Riders Republic Review | Μία ατελείωτη παιδική χαρά γεμάτη Extreme Sports

606

Λάτρεις των extreme sports ενωθείτε!!!

Η Ubisoft δείχνει την αγάπη της τα τελευταία χρόνια στα exreme sports και συνεχίζει την φόρμουλα που δημιούργησε με το Steep το οποί σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακό παιχνίδι, αλλά αναφερόταν σε πολύ λίγα άτομα και δε σε άτομα που τους άρεσε μόνο το χιόνι και οι διάφορες δραστηριότητες που περιορίζονταν σε χιονισμένα βουνά, όπως το snowboarding.

Θεωρώ πως πλέον αποτελούσε θέμα τιμής για την Ubisoft Annecy, να προσφέρει κάτι που θα μείνει, να κάνει το επόμενο βήμα στη βάση που έφτιαξε με το Steep και, έτσι δημιούργησε την πιο ξέφρενη παιδική χαρά που ονομάζεται Riders Republic.

Κάπου στην Αμερική, σε ένα πολυποίκιλο περιβάλλον από χλωρίδα και πανίδα έχει δημιουργηθεί μία κωμόπολη η οποία έχει κοινό παρανομαστή, την αγάπη αυτών που κατοικούν εκεί για τα extreme sports. Αγαπάς τα ποδήλατα; Τα χιόνια και ότι άθλημα μπορεί να υπάρξει σε αυτά; Τον αέρα και ελεύθερες πτώσεις στον αέρα; Όλα βρίσκονται εκεί!

Και κάπου εκεί, βρίσκεσαι και εσύ! Ένας νέος αθλητής. Στην αρχή θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε το avatar σας, το οποίο δυστυχώς είναι πάρα πολύ φτωχό σε επιλογές.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μία εισαγωγή η οποία θα προσπαθήσει να σας βάλει ομαλά στο παιχνίδι, τις βασικές λειτουργίες και gameplay μηχανισμούς του. Στην αρχή θα πάρετε μία γεύση από όλα, κάνοντας ποδήλατο σε απόκρημνους γκρεμούς και διόλου εύκολες διαδρομές σε πραγματικά πολυποίκιλα περιβάλλοντά, θα μπείτε σε πίστα για σκι, θα πάρετε τα wingsuits σας και θα δαμάσετε τον αέρα ή και το rocketsuit σας για πιο ροκ καταστάσεις και όλα αυτά ενώ παράλληλα στον δρόμο σας μπορεί να περνά και κάποιος άλλος rider άσχετος με τον εκάστοτε αγώνα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής ένα Opening για να ανοίξει συνολικά ο τεράστιος χάρτης και το open-world του πράγματος. Αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί όταν φτάσετε 11 level το οποίο μεταφράζεται σε gameplay ίσως και κοντά στη 1 ώρα.

Εφόσον προχωρήσετε και κάνετε την εισαγωγή υπάρχουν διαφόρων ειδών careers, τις οποίες ακολουθείτε βάση του sport που διαλέγετε. Παίρνοντας XP και αστέρια, ανεβαίνετε επίπεδο και κερδίζετε καλύτερο gear. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι αγώνες με ποδήλατο, όπου πολύ απλά πρέπει να τερματίσετε πρώτοι,

Επί προσθέτως έχουμε αγώνες που εστιάζουν στα skills, είτε με ski είτε με ποδήλατο, όπου εκεί όποιος κερδίσει τους περισσότερους πόντους κάνοντας κόλπα, κερδίζει. Φυσικά, έχουμε και τα εναέρια sports, όπου εξοπλίζεστε με wingsuits και κερδίζετε όλο και περισσότερους πόντους, για όσο χρονικό διάστημα είστε πιο κοντά στο έδαφος.

Μπορείτε να παίξετε είτε με αντίπαλη την ΑΙ είτε με διαγωνιστείτε ενάντια των φίλων σας. Πριν κάθε αγώνα μπορείτε να επιλέξετε και το επίπεδο δυσκολίας του εκάστοτε αγώνα, με συνολικά τέσσερα επίπεδα. Όσο πιο υψηλό επίπεδο, τόσο μεγαλύτερα rewards σε περίπτωση που βγείτε νικητές.

Φυσικά, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα mass races ένα feature το οποίο αγάπησα πολύ. Αυτά διοργανώνονται κάθε μία ωρα στο οποίο λαμβάνουν μέρος έως και 64 παίκτες. Κανονικούς παίκτες, και εδώ έρχεται να εισαχθεί το multiplayer μέρος κομμάτι στο παιχνίδι. Το χάος που επικρατεί δεν μπορεί να περιγραφτεί. Μία extreme παιδική χαρά δίχως όριο στη διασκέδαση.

Όσον αφορά τώρα το gameplay, μπορούμε σε πρώτη φάση να χαρακτηρίσουμε τους racing μηχανισμούς τους, arcade και αυτό φυσικά συνάδει και με τη φύση του παιχνιδιού.

Αυτό όμως δε σημαίνει, πως θα περνάτε τα races νεράκι. Για αυτούς δε, που θέλουν σε κάθε αγώνα την πρώτη θέση τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αρχικά, το έδαφος δεν ευνοεί πάντα και θα πρέπει με εξαιρετική προσοχή να κινείται το μέσο σας, είτε αυτό είναι ποδήλατο είτε, σκι είτε οτιδήποτε άλλο. Πολλές φορές τα checkpoints βρίσκονται σε αλλόκοτα σημεία, για αυτό ο υπερβολικός ενθουσιασμός σας και η μέγιστη ταχύτητα δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Να σημειώσουμε, ότι μπορείτε να κάνετε fast-travel δίπλα από κάθε race κάτι που γλιτώνει αρκετό χρόνο από το πήγαινε έλα σε αυτό το τεράστιο map. Από την άλλη ανακαλύπτοντας τον χάρτη μόνος σας, μπορείτε να βρείτε νέα landscapes και collectibles.

Φυσικά, εάν χάσετε τον έλεγχο του οχήματος σας, δίνετε η επιλογή του rewind πηγαίνοντας μερικά δευτερόλεπτα πίσω ή η επιλογή του respawn.

Φαινομενικά το gameplay φαντάζει απλό, έλα όμως που είναι βαθύ όσο δεν πάει. Χρειάζεται μεγάλη εξοικείωση και προπόνηση στη σωστή επίτευξη των κόλπων σας,  και μεγάλη προσοχή στα races σας. Δεν είναι απλά παίρνω ένα όχημα και τρέχω.

Να αναφέρουμε, πως υπάρχει και η επιλογή third η first person, όπως επίσης και η επιλογή να κατέβετε από το όχημα σας και να εξερευνήσετε τον κόσμο με τα πόδια, δίνοντας έτσι μία ποικιλομορφία στο exploration του κόσμου.

Στο όλο κλίμα έρχεται να δέσει και το customization, όπου μπορείτε να ντύσετε πραγματικά όσο πιο cringe μπορείτε τον rider σας.

Τόσο cringe που πραγματικά το λάτρεψα. Το customization σε κράνη, στολές, παπούτσια, σε αντίθεση με το customization του χαρακτήρα, είναι πολύ πιο διευρυμένο. Παίρνοντας Level, ξεκλειδώνετε αρκετές φορές είτε In-Game χρήματα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αγορά, που αφορά customization items είτε και special items (ειδικά σε μεγαλύτερα levels).

Όσον αφορά τον οπτικό τομέα τώρα. Τα γραφικά κυμαίνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο δε θα σας ρίξουν τα σαγόνια όμως. Αυτό όμως που θα σας ρίξει τα σαγόνια είναι η ποικιλομορφία της χλωρίδας και των αξιοθέατων που θα δείτε. Πραγματικά, είναι ένας εκπληκτικά πανέμορφος και γεμάτος ποικιλία κόσμος. Βουνά,  απότομες κορφές, χιόνι, ρυάκια, δάση, όλα αυτά έρχονται να δημιουργήσουν για ακόμη μία φορά έναν εκπληκτικό κόσμο. Νομίζω πως  η Ubisoft εκτός των άλλων είναι πλέον ”μάστορας” στο να χτίζει ανοιχτούς κόσμους.

Εν κατακλείδι, είχα θέσει αρκετά χαμηλά τον πήχη για το Riders Republic και εξελίχθηκε με μεγάλη μου έκπληξη σε έναν τίτλο που δεν έχω σταματήσει να παίζω. Ότι πιο διασκεδαστικό έχει κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα η Ubisoft, μεγάλη ποικιλία αγώνων και δραστηριοτήτων, και ένα φαινομενικά πολύ βαθύ gameplay εάν και δεν του φαίνεται, εξ αρχής.

Για ακόμη μία φορά, το θέμα είναι πως θα κρατήσει το παιχνίδι ζωντανό και τι θα προσφέρει παραπάνω μέσα στους επόμενους μήνες για να κρατήσει τους παίκτες στο παιχνίδι. Το συστήνω με κλειστά μάτια στους λάτρεις των extreme sports. Θεωρώ πως είναι ένα παιχνίδι το οποίο φτιάχτηκε για αυτούς, αλλά και ακόμη να μην έχετε επαφή με αυτά, είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι το οποίο θα χαρείτε όπως και εγώ.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games και Ubisoft για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Gameplay
9
Γραφικά
8
Ηχητικός Τομέας
9
Ψυχαγωγία
10
Αντοχή στον Χρόνο
9
Προηγούμενο άρθροOλοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της σειράς The Last of Us
Επόμενο άρθροRainbow Six Siege: High Calibre Preview | Παίξαμε, είδαμε, αναλύουμε
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
riders-republic-review-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%89%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%ac-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%ac%cf%84Το Riders Republic, είναι μία ξέφρενη παιδική χαρά των extreme sports, με ένα καλοστημένο gameplay, ποικιλία δραστηριοτήτων και έναν ξέφρενο ανοιχτό κόσμο, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα project της Ubisoft.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.