NBA 2K19 Review (PC)

1699

Ο πασίγνωστος μπασκετικός τίτλος, επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά. Τα πράγματα όμως είναι λίγο ιδιαίτερα για αρκετούς λόγους.

Το NBA 2K, φέτος γιορτάζει την εικοστή επέτειο του. Από μόνο του αυτό αποτελεί κάτι το εντυπωσιακό, μιας και το franchise πλέον έχει ρίξει άγκυρα στα παρκέ των fans του τίτλου. Όμως, ακόμη ένας λόγος και δε για τους Έλληνες fans, κάνει τον φετινό τίτλο ξεχωριστό μιας και στο εξώφυλλο της απλής έκδοσης του παιχνιδιού, βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ο οποίος διαπρέπει στα γήπεδα της Αμερικής.

Θα περάσουμε ευθύς αμέσως στο πως προσωπικά βίωσα την νέα προσπάθεια της Visual Concepts, Η οποία σύμφωνα με τον υπεύθυνο παραγωγής του παιχνιδιού, φέτος ήθελε να κάνει το μεγαλύτερο άλμα τόσο στον τομέα της απεικόνισης και γραφικών, που έτσι και αλλιώς ήταν εξαιρετικό αλλά και όσον αφορά την καρδιά του gameplay.

Θα ξεκινήσω από το πρώτο, μιας και τομέας των γραφικών και της απεικόνισης των γηπέδων αλλά και των ίδιων των παικτών, συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή. Για την ακρίβεια αυτό που στην ουσία γίνεται από την ομάδα ανάπτυξης είναι να στηρίζεται στο προηγούμενο build (NBA 2K17) και να χτίζει πάνω σε αυτό με λίγο καλύτερα upgrades. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παραγόντων της 2K όμως, κάποιος δεν θα περίμενε ένα απλό upgrade αλλά το επόμενο Level. Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται, μιας και εμφανέστατα τα πρόσωπα των παικτών, η απεικόνιση του κόσμου κλπ, απέχουν από την πραγματικότητα, αλλά… συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακά!

Και αυτό φυσικά σε πολύ γνωστούς παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Lebron James, ο Stephen Curry ή ο δικός μας Γιάννης. Σε μικρότερης κλίμακας παίκτες δεν θα δείτε μεγάλη ομοιότητα.

Φέτος όμως, έχουμε πολλές αλλαγές στο gameplay. Κάτι το οποίο ζητούσαν οι fans αρκετό καιρό. Αρχίζοντας, μία τεράστια αλλαγή που μου έρχεται στο μυαλό είναι το pick and roll και κατά συνέπεια οι μηχανισμοί της ντρίπλας. Πιο συγκεκριμένα για το πρώτο, στο περσινό 2K, η εν λόγω λειτουργία αποτελούσε τον πιο εύκολο τρόπο έτσι ώστε να σημειώσεις πόντους. Αυτός φέτος, δεν υπάρχει μιας και η επιτυχία του, εξαρτάται από το skill του εκάστοτε παίκτη. Ο σωστός συγχρονισμός των πλήκτρων του gamepad ή πληκτρολογίου σε συνάρτηση με το τι παίκτη έχεις θα οδηγήσει στο καλάθι.

Γυρνώντας στην λειτουργία της ντρίπλας, όπου έχουμε και εκεί ουσιαστικές αλλαγές, πρέπει να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία. Ξεχάστε την εύκολη ντρίπλα είτε αυτή είναι σταυρωτή με αλλαγή κατεύθυνσης είναι κατά μέτωπο ποντάροντας στην σωματοδομή του παίκτη σας. Χρειάζεστε εξαιρετικά μελετημένες κινήσεις ώστε να βγάλετε μία ντρίπλα, η οποία δεν εξαρτάται μόνο από το δικό σας το skill αλλά και από τον ποιο παίκτη χειρίζεστε εκείνη την στιγμή και τι αυτός κάνει καλά. Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως η άμυνα στο παιχνίδι έχει λάβει κύριο χαρακτήρα και έχει λάβει μεγάλο upgrade.

Upgrade φυσικά έχει λάβει και η ίδια η ΑI φέτος. Δοκιμάστε το Hall of Fame και σίγουρα θα ιδρώσετε ώστε να αντεπεξέλθετε στην δυσκολία. Η ικανότητα του να μπορείτε να μελετήσετε το σύστημά σας αλλά και η συγκέντρωση που θα επιδείξετε ακόμη και σε έναν απλό αγώνα με την ΑΙ στο πιο δύσκολο επίπεδο είναι δύο παράγοντες που θα σας οδηγήσουν στην νίκη.

Εδώ, θα πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε πως φέτος η καλή άμυνα είναι στην ουσία αυτή που μπορεί να σας δώσει την νίκη και επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα φέτος. Στο περσινό παιχνίδι, αρκετοί από εσάς θα θυμούνται πως οι προσπάθειες για κλέψιμο τις περισσότερες φορές κατέληγε σε σφύριγμα του διαιτητή για φάουλ. Πλέον, τα κλεψίματα είναι πολύ πιο εφικτά και ειδικά από παίκτες μικρότερης κλίμακας ή από παίκτες που δεν έχουν τόσο καλά stats στο ball handling.

Για ακόμη μία χρονιά, απουσιάζει δυστυχώς η Euroleague, και στο παιχνίδι θα βρούμε όλες τις 30 ομάδες του NBA καθώς και τις πλέον κλασσικές ομάδες οι οποίες έχουν μέσα τους παίκτες από τα παλιά οι οποίοι έχουν αφήσει την δικιά τους ιστορία στο NBA.

Περιττό να αναφέρουμε πως με αυτές τις ομάδες παίζετε απλούς αγώνες καθώς και αγώνες πρωταθλήματος στο MyLeague.

Συνεχίζουμε, με αυτό το για το οποίο ο περισσότερος κόσμος αγαπά το nba 2K και φυσικά ο λόγος για το MyCareer.

Αρχίζοντας να πούμε, πως πλέον μπορείτε να δημιουργήσετε τον παίκτη σας προστίθοντας πολύ περισσότερα βιολογικά features καθώς και τεχνικά features το οποίο δημιουργεί έναν παίκτη με πολύ περισσότερο βάθος.

Φυσικά μπορούμε να δημιουργήσουμε την εμφάνιση του μέσα από δεκάδες επιλογές customization. Όσον αφορά την θέση που θα θέλουμε να αγωνίζεται ο παίκτης μας έχουμε δύο βασικές ομάδες ανά θέση.

Πλέον, μπορούμε να βλέπουμε την πορεία των badges, σε σχέση με πέρυσι για τα οποία μαζεύουμε πόντους παίζοντας παιχνίδια NBA καθώς και το Neighborhood και γενικά όπου χρησιμοποιείται ο παίκτης μας. Επιπλέον χαρακτηριστικά ξεκλειδώνονται με το level up του παίκτη μας (όπως για παράδειγμα όταν φτάσετε Overall 65, 75 και πάει λέγοντας).

Όσον αφορά την γενική ιστορία και δίχως φυσικά spoilers, ζούμε την ιστορία του ΑΙ στο TheWayBack. Πρόκειται για έναν rookie ο οποίος δεν καταφέρνει να μπει στα drafts του NBA και προσπαθεί να βρει τον δρόμο του προς το NBA ξεκινώντας τα πρώτα του βήματα από την Κίνα και την G-League.

Ένα νέο χαρακτηριστικό στο MyCareer είναι και το Takeover mode. Πρόκειται για μία μπάρα η οποία γεμίζει ανάλογα το πόσο καλά τα πάτε στο παιχνίδι. Όταν αυτή η μπάρα γεμίσει, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο παίκτης παίρνει ένα extra boost στα είδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά το. Αν η μπάρα φτάσει στο τέλος της μπορούμε ακόμη να έχουμε και ένα ομαδικό takeover! Πρόκειται στην ουσία για το OnFire που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Εδώ δυστυχώς, έρχονται όμως να προστεθούν και τα VC Points. Για να είμαστε ειλικρινείς, τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με πέρυσι μιας και τα Points μαζεύονται σχετικά πιο γρήγορα ανάλογα βέβαια και το επίπεδο δυσκολίας. Φυσικά όσο ανεβαίνετε επίπεδο χρειάζεται τεράστιο grinding για να ανοίξετε attributes και VC points.

Eξαιρετικό και το upgrade στο My Neighborhood, όπου πλέον έχει αναβαθμιστεί φέρνοντας νέες ασχολίες και πράγματα. Αρχικά, κάθε μέρα έχουμε special events τα οποία εάν πραγματοποιήσετε επιφέρουν Vc Points. Περιττό να πούμε πως υπάρχουν και όλα τα γνωστά μαγαζιά όπως το NBA Store για να εξοπλίσετε τον παίκτη σας ή τατουατζίδικο και άλλα πολλά.  Φυσικά υπάρχουν και τα διάφορα γυμναστήρια για να κάνετε προπόνηση και γενικά η ”γειτονιά σας,” σας παρέχει τα πάντα!

Στα υπόλοιπα Modes όμως το Online δεν έχουμε ουσιαστικές αλλαγές όπως για παράδειγμα στο MYGM, το οποίο δίνει πάρα πολλές επιλογές στα ρόστερ καθώς και στα συστήματα. Φυσικά εσείς έχετε τον πλήρη έλεγχο της ομάδας σας όταν έρχεται η ώρα για αγώνα αλλά υπάρχει και η επιλογή του simulation Πάντα.

Έπειτα έχουμε και το MyTeam mode, ένα Mode το οποίο βασίζεται σε κάρτες. Φυσικά, εκεί θα βρούμε νέες κάρτες με ένα νέο χαρακτηριστικό να ξεχωρίζει. Δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες που παίζουν online να μην έχουν περιορισμό στις κάρτες που θα χρησιμοποιήσουν (αυτές που έχουν στην κατοχή τους), και έτσι ο εκάστοτε παίκτες μπορεί να κερδίζει κάρτες και points για νέες, και να μην χρησιμοποιεί οπωσδήποτε vc points.

Eδώ φυσικά υπάρχει και το μεγάλο αλλά… τα lootboxes όπου κάνουν την εμφάνισή τους. Πολύ απλά θέλετε πολύ καλούς παίκτες; Θα πρέπει να αποκτήσετε lootboxes και να δώσετε in game χρήματα (τα οποία φυσικά αγοράζονται με κανονικά μέσω του sotre) για να αποκτήσετε διάφορα packs από κάρτες.

Εν κατακλείδι να πούμε πως το NBA 2K19, δεν μένει στάσιμο ούτε απλά κάνει τα βασικά Upgrades. Στον Gameplay τομέα, προσφέρει εξαιρετικά πολλά νέα και αλλαγμένα πράγματα και φαίνεται εξ’ αρχής που είναι ένας τομέας που δουλεύτηκε. Τα modes είναι πολλά, και θα κρατήσουν τους παίκτες στο παιχνίδι για αρκετό καιρό.

Μελανά σημεία του παιχνιδιού φυσικά τα loot boxes και τα Vc Points, τα οποία όμως δεν είναι τόσο ενοχλητικά ώστε να χαλάσουν την εμπειρία του παίκτη.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.