Marvel’s Spider-Man Remastered: PC Review

0
222

Με αμείωτο ρυθμό η Sony PlayStation, συνεχίζει να τροφοδοτεί τους PC Gamers, με εξαιρετικούς ΑΑΑ exclusive τίτλους του PlayStation, φέρνοντας όλο και περισσότερο στον υπέροχο κόσμο των exclusives της. Η αλήθεια είναι, πως στις μέρες μας, το να είσαι PC Gamer είναι πραγματικά ότι το καλύτερο και δε όταν μπορείς και απολαμβάνεις μοναδικά παιχνίδια και ιστορίες, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο παρελθόν και άφησαν το δικό τους στίγμα στη βιομηχανία.

Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War έχουν βρει ήδη τον δρόμο τους για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ τώρα ήρθε και η σειρά του Marvel’s Spider-Man Remastered, με ακόμη περισσότερους αποκλειστικούς τίτλους, να έρχονται μέσα στο 2022.

Το Marvel’s Spider-Man το είδαμε για πρώτη φορά να έρχεται τον Σεπτέμβριο του 2018 σε PlayStation 4, και φυσικά ο ZAC όντας τεράστιος fan του παιχνιδιού κάλυψε το review, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Τον Νοέμβριο, πλέον, του 2020 κατέφτασε και Remastered-αναβαθμισμένη έκδοση για το PlayStation 5 η οποία στην ουσία αποτελεί παράλληλα και την πλήρης εμπειρία του τίτλου, μιας και εμπεριέχει και όλα τα dlcs που κυκλοφόρησαν στο παιχνίδι, δηλαδή το The City That Never Sleeps: The Heist, Turf Wars και Silver Lining.

H παραπάνω είναι και η έκδοση που διέθεσε και η Sony στους PC Gamers. Σε αυτό το Review, όπως και σε κάθε PC Review αποκλειστικού τίτλου της Sony, θα σταθούμε στην έκδοση αυτή καθ’ αυτή και όχι τόσο σε θέματα που αφορούν την ιστορία. Όποιος θέλει μία τεράστια εικόνα του τίτλου, μπορεί να διαβάσει το παραπάνω review του ZAC.

Εν συντομία απλά, να πούμε το παιχνίδι μας συστήνει τον Peter Parker, τον άνθρωπο κάτω από τη μάσκα, που ζει σε ένα διαμέρισμα στου οποίου το νοίκι έχει μείνει πίσω, έχει ήδη τις δυνάμεις του Spider-Man και να ανταποκρίνεται σε μια αναφορά της αστυνομίας για επιδρομή στον πύργο του Fisk. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τον Wilson Fisk aka Kingpin, τον οποίο κατατροπώνει και στέλνει στη φυλακή.

Αυτό όμως ελευθερώνει τη σκακιέρα της Νέας Υόρκης για άλλους, επίδοξους kingpins (αρχηγούς τους εγκλήματος), με αρνητικά αποτελέσματα – όνομα και πράμα: Ο Mister Negative, το alter-ego του Martin Li, χρησιμοποιεί τη δύναμη της επιρροής του για να στρατολογήσει κόσμο στους Demons του, με απώτερο σκοπό την απόκτηση του Devil’s breath – μια μυστική φόρμουλα που δημιούργησε ο Norman Osborn, δήμαρχος της πόλης, υπεύθυνη για τις δυνάμεις του Martin, όπως και το θάνατο των γονιών του. Η καταδίωξη αυτή φέρνει στο προσκήνιο και μια ειδική ομάδα μισθοφόρων, που ενώ έχουν κοινό εχθρό με τον Spider-man, του κάνουν τη ζωή πατίνι.

Την ίδια ώρα ο Peter, ως νεαρός επιστήμονας, βοηθάει τον φίλο και μέντορά του Dr Otto Octavius να αναπτύξει βιονικά μέλη που να χειρίζονται με το μυαλό του χρήστη. Η παρέμβαση του Osborn στο εργαστήριο και τη χρηματοδότησή της έρευνας, καθώς και η φθίνουσα κατάσταση της υγείας του Dr Octavius, οδηγούν τον τελευταίο στο να παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια του και να φυγαδεύει τον συλληφθέντα πλέον Mister Negative και άλλους 4, από φυλακή υψίστης ασφαλείας, δημιουργώντας την ομάδα Sinister Six (ανά καιρούς στην ιστορία του Spider-man δημιουργούνται σύνολα με 6 κακοποιά στοιχεία, με διαφορετικά μέλη, που φέρνουν αυτή την επονομασία). Εξοπλισμένος με τα εξελιγμένα βιονικά πλοκάμια, υπάκουα στις σκέψεις του, ο Dr Octopus πλέον, βλέπει στο πρόσωπο του Spidey κάποιον ο οποίος παρεμβαίνει στο στόχο του και του επιτίθεται.

Ο Spider-man λοιπόν βρίσκεται με τα χέρια γεμάτα, έχοντας να αντιμετωπίσει 6 πανίσχυρους εχθρούς, όλους με τη δική τους ατζέντα ενάντια στον αραχνάνθρωπο μας, τον δήμαρχο και την πόλη, ενώ συνάμα τρέχει ξοπίσω διάφορα μικρο εγκλήματα, cameos από άλλους χαρακτήρες του κόσμου του, και side quests είτε από πολίτες, είτε από φίλους τους.

Όσον αφορά το PC Port, την ανάπτυξη του ανέλαβε η νεοαποκτηθείσα ομάδα από τη Sony, Nixxes Software. Η Nixxes Software θα αναλάβει ακριβώς αυτό, τα PC ports των αποκλειστικών παιχνιδιών του PlayStation.

Να πούμε αρχικά πως μιλάμε γενικά για ένα πάρα πολύ καλό και δουλεμένο port. Έχοντας από σχετικά νωρίς το παιχνίδι στην κατοχή μας, αρχικά υπήρχαν θέματα, τα οποία αφορούσαν τις RTX υφές και το DLSS, τα οποία όμως διορθώθηκαν παντελώς στο Launch. Γενικά όσον αφορά τα τεχνικά δεν έχω να πω κάτι, μιλάμε για ένα άρτιο port, το οποίο ναι θέλει ένα καλό σχετικά PC, αλλά πέρα από αυτό φαίνεται πως ο τίτλος έχει δουλευτεί με μεράκι και σοβαρότητα.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, μιλάμε για ένα χάρμα οφθαλμών δίχως να ενεργοποιήσουμε τα RTX φίλτρα. Όταν γίνονται και αυτά enable, μιλάμε για ένα πανέμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Σε σημεία ο τίτλος δείχνει κάπως την ηλικία του, όπως σε μερικά κτίρια αλλά συνολικά μιλάμε για μία εξαιρετική εικόνα!

Ο τίτλος είναι η χαρά των PC Gamers, όσον αφορά την προσβασιμότητα και παραμετροποίηση. Αρχικά υπάρχει υποστήριξη για οθόνες ultrawide, σε 21:9 και 32:9 panoramic όπως επίσης και NVIDIA Surround multi-monitor setup παρακαλώ!

Υποστηρίζει τόσο το DualSense wireless controller μέχρι και XBOX controller! Στο μενού του παιχνιδιού, μπορείτε να παραμετροποιήσετε πραγματικά τα πάντα. Από τους υπότιτλους και το μέγεθος ή χρώμα αυτών μέχρι και field of view και ακόμη περισσότερα.

Ο τίτλος δοκιμάστηκε σε μία RTX 2070, 16GB RAM και i7 9700K. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του τίτλου, είχαμε enable το DLSS και το RTX με το framerate να κυμαίνεται από τα 69-71 FPS σε 1080p. Όταν δε κλείναμε το RTX και σε ultra ρυθμίσεις, βλέπαμε πολύ μεγαλύτερα νούμερα της τάξεως των 82-97 FPS.

Nαι, γενικά θέλει ένα αρκετά καλό μηχάνημα, αν θες να έχεις την πλήρη εμπειρία παρέα με τα RTX φίλτρα. Όμως και χωρίς αυτά το παιχνίδι είναι πανέμορφο και ενδεχομένως προσβάσιμο και σε υποδεέστερα μηχανήματα και σε αυτό βοηθάει το πολύ καλό optimization που έχει γίνει.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας δεν προσέξαμε κάποιο bug ή glitch που να αλλοίωσε την εμπειρία οπότε και εκεί ένα μεγάλο ”plus”, στην Insomniac Και τη Nixxes Software.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το παιχνίδι είναι και διαθέσιμο στο Steam Deck, για το οποίο μάλιστα είναι και verified, οπότε προσβάσιμο και σε ακόμη μία πλατφόρμα! Φυσικά, το παιχνίδι υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους και μενού.

Εν κατακλείδι, το σερί εξαιρετικών κυκλοφοριών της Sony σε PC συνεχίζεται και στην περίπτωση του Marvel’s Spider-Man Remastered, έχουμε μία εξαιρετική ιστορία για τον αγαπημένο άνθρωπο-αράχνη, παντρεμένο με ένα καλοδουλεμένο port με δεκάδες αποκλειστικά PC features το οποίο προσδίδει την απόλυτη Spider-Man εμπειρία.

Είναι αψεγάδιαστο; Όχι, ακριβώς. Κάποια ελάχιστα θέματα στο frame-rate ανά σημεία και συγκεκριμένες στιγμές και ενδεχομένως του ότι θα χρειαστείτε ένα σχετικά καλό PC, είναι τα μοναδικά που μπορώ να επιρρίψω ”ως αρνητικά”.

ΑΑΑ. Και επίσης… αν και αυτό αποτελεί ένα τελείως υποκειμενικό γούστο…δε χρειαζόταν η αλλαγή προσώπου του Peter Parker, στη Remastered έκδοση ρε Insomniac μου.

Όπως και να έχει, μιλάμε για έναν φανταστικό και προσεγμένο τίτλο που κάθε PC Gamer θα πρέπει να έχει στη συλλογή του, ιδίως αν είναι και Marvel fan!

Ευχαριστούμε τη Sony PlayStation για την παραχώρηση του παιχνιδιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
9
Gameplay
9
Γραφικά
9
Ψυχαγωγία
10
Αντοχή στον Χρόνο
9
Ήχος και Soundtracks
8
Προηγούμενο άρθρο16.6 εκατομμύρια πωλήσεις έχει σημειώσει το Elden Ring!
Επόμενο άρθροEΠΙΣΗΜΟ: Το Death Stranding έρχεται στο PC Game Pass
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
marvels-spider-man-remastered-pc-reviewΤο Marvel's Spider-Man Remastered, είναι ένας τίτλος που ανεξαρτήτως αν είστε fans των σούπερ-ηρώων ή της Marvel, θα σας κρατήσει εξαιρετική συντροφιά και θα αποτελέσει μία μοναδική gaming εμπειρία, για όσο χρόνο ασχοληθείτε μαζί του. Το μεγαλείο των απίστευτων single-player exclusive τίτλων της Sony, ολοένα και γιγαντώνετε στην πλατφόρμα του PC και το Spider-Man είναι ένα από μεγαθήρια που πρέπει να βιώσετε ασυζητητί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.