Mario + Rabbids Sparks of Hope | To Τελικό Preview (Gameplay ΒΙΝΤΕΟ & Πρώτες Εντυπώσεις)

506

To Mario + Rabbids Sparks of Hope, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες για την Ubisoft, για το υπόλοιπο μισό του 2022 και στηρίζεται στην τεράστια επιτυχία του προκατόχου του, Mario + Rabbids Kingdom Battle, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ GAMEPLAY ΠΛΑΝΑ ΜΑΣ

Όπως και το Kingdom Battle έτσι και το Sparks of Hope αποτελεί μία exclusive συνεργασία της Ubisoft με την Nintendo, με το παιχνίδι να έρχεται αποκλειστικά στο Nintendo Switch.

Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να παίξουμε το παιχνίδι σε ένα κλειστό event το οποίο διοργάνωσε η επίσημη αντιπρόσωπος της Ubisoft και της Nintendo στην Ελλάδα, η CD Media, την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Ασχοληθήκαμε πάνω κάτω, 4 ώρες περίπου με τον τίτλο και πήραμε μία γερή δόση για τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτόν.

Σε ιστορικό πλαίσιο να αναφέρουμε πως ο Super Mario, o Luigi και όλη η αγαπημένη παρέα, μαζί προφανώς και τα τρελά rabbids θα μεταφερθούν στον πλανήτη Terra Flora, προκειμένου να ψάξουν τον αιμοβόρο Cursa ο οποίος έχει υπό την κατοχή του αυτόν τον υπέροχο πλανήτη. Στόχος των ηρώων μας να σώσουν ότι έχει μείνει αλώβητο και να καταφέρουν να εξοντώσουν μία για πάντα την απειλή.

Συνεχίζοντας να αναφέρουμε και εδώ πως μιλάμε για έναν καθαρόαιμο turn-based adventure-strategy τίτλο. Το Sparks of Hope είναι σε μεγάλο βαθμό στον πυρήνα του, παρόμοιο με το Kingdom Battle. Οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν το ρόστερ των χαρακτήρων τους, από τους συνολικά (αρχικά) εννέα διαθέσιμους: Mario, Luigi, Princess Peach, Rabbid Peach, Rabbid Luigi, Rabbid Mario, Rabbid Rosalina, Edge και Bowser. 

Eδώ να αναφέρουμε πως κάθε χαρακτήρας έχει την δικιά του ξεχωριστή δύναμη, ιδιότητα και αδυναμία. Τεράστιο ρόλο στον τίτλο αυτή την φορά, παίζουν και τα λεγόμενα ”Sparks”, τα οποία θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως ”special boosts” τα οποία παρέχουν ξεχωριστές δυνάμεις που θα βοηθήσουν τον παίκτη στη μάχη.

Για παράδειγμα, ένα spark μπορεί να καταστήσει τον χαρακτήρα σας αόρατο για λίγο χρονικό διάστημα δίνοντας τακτικη υπεροχή έναντι των αντιπάλων σας ή για παράδειγμα μεγαλύτερο damage στα attacks. Ο χαρακτήρας Beep-0 επιστρέφει για άλλη μία φορά και χρησιμεύει ως οδηγός των κυρίων χαρακτήρων.

Μία λειτουργία του είναι ότι μπορεί να σκανάρει τους αντιπάλους, δίνοντας σας την δυνατότητα, να εντοπίσετε τα αδύνατα και δυνατά τους σημεία, και να προσαρμόσετε ανάλογα και το ρόστερ χαρακτήρων σας, αλλά και το πως θα τοποθετηθείτε στο πεδίο μάχης.

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, τo level design είναι λιγότερο γραμμικό, και η turn-based tactical μάχη διαθέτει ένα νέο σύστημα, το οποίο ξεφεύγει από το grid-based του πρώτου τίτλου. Θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε αυτό το σύστημα, με εκείνο του Divinity: Original Sin, όπου μοιάζουν αρκετά.

Ο Mario και οι υπόλοιπο χαρακτήρες, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού, να αντικατασταθούν με άλλους. Μπορείς να κινηθείς στην ορισμένη περιοχή που βρίσκεται ο χαρακτήρας σου όπως θέλεις. Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις dash, σε ένα bob-omb ώστε να τραυματίσεις αντιπάλους που βρίσκονται κοντά, αλλά θα πρέπει να αποχωρήσεις από το σημείο για να μη λάβεις damage από την έκρηξη.

Άρα έχει λίγα δευτερόλεπτα για να αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά τα οποία δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Και από κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες γίνονται όλες σε real time το παιχνίδι αποκτά μεγαλύτερη αμεσότητα και ποικιλία.

Έμφαση έχει δοθεί και στα puzzles και τα side missions. Στο πρώτο, να πούμε πως ναι υπάρχουν, αλλά δεν είναι γρίφοι που χρειάζονται και τρομερή σκέψη, όμως υπάρχουν εκεί και προσδίδουν μία ποικιλία, κάτι το οποίο δεν είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Τα side missions επίσης, εκτός του ότι είναι διασκεδαστικά και με διαφορετική θεματολογία, έχουν να εξιστορήσουν και όμορφες ιστορίες που θα απολαύσετε.

Περνώντας στον οπτικό τομέα, το design του παιχνιδιού ως προς την χρωματική παλέτα μένει το ίδιο. Αυτό που βλέπουμε όμως είναι πιο λεπτομερή και γεμάτα περιβάλλοντα, εννοείται καλύτερα κατά πολύ σε ποιότητα, ενώ δεν υπάρχει επανάληψη πραγμάτων. Κάθε πλανήτης και μέρος έχει το δικό του μοναδικό design. Μην περιμένετε να σας πέσουν τα σαγόνια από τα γραφικά αλλά ο οπτικός τομέας στέκεται πολύ εντάξει, δεδομένων των περιστάσεων.

Με την ενασχόλησή μας με το παιχνίδι στις 4 ώρες, δε συναντήσαμε κανένα σχεδόν bug ή glitch, οπότε έχει γίνει πολύ καλή δουλειά εκεί αν και λογικά μάλλον παίξαμε ένα από τα builds λίγο πριν από το τελικό που θα βγει Live.

Eν κατακλείδι, το Mario + Rabbids Sparks of Hope μας άφησε εξαιρετικά ικανοποιημένους από αυτό που τουλάχιστον είδαμε. Πρόκειται για τον ορισμό του sequel, προσφέροντας to the point και ουσιαστικές αλλαγές και αναβαθμίσεις στην κλασσική συνταγή του Kingdom Battle. Ένα πιο γεμάτο και καλά δομημένο παιχνίδι, με σιγουριά.

Βέβαια, τα τελικά αποτελέσματα θα τα δούμε όταν θα πάρουμε στα χέρια μας το παιχνίδι για το σχετικό Review.

Το Mario + Rabbids Sparks of Hope αναμένεται αποκλειστικά στο Nintendo Switch στις 20 Οκτωβρίου.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να το αγοράσετε στην καλύτερη τιμή της αγοράς και με special pre-order bonus.

SPECIAL THANKS στην G3 Great Games, CD Media και Ubisoft για αυτό το preview.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.