Gotham Knights Review | Παράξενη η Gotham δίχως τον ”Σκοτεινό Ιππότη” της

0
293

Η σειρά Batman: Arkham αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπητά franchises που έχει να επιδείξει η Warner Bros. Games, δημιουργώντας μία νέα σχολή στο είδος κυρίως στο σύστημα μάχης του, που εκ τότε έμελε να επηρεάσει και να εμπνεύσει πολλούς τίτλους και studios.

Η τελευταία μας επαφή με την σειρά Batman ήταν περίπου 7 χρόνια πίσω, με το Arkham Knight, το οποίο ταλαιπωρήθηκε πολύ από διάφορα προβλήματα, τεχνικής φύσεως φυσικά, αλλά πλέον, έπειτα από πολλή δουλειά, μπορεί κάποιος να το ευχαριστηθεί δίχως θέματα.

Η σχέση μου με το franchise και γενικά με τον Batman, είναι πολύ στενή όντας τεράστιος λάτρης του σούπερ-ήρωα, οπότε η ανακοίνωση ενός παιχνιδιού, το οποίο θα λάμνανε χώρα, στον κόσμο του και στη σκοτεινή Gotham, δεν μπορούσε να μη μου τραβήξει την προσοχή.

Tι είναι το Gotham Knights λοιπόν και τι θα δούμε σε αυτό.

H εισαγωγή είναι πολύ βαριά και μας συστήνει κατευθείαν το Batman ο οποίος δέχεται ενέδρα στο Batcave από τον Ra’s al Ghul και τραυματίζεται θανάσιμα. Δίχως να έχει κάποιο τρόπο για να βγει νικητής σε αυτή την μάχη, ο ίδιος θυσιάζει και ”παγιδεύει” τον εαυτό του και τον Ra’s στο Batcave, ξεκινώντας το πρωτόκολλο αυτοκαταστροφής.

Ο θάνατος του Batman, πυροδοτεί ”Code Black” το οποίο καλεί τους ήρωες του παιχνιδιού μου και στενούς συνεργάτες του Batman. Τους Robin, Red Hood, Batgirl και Nightwing. Η τελευταία πράξη του Batman είναι η αποκάλυψη του ”Belfry” μίας εφεδρικής μυστικής βάσης, όπου εκεί οι ”μαθητές” του θα βρουν όλα τα αρχεία ερευνών του, λέγοντας τους (μέσω βίντεο που είχε καταγράψει, σε περίπτωση που ερχόταν η στιγμή του θανάτου του) πως πλέον, η Γκόθαμ, βασίζεται σε αυτούς ειδικά δε, όταν ο υπόκοσμος αντιληφθεί την εμφανή απουσία του.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν το έργο του Batman, οι τέσσερις ήρωες ενώνονται για να σχηματίσουν τους ”Gotham Knights”.

Με την βοήθεια του Alfred Pennyworth, οι Ιππότες βάζουν σε πλήρη λειτουργία το Belfry και ακόμη εκεί αρχίζει σιγά σιγά η δράση τους, σε μία Γκόθαμ, όπου σταθερά αρχίζει και παραδίδεται στα έργα του υπόκοσμου και της εγκληματικότητας και δε τις νέες απειλές που ακούν στο όνομα Court of Owls και League of Shadows, όπου μεταξύ τους υπάρχει ένας τεράστιος πόλεμος, ο οποίος φυσικά επιδρά στην πόλη.

Πολύ νωρίς στο παιχνίδι καλείστε να αποφασίσετε με ποιον ήρωα θα πορευτείτε αλλά εννοείται πως μπορείτε ανά διαστήματα να αλλάξετε. Κάθε ήρωας έχει το δικό του skill tree και χαρακτηριστικά, τα οποία ενδείκνυται για διάφορα σενάρια στο gameplay.

Εγώ προσωπικά, έπαιξα το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με την Batgirl αλλά οφείλω να ομολογήσω πως μου άρεσε εξίσου και ο Red Hood! Για παράδειγμα, αν κάποιος επιλέξει τον Red Hood, θα έχει ένα πιο ωμό gameplay και τα πιστόλια που κουβαλά πάνω του δίνουν ακόμη έναν πιο ”badass” χαρακτήρα.

Από την άλλη, η Batgirl ειδικεύεται στην τεχνολογία και είναι το ”tech freak” της παρέας. Για τους λάτρεις του stealth, υπάρχει φυσικά ο Robin, ο οποίος κινείται μέσα στις σκιές και εξολοθρεύει ότι βρει μπροστά του, ενώ έχουμε και τον Nightwing ο οποίος είναι ο πιο ”φιγουρατζής” της παρέας, με εντυπωσιακά ακροβατικά και έφεση στη γρήγορη κίνηση και επίθεση.

Το gameplay σε πρώτη φάση έχει την αίγλη που είδαμε στα παιχνίδια Batman, έχει αυτό το γνώριμο στήσιμο, αλλά δυστυχώς η μορφή του είναι πολύ απλή και σε κάποια σημεία καταντά επαναλαμβανόμενη. Αποφυγή επίθεσης, μπλοκ, αντεπίθεση και πάει λέγοντας. Οι κινήσεις επιθέσεων, είναι συχνά οι ίδιες και η ποικιλία ελάχιστη. Συνεχίζει όμως να είναι διασκεδαστικό.

Αυτή την επανάληψη, έρχεται να σπάσει μερικές φορές και το χαρακτηριστικό που ονομάζεται ”Momentum Abilities”. Αυτά τα abilities φορτώνουν κατά την διάρκεια μιας μάχης και όταν τα ενεργοποιήσετε, προσδίδουν μία μοναδική κίνηση σε κάθε ήρωα. Το αλλόκοτο εδώ είναι ότι μπορείς να τα ξεκλειδώσεις μόνο μέσω προκλήσεων (οι οποίες δεν έχουν και ποικιλία), και όχι για παράδειγμα μέσω level up ή κατά την διάρκεια της εξέλιξης της ιστορίας μας.

Αυτό που μου άρεσε αρκετά είναι το investigation κομμάτι. Στο παιχνίδι καλούμαστε να κάνουμε κάποιες έρευνες, προσπαθώντας να συνθέσουμε ένα παζλ μυστηρίου, μέσω αποδεικτικών στοιχείων ώστε να καταλήξουμε στην επίλυση. Πολύ όμορφα δοσμένος ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να λύσεις ένα μυστήριο.

Εννοείται πως δε θα γινόταν να μη σχολιάσω την ίδια την Gotham. Σε πρώτη φάση, ο σχεδιασμός της και το ύφος που αποδίδει είναι πραγματικά ότι πιο σκοτεινό έχω δει στο franchise. Το όλο mood μου άρεσε πολύ. Όμως αρκετά άψυχη, ρηχή, απρόσωπη.

Μπορούμε να εξερευνήσουμε την πόλη μέσω του Batcycle μας, το οποίο δίνεται από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ή ακόμη και με τα πόδια, από τις υψηλές οροφές των κτιρίων της πόλης. Εννοείται πως υπάρχει και το fast travel, βέβαια.

Περνώντας στην ιστορία, να πω πως είχε τις στιγμές της. Η αφήγηση έχει αρκετά ενδιαφέρον, με αρκετές ανατροπές και με ένα σενάριο αρκετά τίμιο. Οι ήρωες είναι καλογραμμένοι ενώ και τα cutscenes είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γενικά δε μιλάμε για την επιτομή γραφής σεναρίου. Είχα θέσει χαμηλά τον πήχη εδώ, όμως ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, Μία ευχάριστη ιστορία που θα σας κρατήσει σε μεγάλος της μέρος στην τσίτα.

Όσον αφορά τον οπτικό τομέα, δε μιλάμε για κάτι εξωπραγματικό ή κάτι που βγάζει μάτια. Παρ’ αυτά είναι ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι, με ωραίους φωτισμούς, υφές, και το πιο σημαντικό μία σκοτεινή, μουντή και εντυπωσιακή Gotham! Δε συναντήσαμε πολλά bugs ή glitches αλλά σίγουρα το θέμα με τα 30FPS στις κονσόλες νέας γενιάς είναι κάτι το οποίο δε γίνεται να μην παραβλέψουμε! Συνεχίζει να τρέχει καλά, αλλά εν έτι 2023, τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ειδικά σε τέτοια μηχανήματα και hardware θα έπρεπε να είναι Must.

Nα πούμε σε αυτό το σημείο πως το παιχνίδι υποστηρίζει και co-op 2 ατόμων. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε αντιμέτωποι και με πασίγνωστους villains του franchise, όπως η θεόμουρλη και λατρεμένη Harley Quinn.

Εν κατακλείδι, το Gotham Knights δεν κατάφερε να σταθεί άξιο των περιστάσεων, δεδομένου του ονόματος του και πως υπάγεται στην οικογένεια των Batman παιχνιδιών. Όμως, είναι ένα παραπάνω από τίμιο παιχνίδι, με πολύ όμορφη ιστορία, καλογραμμένους χαρακτήρες και ένα ενδιαφέρον σύστημα μάχης.

Είναι μία συνταγή η οποία δεν πέτυχε 100% αλλά βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να γίνει τέλεια. Λίγο η απρόσωπη Gotham, λίγο το τεχνικό θέμα και τα 30FPS, παράλληλα με την επαναληψιμότητα σε δραστηριότητες και το δίχως λόγο πολύπλοκο σύστημα αναβαθμίσεων, το κρατήσανε από την κορυφή.

Αν παραβλέψουμε τα παραπάνω, μιλάμε για ένα παιχνίδι με το οποίο θα πάρετε μία ισχυρή δόση Batman η οποία…ξέρω πως σας έλλειψε!

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

Βρείτε το παιχνίδι, στην καλύτερη τιμή της αγοράς, πατώντας ΕΔΩ.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
6
Γραφικά
8
Ψυχαγωγία
7
Αντοχή στον Χρόνο
7
Ήχος και Soundtracks
7
Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα νέα δωρεάν παιχνίδια της εβδομάδας
Επόμενο άρθροΟ Dr. Disrespect λέει πως το παιχνίδι που φτιάχνει είναι καλύτερο από το Modern Warfare 2!
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
gotham-knights-review-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b7-gotham-%ce%b4%ce%af%cf%87%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%b9To Gotham Knights, απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί το επόμενο μεγάλο παιχνίδι Batman, όμως έχει κάποια πολύ όμορφα χαρακτηριστικά τα οποία το θέτουν σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Δεν πρωτοπορεί αλλά έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Μία συνταγή η οποία θέλει ακόμη πολύ δουλειά, αλλά δείχνει πόσο ωραία μπορεί να γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.