Forza Horizon 5 Review | Η Open-World οδήγηση στα καλύτερα της

688

Η εκπληκτική πρόοδος των Forza Horizon όλα αυτά τα χρόνια είναι αξιοθαύμαστη. Ένας τίτλος, ο οποίος στην ουσία γεννήθηκε από το Forza Motorsport, ως ένα πιο χαλαρό arcade ράλλυ, πλέον έχει εδραιωθεί στον χώρο όντας ίσως το κορυφαίο παιχνίδι οδήγησης.

Στα χέρια μας λοιπόν ήρθε το Forza Horizon 5, και αυτό που αρχικά ήθελα να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου, είναι να ψάξω να βρω ακριβώς σε ποιους τομείς και ενδεχομένως το παιχνίδι μπορεί να ξεπεράσει το ήδη εξαιρετικό Forza Horizon 4.

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στο Μεξικό. Eκεί, φτιάχνοντας σε πρώτη φάση το avatar μας, καλούμαστε στο τοπικό φεστιβάλ, με έναν απερίγραπτα, εντυπωσιακό τρόπο. Με το καλημέρα λοιπόν, μπαίνουμε στη δράση και έχουμε την ευκαιρία να διεισδύσουμε στην κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα της συγκεκριμένης χώρας, να γίνουμε ένα με την αρχιτεκτονική και την αστείρευτης ομορφιάς μεξικάνικη χλωρίδα και πανίδα.

Από αχανή τροπικά δάση, τεράστιες παραλίες, εσωτερικά σπηλαίων και ηφαιστείων, χιονισμένες κορυφές, μέχρι και στις πιο παραδοσιακές πίστες ράλλυ, όλα αυτά μαζί συνθέτουν κάτι το εξωπραγματικά πανέμορφο, μεταφέροντας σε εκεί, εκείνη τη στιγμή…

Και μιας και ανέφερα τα παραπάνω, έρχεται η ώρα που απλά κοιτάς της οθόνη και αναρωτιέσαι πως κατάφεραν ξανά να δημιουργήσουν έναν τέτοιο οπτικό και τεχνικό τομέα που ρίχνει σαγόνια και σε αφήνει απλά εκεί. Τα τοπία, οι καιρικές συνθήκες που αλλάζουν ανάλογα το υψόμετρο και σε ποιο μέρος του χάρτη βρίσκεσαι, η εναλλαγή ώρας σε real-time, δημιουργούν ένα μοτίβο που πραγματικά δεν έχω ξαναδεί σε παιχνίδι και δε σε racing.

Το draw distance του παιχνιδιού είναι απλά…χαοτικό!

Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα και να περάσω ξανά στο avatar μας, όπου αυτή τη φορά οι επιλογές customization ήταν πολύ μεγαλύτερες. Επίσης, τα voice overs ανάλογα το φύλο που θα διαλέξετε φέρνουν έναν άλλο αέρα στο παιχνίδι, και αυτό δεν όταν υπάρχει και μία ιστορία στο παιχνίδι, η οποία συνδέεται άρρηκτα με το παραπάνω. Η Playground Games με αυτές τις προσθήκες, ήθελε να ξεφύγει λίγο από τη δογματική προσέγγιση του racing τίτλου και να προσφέρει, ναι με ένα κλασσικό παιχνίδι οδήγησης, αλλά σε μία πιο ανανεωμένη πλατφόρμα, στην οποία πίσω από το τιμόνι, υπάρχουν άνθρωποι με προσωπικότητα, γνώμη, στιλιστικά γούστα και πάει λέγοντας.

 

Όσον αφορά το περιεχόμενο αυτό καθ’ αυτό το υλικό είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και σίγουρα θα κρατήσει συντροφιά στους περισσότερους για αρκετό καιρό.

Όπως και στους προηγούμενους τίτλους Horizon έτσι και εδώ υπάρχει η δυνατότητα του free roam, μίας βόλτας ώστε να ανακαλύψετε τον πανέμορφο κόσμο που έχει δημιουργήσει η PlaygroundGames. Φυσικά, υπάρχει και ένα σενάριο στο παιχνίδι το οποίο χωρίζεται σε κάποια κεφάλαια και για να προχωρήσετε από κεφάλαιο σε κεφάλαιο απαιτείται το μάζεμα πόντων εμπειρίας.

Για να λάβετε πόντους εμπειρίας και να προχωρήσετε την ιστορία, θα πρέπει να λαμβάνετε μέρος σε events. Τα events είναι πραγματικά αμέτρητα και εξαιρετικά ποικίλα. Αγώνες με αντιπάλους άλλους οδηγούς, αγώνες με χρονικό περιθώριο τερματισμού, speed cameras, διάφορες κούρσες με drifts και stunts και πιστέψτε με ΠΟΛΛΑ περισσότερα σας περιμένουν με ανυπομονησία για να τα δείτε.

Όσον αφορά το online κομμάτι, έχουμε πάνω κάτω την ίδια δομή με το παρελθόν. Ο εκάστοτε παίκτης μπορεί να φτιάξει το δικό του club και να αλληλεπιδρούν στο online περιβάλλον. Ο εκάστοτε, μπορεί να συμμετέχει σε οποιοδήποτε online event με στόχο να συλλέξει XP τα οποία βοηθούν σε πολλούς τομείς όπως το customization του οχήματος σας.

Η ποικιλία οχημάτων για ακόμη μία φορά είναι χαοτική και προσφέρει μία τεράστια γκάμα, για κάθε είδος οδήγησης. Διαλέξτε προσεχτικά το όχημα που θέλετε και ανάλογα το είδος αγώνα που επιλέγετε.

Φυσικά, το customization των οχημάτων είναι άκρως βαθύ και εθιστικό, μέσω του οποίου μπορείτε να πειράξετε και να αλλάξετε ότι μπορείτε να φανταστείτε στο όχημα σας. Από επιφανειακά πράγματα που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση του οχήματος μέχρι και επί μέρους μέρη των αμαξιών όπως ζάντες, τύπο λάστιχου ώστε να ταιριάζει στον εκάστοτε καιρό και πάει λέγοντας.

Μπορεί το Horizon να κινείται σε arcade μονοπάτια επιτρέποντας σας μια πιο ελεύθερη και aggresive, εάν μπορεί να μου επιτραπεί η έκφραση οδήγηση, αλλά πολλές φορές δε συγχωρεί. Θέλει αρκετή προσοχή, από μεριάς σας και όχι επιπολαιότητες.

Γενικά το gameplay είναι στιβαρό και μοιάζει αρκετά με τον προκάτοχό του, αλλά έχει νότες αλλαγής που μπορείς να τις πιάσεις αμέσως, με λίγο πιο ”δεμένο” και ”σφιχτό” έλεγχο των οχημάτων.

Ο τεχνικός τομέας αυτός καθ’ αυτός δε θέλει πολλές αναλύσεις. Στα χέρια μας ήρθε η PC έκδοση και το παιχνίδι έτρεχε απροβλημάτιστα και έτρεχε σαν ”νεράκι”, σε full ρυθμίσεις. Για την ιστορία το σύστημα ήταν: RTX 2060, i7-9700K, 16GB RAM. Θεωρώ και σε πιο χαμηλά συστήματα το παιχνίδι δε θα έχει θέμα μιας και φαίνεται εξ’αρχής το άριστο optimization του τίτλου.

Μηδενικά bugs ή glitces αλλά ελαφρώς μεγάλα loading times ακόμη και σε SSD. Όχι, τίποτα ενοχλητικό φυσικά απλά αξίζει να αναφερθεί.

O ηχητικός τομέας επίσης βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, από τους ήχους των οχημάτων μέχρι και το ίδιο το soundtrack και επιλογή κομματιών στο ράδιο, φέρνουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία στο παιχνίδι. Είναι απλά εκεί που πρέπει να είναι!

Εν κατακλείδι, έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο φαινόμενο στην κατηγορία των racings. Η PlayGround Games παρέδωσε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι. Μακράν ότι καλύτερο έχω βιώσει στο είδος και θεωρώ πως κανένας και δε fan των racing παιχνιδιών, δεν πρέπει να χάσει αυτή την κυκλοφορία. Λαμπρό το μέλλον της ομάδα ανάπτυξης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ευχαριστούμε τη Microsoft για την παραχώρηση του παιχνιδιού, ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Gameplay
10
Γραφικά
10
Ηχητικός Τομέας
10
Ψυχαγωγία
10
Αντοχή στον Χρόνο
10
Προηγούμενο άρθροAποκτήστε εντελώς δωρεάν το Assassin’s Creed Chronicles Trilogy σε PC
Επόμενο άρθροΤο Forza Horizon 5 μετρά ήδη 4.5 εκατομμύρια παίκτες
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
forza-horizon-5-review-%ce%b7-open-world-%ce%bf%ce%b4%ce%ae%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82Το Forza Horizon 5 είναι δίχως αμφιβολία είναι ένα εκ των κορυφαίων racing τίτλων που έχουμε δει μέχρι και σήμερα, ίσως και το κορυφαίο. Οπτικός τομέας που ξεφεύγει, πολύ υλικό για τους παίκτες και μία εμπειρία που αξίζει με κλειστά τα μάτια την προσοχή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.