Days of War – Early Access Preview (PC)

549

Εν έτει 2017, τα first person shooters ποικίλουν όντας ένα από τα βασικότερα είδη παιχνιδιών που επιλέγει ο εκάστοτε gamer και δε οι PC Gamers. Πέρα από τα πασίγνωστα franchises όπως το Battlefield και Call of Duty, τα οποία πρωταγωνιστούν στην βιομηχανία εδώ και πολλά χρόνια, δειλά δειλά τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερες ομάδες προσπαθούν να εισέλθουν στον χώρο των FPS-Competitive παιχνιδιών.

Τον τελευταίο καιρό, αυτό που παρατηρούμε, είναι η τάση των developers να θέλουν να φέρουν FPS παιχνίδια με θεματολογία από τους Πολέμους της ιστορίας που άφησαν εποχή, μεταφέροντας είτε αληθινά πολεμικά σκηνικά εντός του παιχνιδιού, είτε απλά παίρνοντας το όλο ύφος, συνθέτοντας ένα πολεμικό πεδίο των δεκαετιών που πέρασαν.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα φυσικά, είναι το Battlefield 1, το οποίο πραγματικά σάρωσε και συνεχίζει ακάθεκτο με εκατομμύρια παίκτες να παίζουν καθημερινά.

Όπως δεν είναι μόνο η DICE και η ΕΑ… Εκεί έξω υπάρχουν developers που προσπαθούν και θέλουν να φέρουν εμπειρίες όπως το Battlefield 1, σε όλους τους fans του είδους.

Σήμερα θα ρίξουμε μία πρώτη ματιά στο Days of War της Driver Arts.

Το Days of War, είναι ένα κλασσικό multiplayer FPS παιχνίδι δομημένο εξ’ ολοκλήρου στα πλαίσια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου , το οποίο βρίσκεται σε Early Access μορφή μόνο για κατόχους PC, στο Steam και το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος. Όντας σε Early Access, δεν θα βρείτε πάρα πολλά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι (το download size βρίσκεται περίπου στα 5GB), αλλά υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε και σίγουρα θα σας δείξουν τι να περιμένετε από το παιχνίδι.

Αρχικά να πούμε, πως μπορείτε να πάρετε το μέρος δύο στρατοπέδων. Αμερική ή Γερμανία. Τα διαθέσιμα classes είναι συνολικά 9: Assault, Support, Marksman, Rifleman, Shotgun, Sniper, Machine Gunner, Specialist και Rocket. Το εκάστοτε class και όπλο αυτού, ήταν αρκετά balancing, με τα Snipers και rifles να θεωρώ πως θέλουν ένα re-balancing. Εδώ. αξίζει να αναφέρουμε, πως υπάρχουν και τα melee weapons, όπως knifes και αρκετά ακόμη.

Τα διαθέσιμα modes τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε είναι δύο. Το κλασσικό Domination, στο οποίο πρέπει να κάνετε capture τα ορισμένα objectives. Στόχος σας είναι να κάνετε capture και τα 5 objectives τα οποία σας δίνονται πριν τους  αντιπάλους, με την ομάδα που τα κάνει πρώτη ή κάνει τα περισσότερα να κερδίζει.

Επίσης έχουμε και το Detonation, όπου έχουμε δύο ομάδες. Οι attackers και οι defenders, με τους μεν να προσπαθούν να καταστρέψουν τα σχετικά objectives και τους δε να προσπαθούν να ‘’κρατήσουν’’ τα ορισμένα πάλι, objectives.

Πρόκειται για ένα κλασσικό FPS παιχνίδι, δομημένο στην λογική και την κουλτούρα όλων των παιχνιδιών τους είδους. Σίγουρα, όσοι είστε οικείοι με το είδος και δε με τα παιχνίδια που πραγματεύονται τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σίγουρα θα σας θυμίσει παιχνίδια όπως το Insurgency ή το Day of Defeat.

Gameplay – Γραφικά – Τεχνικός Τομέας

Πρώτο αρνητικό που παρατήρησα όσον αφορά το gameplay είναι το πώς λειτουργούν γενικά τα όπλα μέσα στο παιχνίδι. Γενικά θεωρώ (όπως αναφέρθηκε και παραπάνω), ότι υπάρχει μία unbalanced λειτουργία των όπλων εντός του παιχνιδιού. Πολύ μεγάλο recoil στα όπλα και εν τέλει τα classes όπως Sniper και Marksman να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα εντός του παιχνιδιού.

Επίσης δουλειά χρειάζεται και το ηχητικό κομμάτι των όπλων, μιας και όλο το ηχητικό κομμάτι ακούγεται άκρως παρωχημένο δίνοντας ένα ψεύτικο feeling στην όλη εμπειρία.

Αυτό που μου άρεσε είναι τα physics τα οποία βρίσκονται σε ένα  αρκετά καλό επίπεδο. Σίγουρα χρειάζονται δουλειά, άλλα όντας σε early access, μπορώ να ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο.

Όσον αφορά τα γραφικά τώρα. Το παιχνίδι αναπτύσσεται με την Unreal Engine 4. Πολύ όμορφες βρήκα τις σκιές και τα textures του παιχνιδιού, ειδικά στους εξωτερικούς χώρους. Το ίδιο δεν έχω να πω για τους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι σίγουρα θέλουν μία αναβάθμιση.

Μεγάλη ποικιλία επίσης υπάρχει τόσο στα καιρικά φαινόμενα όσο και στους χάρτες (χιονισμένα δάση, πέτρινα χωριά και άλλα πολλά). Φυσικά μπορείτε να παίξετε σε διάφορες ώρες της ημέρας.

Τέλος, όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το παιχνίδι φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Σε έναν i7-3770, GTX 1070 και 16 GB Ram το παιχνίδι στεκόταν πάνω από τα 120 FPS ενώ με την χρήση V-SYNC ήταν σταθερά στα 60 FPS.

Πρόβλημα τέλος, θεωρώ την δύσκολη εύρεση server εντός του παιχνιδιού. Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι η βάση των ενεργών παικτών δεν είναι μεγάλη, αλλά η αναμονή αρκετές φορές ήταν πάνω από 10 λεπτά.

Εν κατακλείδι, το Days of War φαίνεται πως έχει τα φόντα να γίνει κάτι καλό αλλά προς το παρόν το παιχνίδι χρειάζεται πάρα πολλές βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς. Σίγουρα στα 25€, όπου μπορείτε να το αγοράσετε αυτή την στιγμή δεν σας το συνιστώ. Η Driven Arts, φαίνεται πως έχει την διάθεση να δουλέψει αρκετά πάνω στον τίτλο και αυτό φαίνεται σε μηνιαία βάση από τα συνεχόμενα updates και fixes εντός του παιχνιδιού.

Αναμένουμε λοιπόν το τελικό προϊόν, με μεγάλη περιέργεια.

Ευχαριστούμε την Driver Arts για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Preview.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.