Bear With Me Review Episode 1-2 (Pc)

516

Πολλοί είναι αυτοί που όταν αναφερόμαστε στα indie games, απομακρύνονται χωρίς να ασχοληθούν καθόλου. Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου μικρές εταιρείες ξεκίνησαν με μικρά βήματα μέχρι να φτάσουν στην κορυφή. Η Exordium games είναι μία εταιρεία παραγωγής video game που ιδρύθηκε το 2014 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Η εταιρεία έχει μικρό team αλλά με γνώσεις και αρκετή όρεξη για δουλειά. Η εταιρεία έχει στο οπλοστάσιο της 6 παιχνίδια με το Bear with me να βρίσκετε στο στόχαστρο του Cyprusgamer αυτή τη φορά. Ευχαριστούμε λοιπόν την Exordium Games για την χορηγία του τίτλου και της ευχόμαστε εξ’αρχής καλή επιτυχία στη συνέχεια.

To Bear with me είναι ένας Point and clιck τίτλος με αρκετά adventure στοιχεία. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει από την αρχή ότι το Bear with Me θα κυκλοφορεί σιγά σιγά ανά επεισόδιο. Η κυκλοφορία του πρώτου μέρους μας έκανε να δούμε τα indie games με άλλο μάτι. Τα ‘’σκοτεινά’’ γραφικά και τα noir στοιχεία μας προϊδέαζαν για κάτι το μοναδικό. Παρότι γενικά έχω μεγάλη εμπειρία στα Indie games δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθήσει. Το Bear with me είναι βγαλμένο από τα πιο τρελά παιδικά όνειρα. Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η μικρή Amber Ashworth η οποία κρύβει στο closet της, το μεγάλο της όπλο και σύμμαχο Ted E. Bear ( έξυπνο).  Παρότι αρχικά ο Ted είναι αρνητικός στο να βοηθήσει την Amber τελικά δέχεται να σταθεί στο πλευρό της για την αναζήτηση του χαμένου της αδελφού Flint. Σαν να μην έφταναν μόνο αυτά, η πόλη Paper βρίσκεται σε αναστάτωση καθώς ο Red Man είναι υπεύθυνος για πυρκαγιές που ξεσπούν σε αυτή. Όλα αυτά κάπως ενώνονται αλλά η εταιρεία δεν μας δίνει περιθώρια να καταλάβουμε πως,  καθώς το πρώτο επεισόδιο λειτουργεί σαν πρόλογος.

Το Bear with me είναι ιδανικό παιχνίδι για κάποιον που ψάχνει κάτι το ανάλαφρο και το ποιοτικό, ειδικά για παιδιά που θέλουν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Όταν λέμε φυσικά παιδιά εννοούμε και παιδιά άνω των 18. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι πραγματικά εύκολος καθώς αρκεί το αριστερό κλικ για να ολοκληρώσουμε το παιχνίδι. Ο τίτλος στηρίζετε στην επίλυση γρίφων αναζητώντας διάφορα αντικείμενα τα οποία δεν τα χρησιμοποιείτε όλα. Οι γρίφοι είναι αρκετά εύκολοι και δεν υπάρχει μεγάλη πρόκληση σε κανένα σημείο. Είναι ίσως από τα μεγαλύτερα αρνητικά του παιχνιδιού. Κάτι το οποίο επίσης δεν μας άρεσε ήταν η μικρή διάρκεια. Μέσα σε 2 ώρες τελειώσαμε τον τίτλο και πραγματικά εξερευνήσαμε τα πάντα. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο bug ενώ πραγματικά μας άρεσαν οι έξυπνοι διάλογοι και η ερμηνεία των ηθοποιών.

Πάντως το μεγάλο όπλο του Bear with Me είναι ο σχεδιασμός του και ο χρωματισμός του παιχνιδιού. Η ατμόσφαιρα είναι Χιτσκοκική και ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του τίτλου που στην ουσία θυμίζει ταινία με Detectives.  Η Exordium games δεν μας άφησε κανένα περιθώριο να κάνουμε εικασίες για το τι θα ακολουθήσει. Η σκηνές μένουν στις προσπάθειες της Amber και του Ted να προσεγγίσουν την Paper City. Τα κατάφεραν όμως;

Στο δεύτερο επεισόδιο του Bear with Me τελικά οι δύο πρωταγωνιστές του τίτλου φτάνουν τελικά στη πόλη αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμεναν. Για ακόμα μία φορά τα γραφικά συναρπάζουν και τα χρώματα του παιχνιδιού είναι αυτά που σε κάνουν να θες να συνεχίσεις. Δυστυχώς δεν είδαμε καμία αλλαγή σε αυτά που έπρεπε να αλλάξουν. Παρότι σεναριακά ο τίτλος δίνει ρεσιτάλ, το Gameplay είναι για ακόμα μία φορά απλό, η διάρκεια του τίτλου είναι πολύ μικρή. Άλλο ένα δίωρο όμορφου gaming αλλά λίγο. Το επίπεδο δυσκολίας για ακόμα μία φορά χαμηλό χωρίς καμία πρόκληση. Ο ηχητικός τομέας είναι αξιοπρεπέστατος αλλά σίγουρα θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερη δουλειά. Στο δεύτερο κομμάτι του Bear with me δεν έλειψαν τα bugs. Προς το τέλος του επεισοδίου δεν μας άφηνε να κάνουμε save και αναγκαστήκαμε να παίξουμε από την αρχή το παιχνίδι. Μας άρεσαν πάρα πολύ οι διάλογοι των χαρακτήρων και οι ιδιαίτερες αναφορές τους σε άλλα παιχνίδια φαντασίας.  Ένα ακόμα θετικό είναι ο χώρος που εξελίσσεται ο τίτλος έχει μεγαλώσει. Σίγουρα υπάρχουν περισσότερα μέρη για να κινηθεί κανείς σε σχέση με το πρώτο επεισόδιο. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί 5 κομμάτια για τον τίτλο αυτό. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα υπόλοιπα 3.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν το Bear with Me είναι ένα αρκετά καλό game και το κόστος του αντικατοπτρίζει και την αξία του στο Steam. Πάντως θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο και λίγο πιο δύσκολο. Το σενάριο είναι άψογο και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού δίνει ρέστα. Πολλά μπορείς να υποθέσεις για τη συνέχεια καθώς εγώ πιστεύω ότι ο Red Man είναι ο Flint. Μακάρι να απολαύσετε τον τίτλο όσο εμείς αλλά σίγουρα το Bear with Me θυμίζει ταινία μικρού μήκους παρά ολοκληρωμένο τίτλο. Ευχαριστούμε ξανά την Exordium Games για τη χορηγία του τίτλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.