Η Ubisoft ακυρώνει την πρόσβαση για το ήδη αγορασμένο The Crew!

193

Η Ubisoft αφαιρεί την δυνατότητα να παίξουν από όσους είχαν ήδη στην συλλογή τους το The Crew 10 μέρες μετά από το κλείσιμό των server του, σχεδόν εξαφανίζοντας τις ελπίδες για fan servers και λειτουργώντας ως έντονη υπενθύμιση πόσο εύθραστη είναι πλέον η κυκλοφορία παιχνιδιών αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Το αρνητικό κομμάτι της ψηφιακής κυριότητας έχει εμφανιστεί για τους λάτρεις του open-world παιχνιδιού The Crew της Ubisoft. Η εταιρεία ανακάλεσε τις άδειες για όσους το είχαν αγοράσει μέσω του Ubisoft Connect, σχεδόν θέτοντας σε κίνδυνο τις ελπίδες των οπαδών να αναβιώσουν το παιχνίδι τόσο σε offline όσο και σε online μορφή.

Το The Crew αποσύρθηκε από την πώληση τον Δεκέμβριο, με την Ubisoft να ανακοινώνει ότι οι servers θα κλείσουν στις αρχές του Απριλίου. Παρότι μεγάλο μέρος του παιχνιδιού μπορούσε να παιχτεί σε singleplayer, το The Crew παρέμεινε ένα παιχνίδι που απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη δεκαετή του ζωή. Αυτή η απόφαση είχε καταστήσει ήδη το παιχνίδι αδύνατο να παιχτεί, αλλά φαίνεται ότι η Ubisoft είναι αποφασισμένη να πάει ένα βήμα παραπέρα για να εξαλείψει οποιαδήποτε προσπάθεια να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά τη λήξη της.

Οι οπαδοί του παιχνιδιού άρχισαν να παρατηρούν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι η άδεια για το παιχνίδι είχε αφαιρεθεί από αυτούς. Ένα μήνυμα στην κορυφή της σελίδας βιβλιοθήκης του παιχνιδιού αναφέρει: “Δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτό το παιχνίδι. Γιατί δεν ελέγχετε το Store για να συνεχίσετε τις περιπέτειές σας;” Επιπλέον, μεταφέρθηκε σε μια ξεχωριστή κατηγορία στις βιβλιοθήκες των παικτών, υπό την ονομασία “ανενεργά παιχνίδια”. Φαίνεται ότι το παιχνίδι εξακολουθεί να μπορεί να εκκινηθεί απευθείας από τον φάκελο εγκατάστασης, αλλά μόνο σε λειτουργία demo.

Το νέο αυτό, αναμενόμενα, δεν έχει γίνει καλά αποδεκτό, με χρήστες του Reddit να σχολιάζουν τα παρακάτω:

Αυτή ήταν η πιο συγκλονιστική και αναίσθητη απόφαση που έχω δει ποτέ στην ιστορία του παιχνιδιού,

Θα αγωνίζομαι πάντα υπέρ των ψηφιακών μέσων, αγαπώ όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτό… χρειαζόμαστε προστασία σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε όταν αγοράζουμε κάτι, να έχουμε διαρκή πρόσβαση σε αυτό. Ανεξάρτητα από τι.

Πραγματικά αποτρόπαιο συμπεριφορά που πρέπει να σταματήσει να είναι νόμιμη”

Σε ένα τέλειο σύμπαν, η ανάκληση μιας άδειας όπως αυτή θα έπρεπε να δικαιούται αγοραστής την επιστροφή των χρημάτων του. Δεν είμαι σίγουρος γιατί ακόμη το κάνουν αυτό. Το παιχνίδι δεν είναι πια ικανό να παιχτεί, οπότε ποιος ακριβώς είναι ο κίνδυνος στο να κρατήσουν το παιχνίδι διαθέσιμο για λήψη για εκείνους που το έχουν αγοράσει; Χώρος στους Servers; Είναι πραγματικά τόσο φθηνή η Ubisoft;

Αξίζει να σημειωθεί ότι φαίνεται να μπορείτε τεχνικά ακόμα να λάβετε το παιχνίδι από το Steam, αλλά οποιαδήποτε προσπάθεια να το τρέξετε ακολουθείται από αίτημα εισαγωγής ενός κλειδιού παιχνιδιού.

Τώρα, είναι μία υπόθεση να αποσύρετε απλά ένα παιχνίδι από τη λίστα και ακόμα να επιτρέπετε στους ιδιοκτήτες να το λάβουν και να το ξεκινήσουν αν θέλουν – ακόμα κι αν το παιχνίδι είναι τεχνικά νεκρό – αλλά είναι κάτι άλλο να ανακαλείτε εντελώς την άδεια για την πρόσβαση σε αυτό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απόφαση της Ubisoft προκάλεσε αντιδράσεις, απογοητεύοντας πολλούς παίκτες που ήλπιζαν πως η κοινότητα θα έφτιαχνε δικούς τους ιδιωτικούς servers για όσους ήθελαν να συνεχίσουν να παίζουν.

Η Ubisoft απάντησε σε αίτημα του Eurogamer για σχόλιο, τονίζοντας:

Ανακοινώσαμε στις 14 Δεκεμβρίου του 2023 ότι μετά από σχεδόν μια δεκαετία υποστήριξης, θα αποσύραμε το The Crew 1 στις 31 Μαρτίου του 2024. Παρόλο που καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να έχει απογοητεύσει τους παίκτες, ήταν απαραίτητο λόγω των server υποδομών μας και των περιορισμών αδειοδότησης.

Στην αρχή του έτους η Ubisoft είχε δηλώσει: Οι gamers πρέπει να συνηθίσουν να μην τους ανήκουν τα παιχνίδια.

Μήπως η παραπάνω κίνηση συνδέεται με αυτήν τους την δήλωση και το The Crew είναι το πρώτο από τα πολλά επερχόμενα παιχνίδια που θα αφαιρεθούν από το ψηφιακό Store της Ubisoft ; Ας ελπίσουμε πως όχι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.