The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Review

0
393

Το Legend of Zelda: Skyward Sword είχε κυκλοφορήσει το 2011 στο Nintendo Wii και είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς το οποίο πολλοί fans δεν έχουν παίξει ή ολοκληρώσει κυρίως λόγω των motion controls που ήταν πολύπλοκα, παρόλο που το παιχνίδι είχε πάρει πολύ καλές κριτικές και βραβεία. Η Nintendo αποφάσισε ως μέρος του Zelda 35th anniversary να επανακυκλοφορήσει το Skyward Sword στο Nintendo Switch σε ένα HD remaster edition το οποίο προσφέρει διάφορες βελτιώσεις σε σχέση με το original.

Οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως τα HD γραφικά, δυνατότητα auto-save μα πάνω από όλα την επιλογή να παίξεις το παιχνίδι χωρίς motion controls.

Πλοκή – Setting

Η πλοκή του παιχνιδιού διαδραματίζεται στην αρχή της ιστορίας του Legend of Zelda όπου μετά τη μεγάλη μάχη της Hyrule η θεά Hylia έστειλε τους επιζώντες στον ουρανό σε μια γη πάνω από τα σύννεφα γνωστή ως Skyloft, χωρίζοντας τους έτσι από την επιφάνεια κάτω από τα σύννεφα στην οποία υπάρχουν τέρατα.

Στη μεγάλη μάχη με το κακό η θεά Hylia επίσης δημιούργησε τη Fi, το πνεύμα του Goddess Sword το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον εκλεκτό ήρωα στο μέλλον για να νικήσει το κακό. Αρκετά χρόνια μετά οι επιζώντες συνέχισαν τη ζωή τους στο Skyloft με τη γη κάτω από τα σύννεφα να θεωρείται απλά ένας μύθος.

O Link είναι ένας εκπαιδευόμενος ιππότης στο Skyloft και ο καλύτερος φίλος της Zelda η οποία είναι ή μετεμψύχωση της θεάς Hylia. Μετά την εξαφάνιση της Zelda σε ένα κενό που άνοιξε στα σύννεφα το πνεύμα Fi παρουσιάζεται στον Link δίνοντας του το Goddess Sword ως ο εκλεκτός της θεάς Hylia. Έτσι ο Link ξεκινάει το ταξίδι του στην γη κάτω από τα σύννεφα με σκοπό να βρει και να σώσει την Zelda. Σε αυτό το ταξίδι ο Link μαθαίνει για το μεγάλο ρόλο που έχει αυτός και η Zelda για να νικηθεί το κακό και να σωθεί η γη.

Gameplay

Το παιχνίδι είναι τύπου RPG με περιορισμένα open-world στοιχεία καθώς ο παίκτης μπορεί ελευθέρα να διακινηθεί στον κόσμο αλλά η πρόσβαση σχεδόν σε όλες τις περιοχές είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την πλοκή του παιχνιδιού και τις ικανότητες και gadgets που έχουν ξεκλειδωθεί ανά πάσα στιγμή. Όταν ο Link βρίσκεται στον ουρανό χρησιμοποιεί το Loftwing (ένα πουλί) για να πετάξει από νησί σε νησί καθώς και για να κατέβει στην επιφάνεια κάτω από τα σύννεφα μέσω των διαφόρων portals που έχουν ανοίξει.

Στην κάθε περιοχή στη γη, ο Link ακολουθεί τα ίχνη της Zelda και αντιμετωπίζει τα διάφορα τέρατα μέχρι να φτάσει στον επόμενο στόχο. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από τα πολλά μπουντρούμια (dungeons) στα οποία ο Link πρέπει να λύσει γρίφους, να νικήσει διάφορους αρχηγούς για να προχωρήσει στο επόμενο στοιχείο που θα τον φέρει πιο κοντά στο να βρει την Zelda. Το κάθε μπουντρούμι διαθέτει μια πληθώρα από παζλ και διαφορετικού είδους εχθρούς έτσι ώστε να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Συνήθως στο κάθε μπουντρούμι ο Link ξεκλειδώνει και μια νέα ικανότητα (ή gadget) ή οποία είναι απαραίτητη για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο στάδιο αλλά και να προχωρήσει παρακάτω την ιστορία του παιχνιδιού. Επίσης, ως συνηθίζεται στα παιχνίδια Zelda, ο κόσμος του παιχνιδιού περιέχει διάφορους θησαυρούς στους οποίους ο Link βρίσκει διάφορα αντικείμενα και rupees.

Με αυτό τον τρόπο ή Nintendo έχει καταφέρει να προσφέρει μια challenging εμπειρία με τον παίκτη να πρέπει να επιστρέφει στις διάφορες περιοχές εφόσον έχει ξεκλειδώσει νέες ικανότητες και εργαλεία χωρίς να υπάρχει η αίσθηση ότι το gameplay επαναλαμβάνετε.

Στο original παιχνίδι ο παίκτης έπρεπε να χρησιμοποιήσει κινήσεις του χεριού για να μπορέσει να σκοτώσει εχθρούς με το σπαθί του Link, ή τις ανάλογες κινήσεις για να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα εργαλεία και όπλα που προσφέρει το παιχνίδι.

Πλέον με την επιλογή χρήσης του controller, ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το δεξί stick του μοχλού προς την αντίστοιχη κίνηση του χεριού. Αυτό κάνει τις μάχες λίγο πολύπλοκες ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού αλλά στην πορεία δίνει μια άλλη αίσθηση και δυσκολία στο combat ή οποία προσφέρει ικανοποίηση στον παίκτη καθώς η κατεύθυνση που θα χρησιμοποιήσει κάνει όλη τη διαφορά.

Γραφικά

Το παιχνίδι είναι HD remaster με τον σχεδιασμό να παραμένει ακριβώς ο ίδιος όπως το original με τη διαφορά να βρίσκεται στην πιο ψηλή ευκρίνεια και καλύτερους χρωματισμούς. Με την τεχνολογία του σήμερα, αυτό το HD remaster μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε το παιχνίδι σε μεγάλου μεγέθους τηλεοράσεις χωρίς να χαλάει η ποιότητα της εικόνας.

Από την άλλη, το γεγονός πως το παιχνίδι δεν έχει ανασχεδιαστεί όπως για παράδειγμα το Link’s Awakaning, δίνει την αίσθηση πως είναι απλά ένα port.

Εξάλλου είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως το παιχνίδι είναι προηγούμενης γενιάς όσων αφορά τα γραφικά.

Εν κατακλείδι

Το Skyward Sword ήταν γενικά ένα από τα underrated παιχνίδια της σειράς Zelda κυρίως λόγω του motion control το οποίο ήταν ο μοναδικός τρόπος να παίξεις το παιχνίδι πάνω στο Switch, με τους traditional gamers να μην ενθουσιάζονται τόσο με αυτά τα mechanics.

Παρόλα αυτά, είναι ένα παιχνίδι με συναρπαστική ιστορία (είναι the Legend of Zelda άλλωστε), εξαιρετικό σχεδιασμό και μια μεγάλη γκάμα από dungeons, quests και διάφορες ικανότητες και εργαλεία με τα οποία ο Link προσπαθεί να πετύχει το στόχο του. Με την επιλογή να παίξεις το παιχνίδι στο Switch χρησιμοποιώντας controller, είναι ένα must-play παιχνίδι της σειράς ειδικά για όσους δεν έχουν ήδη παίξει το original.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του τίτλου ώστε να επιτευχθεί το Review και τον Λούη Σιάνιο για το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.