Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

0
658

Ξαναζήστε την μαγεία 15 χρόνια μετά, σε μια γνώριμη περιοχή γεμάτη Pokemon, μέσα από τα μάτια του Λεύκου Σαββίδη!

Μετά από 2 ολόκληρες νέες γενιές, 1 sequel, 2 -πρωτόγνωρα- για την σειρά expansions, και αρκετά spin-offs, τα remakes συνεχίζουν και αυτή τη φορά επιστρέφουμε στο Sinnoh! Είτε αυτή είναι η πρώτη, η δεύτερη ή ακόμη και η τρίτη φορά που επισκέπτεσαι το Sinnoh, η περιπέτεια θα είναι Brilliant ή Shining, εξαρτάται πάντοτε από ποιο version θα αγοράσεις!

Τα remakes έχουν υλοποιηθεί από την ILCA η οποία έχει προϊστορία με τη σειρά, έχοντας κατασκευάσει το Pokemon Home το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα το 2020. Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς αναλαμβάνει άλλος developer να υλοποιήσει mainline game, το οποίο αφήνει την GameFreak να αφιερώσει όλο της το προσωπικό στην δημιουργία του Pokemon Legends Arceus, το οποίο κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2022, εξερευνώντας μια νέα κατεύθυνση για την σειρά στην μορφή action-rpg.

Οι Brilliant Diamond & Shining Pearl μας επιστρέφουν πίσω στην κλασική φόρμουλα της σειράς, με τα παιχνίδια να προσφέρουν ένα top-down view με aesthetics φτιαγμένα from the ground up, για να απεικονίσουν και να διατηρήσουν to δημιουργικό όραμα της Gamefreak από το 2006.

Διάλογοι, περιοχές, χαρακτήρες, ομάδες των αντιπάλων και πολλά άλλα είναι ακριβώς τα ίδια με το original release της Diamond & Pearl από το 2006. Για τους επανερχόμενους fans όμως, η ILCA προμελέτησε να προσθέσει αρκετό νέο υλικό στη μορφή του Grand Underground το οποίο είναι μία επέκταση του Underground που υπήρχε στην original Diamond & Pearl. Επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνήσουν διάφορα dens όπου μπορούν να βρουν σπάνια Pokemon. Ποια Pokemon μπορεί να βρει ο κάθε παίκτης, επηρεάζεται από τα διάφορα αγαλματάκια που βρίσκει σε ανασκαφές, και αν θέλει, διαλέγει να τα βάλει στο Secret Base όπου ο ίδιος δημιουργεί. Δυστυχώς, η ικανότητα να στολίσεις το Secret Base σου με έπιπλα που υπήρχε στις Original, έχει αφαιρεθεί για το νέο σύστημα με τα αγαλματίδια.

 

Η μεγαλύτερη καινούρια προσθήκη στα παιχνίδια, βρίσκετε μετά το main game στη μορφή πλούσιου endgame. Οι παίκτες που προτιμούν τη δυσκολία, θα χαρούν να ακούσουν ότι τα rematch με τους Gym Leaders + Elite Four συμπεριλαμβάνουν τις updated τους ομάδες από την Pokemon Platinum, προσφέροντας ένα ψηλό δείκτη δυσκολίας, μιας και οι ομάδες τους είναι optimized για competitive play.

Επίσης, για τους λάτρεις του κυνηγίου, μπορούν να επισκεφτούν το Ramonas Park το οποίο επιτρέπει τη μάχη εναντίων διαφόρων θρυλικών Pokemon. Τα πoια Pokemon είναι available εξαρτάται από ποιο version παίζει ο παίκτης.


 

Αναλύοντας διάφορα quality of life changes που έχουν προστεθεί, πλέον το Experience Share το οποίο μοιράζει τα experience points των Pokemon μεταξύ τους, είναι πάντοτε ενεργοποιημένο χωρίς τρόπο να απενεργοποιηθεί. Αυτό κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο κατά τη διάρκεια του main story, και είναι worth noting για τα άτομα που τους αρέσει η δυσκολία. Παρόλα αυτά, τα Gym Battles και το League κάνουν scale appropriately, και δεν ένιωσα ποτέ ότι ήμουν overleveled για ένα από αυτά τα encounters, παρόλο που δεν προσπαθούσα συνεχώς να αποφύγω μάχες με εκπαιδευτές.

Το affection system κάνει επίσης την επιστροφή του, επιτρέποντας στα Pokemon σου να δεθούν μαζί σου, επηρεάζοντας την συμπεριφορά τους στη μάχη, και αφήνοντας τα να ζήσουν κάποιο otherwise lethal attack, να ξεφύγουν από status conditions και να επηρεάσει το growth rate τους. Όπως το Experience Share, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί αυτό το σύστημα, το οποίο επίσης κάνει το παιχνίδι αρκετά πιο εύκολο.


Με καινούρια animations, remixed music, και πλούσιο endgame, η Brilliant Diamond και η Shining Pearl είναι μια Glorious επιστροφή στο πολυαγαπημένο Sinnoh.

Το μεγαλύτερο μου παράπονο, είναι η απουσία κάποιου post-game story, παρόμοιο με το Delta Episode από την Omega Ruby & Alpha Sapphire, το οποίο μπορούσε να κάνει έξυπνα tie-in με το upcoming Pokemon Legends Arceus. Μήπως σε μορφή DLC? Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Ακολούθως, η απουσία του μεγαλύτερου καινούριου feature από το Platinum Version, είναι το Battle Frontier, όπου στη θέση του υπάρχει μόνο το Battle Tower. Τέλος, θα λάτρευα αν έκανε την επιστροφή του το Mega Evolution, αλλά κανένα από τα καινούρια Battle Mechanics (Mega Evolution, Z Move, Dyna/Gigantamax) δεν επιστρέφει. Όμως είναι worth noting, ότι τα παιχνίδια συνεχίζουν να διατηρούν τις αλλαγές που έγιναν στο Battle System μετά την 4η γενιά, όπως το duration στα weather effects in battle.


Αν τα πιο πάνω είχαν καταφέρει να μπουν στο παιχνίδι, θα έλεγα ότι η Brilliant Diamond και η Shining Pearl όχι μόνο είναι καταπληκτικά παιχνίδια από μόνα τους, αλλά θα είχαν το potential να εκθρονίσουν τα καλύτερα -κατά τη γνώμη μου- παιχνίδια της σειράς, Omega Ruby & Alpha Sapphire. Ανεξαρτήτως αυτών, η ILCA κατάφερε να ξαναφτιάξει την μαγεία που μας μάγεψε όλους σαν παιδιά το 2006, και να τη φέρει σε μια μοντέρνα κονσόλα και να γνωρίσει το Sinnoh σε μία ολόκληρη καινούρια γενιά από εκπαιδευτές Pokemon!Προσωπικά, δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα αν η ILCA συνέχιζε να υλοποιεί Pokemon games, τουλάχιστο τα Remakes, και η Gamefreak να συνεχίσει να αφοσιώνεται στο μέλλον της σειράς!

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του κωδικού γι αυτό το review!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.