Το FBI ερευνά έναν χάκερ ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την τεράστια διαρροή του GTA 6!

439

Ο χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη για την τεράστια διαρροή υλικού του Grand Theft Auto 6 το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ερευνάται τώρα από το FBI.

Μάλιστα ο ίδιος χάκερ είπε ότι βρισκόταν πίσω από το υψηλού προφίλ hack της εφαρμογής Uber της περασμένης εβδομάδας!

”Υπάρχουν επίσης αναφορές το Σαββατοκύριακο ότι αυτός ο ίδιος ηθοποιός παραβίασε την εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Rockstar Games”, έγραψε η Uber σε ένα πρόσφατο blog post της. 

”Είμαστε σε στενό συντονισμό με το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για αυτό το θέμα και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειές τους” δήλωσε μεταξύ άλλων η Uber.

Η Uber είπε ότι πιστεύει ότι ο υπεύθυνος είναι συνδεδεμένος με μια ομάδα hacking που ονομάζεται Lapsus$, η οποία δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο τον τελευταίο χρόνο και η οποία με παρόμοιο τρόπο έχει παραβιάσει μια λίστα άλλων τεχνολογικών εταιρειών φέτος, όπως η Microsoft, η Samsung και η NVIDIA.

Χθες, η Rockstar εξέδωσε τη δική της δήλωση σχετικά με το hack την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Η Rockstar Games προχωρά σε επίσημη δήλωση για τα Leaks του GTA 6

Τον Μάρτιο που μας πέρασε, το BBC News ανέφερε για έναν 16χρονο από την Οξφόρδη, γνωστό στο διαδίκτυο ως “White” ή “Breachbase”, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ήταν ένας από τους ηγέτες της ομάδας Lapsus$. Η πραγματική ταυτότητα του “White” αναγνωρίστηκε δημόσια από άλλους χάκερ και ήταν ένας από τους επτά που συνελήφθησαν από την αστυνομία της πόλης του Λονδίνου – πριν όλοι αφεθούν τελικά ελεύθεροι υπό έρευνα.

Περισσότερα θεωρούμε πως θα έχουμε στο μέλλον για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.