Το E3 demo του Cyberpunk 2077 ήταν ψεύτικο; Νέες αποκαλύψεις για το τι έγινε στο development

404

Τα νέα που προκύπτουν καθημερινά γύρω από το Cyberpunk 2077 και το πως από ένα άκρως πολυαναμενόμενο παιχνίδι το οποίο περίμεναν εκατομμύρια παικτών, κατέληξε να γίνει το φιάσκο της χρονιάς, είναι κάτι που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό.

Από την αφαίρεση του παιχνιδιού στο PlayStation Store μέχρι και τα refunds από την ίδια την CD Projekt και φυσικά την τελευταία δημόσια συγνώμη της ομάδας από το κοινό, όλα δείχνουν πως κάτι δεν πήγε καθόλου μα καθόλου καλά.

Στο νέο μας θέμα λοιπόν. Ο Jason Schreier, δημοσιογράφος του Bloomberg, κατάφερε και μίλησε με 20 και πλέον εργαζόμενους της CD Projekt Red που άλλοι ήταν ακόμη στο Studio ενώ άλλοι είχαν αποχωρήσει.

Οι developers, οι οποίοι φυσικά διάλεξαν να μην δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους για τους ευνόητους λόγους, αναφέρθηκαν στο development του παιχνιδιού λέγοντας πως αποτελούσε ένα άκρως φιλόδοξο Project. Η οργάνωση ήταν κακή, κάτι το οποίο οδήγησε σε κακό αποτέλεσμα. Η CD Projekt, εστίασε περισσότερο στο marketing κάτι το οποίο ταυτόχρονα δίνει πίεση στην ανάπτυξη του τίτλου προκειμένου να επιτύχει όλα αυτά που υποσχέθηκαν οι marketing κινήσεις.

Οι υπερωρίες ήταν μεγάλες και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι developers γνώριζαν πολύ καλά τα τεχνικά προβλήματα του παιχνιδιού κάτι το οποίο έρχεται να αντικρούσει αυτό που ισχυρίστηκε ο Marcin Iwiński, στο πρόσφατο βίντεο-απολογία, πως δηλαδή όλα φαίνονταν ομαλά πριν το launch. Οι developers δεν είχαν τον χρόνο να διορθώσουν τα προβλήματα μιας και η ημερομηνία κυκλοφορίας πίεζε.

Ένας σημαντικός παράγοντας που οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα είναι μερικές από τις τεχνολογίες που προσπάθησε να ενσωματώσει η ομάδα στο παιχνίδι. Το sci-fi σκηνικό και η μετάβαση από ένα third person παιχνίδι (Τhe Witcher 3), μεταβαίνει σε πρώτο πρόσωπο σε ένα τεράστιο map. Τα νέα δεδομένα απαιτούσαν νέες τεχνολογίες, πράγμα το οποίο δεν γνώριζαν καλά οι Developers και προφανώς τα λάθη ήταν πολλά λόγω έλλειψης εξοικείωσης.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα λεγόμενα των developers, το ουσιαστικό development του παιχνιδιού ξεκίνησε το 2016. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν και πολλά εσωτερικά θέματα στο studio. O Adam Badowski, που ήταν studio head πήρε τον ρόλο του director και ήθελε νέες μεγάλες αλλαγές σε ιστορία και Gameplay. Έτσι καιρό με τον καιρό το παιχνίδι άρχισε να παίρνει νέα μορφή.

Μάλιστα το 48 λεπτών gameplay demo που είδαμε στην Ε3 2018, ήταν ψεύτικο, μιας και η ομάδα δεν είχε ακόμη δημιουργήσει το gameplay σύστημα της. Προφανώς λοιπόν και πολλά που είδαμε στο Demo λείπουν από το τελικό προϊόν.

Ένας developer δήλωσε πως το παιχνίδι περίμενε να είναι έτοιμο για κυκλοφορία το 2022 βάση της προόδου που έκανε το studio. Έτσι τα μεγάλα κεφάλια αναγκάστηκαν να κόψουν features και να μικρύνουν το παιχνίδι ώστε να βοηθήσει τους προγραμματιστές αλλά μάταια.

Ο Adam Badowski, απάντησε στα λεγόμενα περί ψεύτικου demo και παρακάτω μπορείτε να δείτε την δημοσίευση του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.