Η Supermassive Games του Until Dawn και The Quarry εξαγοράστηκε από την Nordisk Games

376

Συστάσεις για τη Supermassive Games πλέον δε χρειάζονται.

Από το Until Dawn, όπου για πρώτη φορά είδαμε το ταλέντο του Βρετανικού Studio, μέχρι τη horror ανθολογία τίτλων, The Dark Pictures που μετρά ήδη τρεις τίτλους στο δυναμικό της (Man of Medan, Little Hope και House of Ashes), ενώ ετοιμάζεται μέσα στο φθινόπωρο και για τον τέταρτο (Devil In Me), έως φυσικά και το πιο πρόσφατο The Quarry.

H ταλαντούχα ομάδα και επίσημα εξαγοράστηκε από τη Nordisk Games, η οποία έχει έδρα στη Δανία και πιο συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη. Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη από το 2021, η Δανέζικη εταιρία κατείχε το 30.7% της εταιρίας αλλά πλέον κατέχει ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο του studio.

Με έδρα την Κοπεγχάγη -όπως αναφέραμε-, η Nordisk Games πραγματοποιεί επενδύσεις σε μετοχές σε ευρωπαϊκά στούντιο παιχνιδιών.

Η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα portfolio προγραμματιστών που περιλαμβάνει εταιρίες όπως την Avalanche Studios Group, Star Stable Entertainment, Nitro Games, Flashbulb Games, MercurySteam, Supermassive Games και Kogama.com.

Η Nordisk Games ανήκει στη Nordisk Film, μία από τις παλαιότερες εταιρείες ταινιών στον κόσμο. Παράγει βραβευμένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, διαχειρίζεται κινηματογραφικές αλυσίδες στη Δανία, τη Νορβηγία και η Σουηδία βρίσκεται πίσω από το PlayStation στις Σκανδιναβικές χώρες και τις χώρες της Βαλτικής.

Έχει περάσει λίγο περισσότερο από ένας χρόνο από τότε που η Nordisk Games έκανε μια αρχική επένδυση στα Supermassive Games και στο όραμά μας για το μέλλον.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διαπιστώσαμε ότι μοιραζόμαστε πολλές σημαντικές αξίες με τον Mikkel και την ομάδα του και πιστεύουμε ότι αυτές οι αξίες είναι εξίσου σημαντικές για τους υπάρχοντες εμπορικούς μας συνεργάτες, τους οποίους θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε.

 

Έχοντας μια τόσο θετική εμπειρία τον περασμένο χρόνο, δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση όταν η Nordisk Games θέλησε να διερευνήσει την αύξηση της επένδυσής της. Έχουμε μια συναρπαστική και φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξης για την Supermassive Games και το ιδιοκτησιακό μοντέλο από την Nordisk Games απλώς το ενισχύει.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το πού θα μας οδηγήσει η ασφάλεια που προσφέρει αυτή η συνεργασία και η συνεχής πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Nordisk Games.

δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO της Supermassive Games Pete Samuels.

Τη χρονιά που δουλέψαμε μαζί με τον Pete και τον Joe και ολόκληρη την ομάδα των Supermassive, μας ήταν ξεκάθαρο το ποσοστο των ταλέντων, καθώς και πόσες δυνατότητες υπάρχει να αναπτύξουμε περαιτέρω τα είδη παιχνιδιών ιστορίας και αφήγησης στα οποία υπερέχουν.

δήλωσε ο Mikkel Weider, Διευθύνων Σύμβουλος της Nordisk Games, ενώ συμπλήρωσε:

Με την απόκτηση του 100% του στούντιο, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την υποστήριξή μας στην ομάδα και το πιο σημαντικό, να συνεχίσουμε την εξαιρετική σχέση εργασίας που έχουμε μαζί τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.