Η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει το XBOX ακόμη και εάν δεν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard – Πανικός στα Social Media

293

Η ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι.

Ο Phil Spencer, αφεντικό του XBOX, δέχτηκε πρόσφατα την ερώτηση από το The Times, για το τι θα σήμαινε για το XBOX αν η εξαγορά της Activision Blizzard δεν ολοκληρωνόταν. Όπως ανέφερε:

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική εξαγορά για εμάς. Δεν αποτελεί σημείο το οποίο θα καθορίσει την μελλοντική μας εξέλιξη. Το XBOX θα συνεχίσει να υφίσταται αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία

είπε ο Spencer.

Όμως λίγο πριν, στα social media τα αίματα είχαν ανάψει για τα καλά μιας και τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούσε η φήμη πως η Microsoft, σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει το XBOX department αν η συμφωνία με την Activision Blizzard δεν προχωρήσει! Ο Andy Robinson του VGC ανέφερε μάλιστα:

Ανεξαιρέτως από τις δηλώσεις του Spencer, ξέρω πως πολλοί ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι το ενδεχόμενο η Microsoft να πουλήσει το Xbox είναι μια αληθινή πιθανότητα, αν -η συμφωνία- ματαιωθεί (εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα προχωρήσει με παραχωρήσεις). Ο καπιταλισμός έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι η συμβατική λογική δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν το γράφημα δεν δείχνει πολύ προς τα πάνω. Δεν πιστεύω πως θα γίνει, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κάποιοι σημαντικοί παράγοντες το πιστεύουν.

Θέση σε αυτό πήρε και ο Tom Warren, πασίγνωστος δημοσιογράφος του The Verge,  ο οποίος ανέφερε:

Δεν είμαι σίγουρος ποιοι είναι αυτοί οι ειδήμονες του κλάδου, αλλά είναι ξεκάθαρα ανίδεοι. Δεν εξαγοράζεις με στρατηγικό τρόπο την Mojang και την Bethesda και δεν ιδρύεις ένα Microsoft Gaming τμήμα, αν πρόκειται να πουλήσεις την επιχείρηση του Xbox, αν η γιγαντιαία συμφωνία των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν προχωρήσει.

Και κάπου εκεί ο χαμός άρχισε με χρήστες του Twitter να καταλαμβάνουν στρατόπεδα:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.