Η AMD τελικά θα υποστηρίξει τους Ryzen 4000 στις παλαιότερες μητρικές κάρτες.

642

Για όσους δεν γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάμε αλλά ωστόσο πάτησαν τον σύνδεσμο θα κάνω μια περίληψη. Η AMD με την κυκλοφορία των 2 νέων CPU της Ryzen 3 3300Χ και
Ryzen 3 3100 έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες μητρικές κάρτες B550 και είπε ότι προορίζονται κυρίως για αυτούς τους επεξεργαστές (παράλογο μιας και θα έρθουν σχεδόν 2 μήνες μετά). Στο γράφημα που παρουσίασε έδειχνε ότι οι μητρικές κάρτες X570 άλλα και οι B550 δεν θα υποστηρίζουν Ryzen επεξεργαστές πρώτης γενιάς επειδή υπήρχαν περιορισμοί στο BIOS.  Αυτό όμως που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση (αρνητικά) ήταν το γεγονός πως στο ίδιο γράφημα έδειχνε πως οι Β450 αλλά και X470 μητρικές δεν θα υποστηρίζουν την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών Ryzen 4000.

Μετά από αυτό το ίντερνετ πήρε φωτιά με το κοινό να κάνει επίθεση στην ΑΜD καθώς είχε δηλώσει πως θα υποστηρίζει το am4 socket μέχρι ΚΑΙ το 2020. Αρχικά προσπάθησε ”μπερδέψει” τον κόσμο λέγοντας ότι με εκείνο που είπε εννοούσε κάτι άλλο και δεν κατάλαβε σωστά ο κόσμος…

Εν τέλει χθες η AMD ανακοίνωσε τα εξής: Ακούμε το κοινό μας και καταλαβαίνουμε την ανησυχία τους. Θα βρούμε τρόπο να υποστηρίξουμε τους Ryzen 4000 στις 400-σειρά μητρικές, ακόμα δεν έχουμε βρει το πως αλλά θα υπάρξει ενημέρωση από πλευρά μας όταν κοντεύει η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Τώρα σχετικά με αυτό πολλά ακούστηκαν σε κάποια είχε δίκαιο η ΑΜD σε κάποια είχε δίκαιο ο κόσμος αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος θα πάρει αυτό που ζήτησε είτε επειδή η ΑΜD ”νοιάζεται” για τους πελάτες της είτε φοβήθηκε την έκταση που πήρε το θέμα.

Αυτό είναι ο νέος πίνακας στον οποίο βλέπουμε πως οι 400-σειρά μητρικών θα υποστηρίζει την 4000 σειρά επεξεργαστών.

Αν και ο ίδιος ήμουν στην ομάδα του κόσμου που θα είχε την μεγαλύτερη απώλεια από μια τέτοια κίνηση δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Υπάρχει κόσμος που με μια μητρική των 100 ευρώ του 2016 μπορεί να λειτουργεί  επεξεργαστές με αξιοπρέπεια μέχρι και σήμερα. Η AMD απο το 2016 και την πρώτη γενιά Ryzen τα πάει εξαιρετικά, πολύ καλούς επεξεργαστές σε πιο ”δίκαιες” τιμές από τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να σπάσει το μονοπώλιο της Ιntel και να βγει κερδισμένος ο χρήστης.
Τελικά η AMD δεν έγινε το ”τέρας” που σκότωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.