Triangle Strategy Review

0
381

Το καινούριο παιχνίδι της Square Enix φτιαγμένο στο 2D-HD engine έχει επιτέλους φτάσει. Η έμπνευση του από κλασικά όπως Final Fantasy Tactics και Tactics Ogre είναι εμφανές, και το παιχνίδι λειτουργεί σαν ένα homage αυτών των θρυλικών τίτλων.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία ξεκινά στην γη της Norzelia, χρόνια μετά από τον μεγάλο Saltiron War, όπου υπήρξε μεταξύ των 3 βασιλείων της χώρας. Πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας, είναι ο νεαρός Serenoa Wolffort, γιος του λόρδου του house Wolffort, ο οποίος ήταν ένας κύριος πυλώνας στον πόλεμο, και ένας από τους καλύτερους πολεμιστές του βασιλείου του.

 Η γη της Norzelia βρίσκεται επιτέλους σε ειρήνη, και τα 3 βασίλεια ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ τους με μία κοινή επιχείρηση η οποία έχει σκοπό το ευρύτερο καλό. Όλα τα καλά όμως, έχουν ένα τέλος, και τα προσωπικά συμφέροντα, μαζί με το άσχημο πρόσωπο των ανθρώπων, πάντοτε έρχονται στην επιφάνεια.

Πάρτε σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ροή της ιστορίας, ενδυναμώστε το στρατό σας, και οδηγήστε τον νεαρό Serenoa στο μονοπάτι που εσείς του κτίζετε. Η αρχή της ιστορίας για κάποιους μπορεί να νιώσει λίγο αργή. Το παιχνίδι ξεκινά με επεξηγήσεις του κόσμου, introductions χαρακτήρων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Αυτά βοηθούν να κατατοπίσουν τον παίκτη και να τον κάνουν πιο immerse στην πλοκή.

Προσωπικά, ένα από τα αγαπημένα μου features, το οποίο πιστεύω θα ήταν καλό να υπάρχει σε – όλα – τα RPGs είναι το εξής. Όταν μιλά ένας χαρακτήρας ( ή βρίσκοντας μία ατάκα του από το log) μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί και να εμφανιστούν λίγες βασικές πληροφoρίες για αυτόν. Οι πληροφορίες αυτές γίνονται updated κατά τη διάρκεια της ιστορίας, κρατώντας πάντα τα πιο πρόσφατα γεγονότα για τον κάθε χαρακτήρα.

Αυτό βοηθά πάρα πολύ όταν ένα παιχνίδι έχει πολλούς χαρακτήρες και χρειάζεται ένα refreshment ο παίκτης ανά πάσα στιγμή. Σαν Serenoa, υπάρχουν στιγμές που θα έρχεστε αντιμέτωποι με κάποιες επιλογές. Αυτές οι επιλογές επηρεάζουν τη ροή της ιστορίας, και το πώς σας αντιμετωπίζουν άλλοι χαρακτήρες.

Σε σημαντικά σημεία της ιστορίας, θα υπάρχουν επιλογές μεγάλου σκέλους, και αυτό ονομάζετε το voting period. Το πώς λειτουργεί, ο κάθε χαρακτήρας που κρατά ένα από τα coins of conviction (Επεξηγείτε στην αρχή του παιχνιδιού), έχει άποψη για το πώς πρέπει να προχωρήσετε.

Σαν Serenoa, μπορείτε συνομιλήσετε με τον κάθε ένα ξεχωριστά, και αν θέλετε, και μπορείτε, να αλλάξετε την γνώμη του/ης. Για να αλλάξετε την γνώμη κάποιου χαρακτήρα, πρέπει να διαλέγετε πώς να του μιλήσετε, και αναλόγως με τι πληροφορίες μάθατε από optional NPC dialogues, ξεκλειδώνονται και άλλες επιλογές. Όταν τελειώσετε τις συζητήσεις, οι ψήφοι βγαίνουν δημοκρατικά και η ιστορία συνεχίζετε αναλόγως με το αποτέλεσμα.

Gameplay

Το gameplay ακολουθεί το κλασικό Strategy RPG format, με το twist όπου ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του Speed Value, χωρίζοντας τις κινήσεις σε πραγματικό turn based game. Αυτό το βοηθά να κάνει stand out από άλλα Strategy RPGs όπως το Fire Emblem το οποίο είναι χωρισμένο σε “PLAYER TURN” και “ENEMY TURN”.

Ρόλο επίσης παίζει η κατεύθυνση που βλέπει ο κάθε χαρακτήρας επιτρέποντας critical hits και combos με άλλους χαρακτήρες. Αυτό επιτρέπει βαθύτερο gameplay και επιβραβεύει στρατηγική σκέψη, κάνοντας το combat αρκετά απολαυστικό.

Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε 3 μέρη:

  • Story Events
    • Fully voice acted segments, τα οποία προχωρούν την ιστορία
  • Exploration Moments
    • Full control του χαρακτήρα σε ένα isolated map, όπου επιτρέπει το interaction me NPCs, και το περιβάλλον.
  • Combat

Εκτός τον combat scenarios, μπορείτε να επισκεφτείτε το encampment σας, το οποίο λειτουργεί σαν ένα training ground, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε optional μάχες, και να ενδυναμώσετε τους χαρακτήρες σας.

Κλασικά, σαν RPG, το Triangle Strategy παρέχει την δυνατότητα να αλλάξετε το equipment των χαρακτήρων σας, να ενδυναμώσετε skills και να κρατάτε αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν στο combat.

Presentation

Φτιαγμένο στο 2D-HD engine της Square Enix, το Triangle Strategy είναι πανέμορφο.

Τα character portraits είναι καταπληκτικά, και comparable με το artstyle του θρυλικού Akihiko Yoshida, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για έπη όπως Tactics Ogre, Final Fantasy Tactics, Nier και Bravely Default. Όπως ανάφερα και πιο πάνω, τα Story Events είναι fully voice acted, και η ποιότητα είναι καταπληκτική.

Συγκεκριμένα, νωρίς στην ιστορία, ένας χαρακτήρας μεθά από το ποτό, και ο voice actor που τον υποδύεται το πετυχαίνει άπταιστα, κάνοντας τη συγκεκριμένη στιγμή να κάνει stand out σε ποιότητα.

Summary

Εν κατακλείδι, το Triangle Strategy είναι μία καταπληκτική προσθήκη στο genre, το οποίο πετυχαίνει στο να παραδώσει μία όμορφη, και ψυχαγωγική εμπειρία. Δεν έχω αμφιβολίες, πως για κάποιους θα αποκαλείτε classic στα ερχόμενα χρόνια.

Για άλλη μια φορά η Square μας έδειξε τις δυνατότητες του 2D-HD engine, δημιουργώντας ένα όμορφο παιχνίδι το οποίο αγγίζει την νοσταλγία της χρυσής εποχής των RPGs. Εάν είστε λάτρεις των Strategy Games, το Triangle Strategy αξίζει μία θέση στη συλλογή σας.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για τον κωδικό γι αυτό το review.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.