Monster Hunter Rise: Sunbreak | Review

0
682

Η αναμονή τελείωσε, και το κυνήγι συνεχίζει!

Το πρώτο μεγάλο expansion του Monster Hunter Rise, ονόματι Sunbreak είναι γεγονός, και εδώ στο Cyprus Gamer είχαμε τη χαρά να το παίξουμε με προσφορά της G3 Great Games.

To Sunbreak είναι τώρα διαθέσιμο σε Nintendo Switch και PC μέσω Steam.

Το review που ακολουθεί έχει γίνει στο Nintendo Switch, σε docked και handheld mode.

ABOUT

Τo Monster Hunter Rise: Sunbreak είναι ένα πακέτο μεγάλου σκέλους το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει το ήδη καταπληκτικό παιχνίδι του 2021, Monster Hunter Rise.

Το expansion περιέχει:

  • Νέα τέρατα για κυνήγι
  • Νέες περιοχές
  • Νέο επίπεδο δυσκολίας στη μορφή των Master Rank quests.
  • Νέα συστήματα για ποιο ομαλή και βαθύς εμπειρία μάχης
  • Νέα όπλα, πανοπλίες και decorations (armour enhancements) για να δημιουργήσετε

Έχοντας σώσει λοιπών το χωριό Kamura στο Rise, επικαλείστε τώρα να ταξιδέψετε στο Elgado, μία περιοχή έξω από ένα βασίλειο που κινδυνεύει από, τον αρχαίο δράκο Malzeno!

Για να ξεκινήσετε την νέα σας περιπέτεια, χρειάζεστε ένα ολοκληρωμένο save data του βασικού παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου της αποστολής Hub 7★ Quest: Serpent Goddess of Thunder.

Μόλις ολοκληρώσετε την πιο πάνω αποστολή, ένας νέος επισκέπτης θα σας περιμένει στο Kamura Village όπου θα σας αναθέσει την πρώτη αποστολή του Sunbreak.

Μόλις την ολοκληρώσετε, η ιστορία σας στέλνει στο Elgado, το καινούριο Hub City όπου μπορείτε να βρείτε τα απαραίτητα για να σας βοηθήσουν στο κυνήγι του αρχαίου δράκου.

Blacksmith, general store,  chef… ότι γνωρίζετε και ακόμη περισσότερο σας περιμένουν στο Elgado!

Και αν προτιμάτε, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μεταφερθείτε μέσω του χάρτη πίσω στο Kamura.

STRUCTURE

Η δομή της ιστορίας ακολουθά με όμοιο τρόπο το βασικό παιχνίδι, όπου πρέπει να τελειώσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό αποστολών-κλειδιά στο αναγραφόμενο Rank.

Μόλις ολοκληρώσετε τις αποστολές, ένα Urgent Quest θα ξεκλειδώσει όπου θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε την ιστορία.

Νικώντας Urgent Missions και προχωρώντας στην ιστορία, το Master Rank σας ανεβαίνει, ξεκλειδώνοντας νέες αποστολές στον αμέσως επόμενο δείκτη δυσκολίας με την ίδια δομή.

Το Sunbreak ξεκινά με το Master Rank 1.

STYLE & PRESENTATION

Εμφανισιακά το Sunbreak συνεχίζει να εκπλήσσει στην πλέον πεντάχρονη κονσόλα της Nintendo. 

Κρατά το εικονικό του artstyle και για ακόμη μία φορά μας θυμίζει τις δυνατότητες τoυ RE:Engine της Capcom.

Οι χαρακτήρες συνεχίζουν να είναι εκφραστικοί, και τα χαριτωμένα Palico και Palamut είναι πιο αξιολάτρευτα από ποτέ.

Όταν έχετε την ευκαιρία να δείτε το animation sequence όταν μαγειρεύουν τα Palicos, κάνετε την χάρη του εαυτού σας και μην το κάνετε skip.

Τα designs των νέων τεράτων, περιοχών και πανοπλιών συνεχίζουν να κτίζουν πάνω στα θεμέλια που έφτιαξε η Capcom to 2021.

PERFORMANCE

Τα όμορφα visuals ευτυχώς δεν επηρεάζουν την ποιότητα του παιχνιδιού, και πολύ έξυπνες τεχνικές χρησιμοποιούνται για να παραμένει το παιχνίδι σε ένα σταθερό framerate.

Είναι κλειδωμένο στα 30FPS με πολύ μικρές πτώσεις σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά αναλόγως το παιχνίδι τρέχει άπταιστα.

Η απόδοση του παιχνιδιού είναι ομαλή και ακόμη και στη μεγάλη οθόνη προσφέρει μία πολύ καλή εμπειρία, υποκειμενικά και καλύτερη.

GAMEPLAY

Το Sunbreak κτίζει πάνω στα βασικά συστήματα του Monster Hunter Rise φέρνοντας αλλαγές που καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής, αλλά και νέα συστήματα.

Τα νέα συστήματα σας επιτρέπουν να επεκτείνετε το toolkit σας και να αντιμετωπίσετε τα νέα τέρατα με τον τρόπο που εσείς θέλετε.

Η βασικότερη προσθήκη είναι τα Switch Skill Loadouts όπου σας επιτρέπει να αλλάζετε δυναμικά στη μάχη μεταξύ δύο προκαθορισμένων set ικανοτήτων.

Πολύ χρήσιμο για όσους προτιμούν ένα πιο versatile toolkit.

Μία από τις αγαπημένες μου αλλαγές για καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι η δυνατότητα πλέον του χαρακτήρα σας να ξεκινάει Wall Run χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα Wirebugs σας, κάνοντας το navigation πολύ ποιο εύκολο.

Το Sunbreak δεν έφερε μόνο αλλαγές στο core gameplay, αλλά επίσης νέους τρόπους να παίξετε.

Μία καινούρια κατηγορία αποστολών είναι τα Follower Quests, όπου διάφοροι χαρακτήρες στο hub θα σας προσφέρουν ιδικές αποστολές στις οποίες θα είναι παρών και οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας τα δικά τους όπλα και items.

Περνώντας αυτές τις αποστολές, σας δίνετε η δυνατότητα να πάτε με τους νέους NPC φίλους σας να αντιμετωπίσετε τα δύσκολα Support Surveys. 

Θυμάστε τα Rampages από το βασικό παιχνίδι?

Το καινούριο game mode το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο του με το Rise φαίνεται πως έχει εγκαταλειφθεί από τη Capcom στο Sunbreak.

Τα Rampages πρόσφεραν ένα ενδιαφέρων hybrid μεταξύ tower defense και κανονικού Monster Hunter gameplay.

Τα Rampages σε επιβράβευαν με Defender Tickets τα οποία μπορούσαν να εξαργυρωθούν για Rampage Skills.

Στη θέση τους, μπαίνουν τα Rampage Decorations, μια νέας μορφής Decorations (Enhancements) τα οποία εφαρμόζονται μόνο σε Master Rank όπλα για να τους δώσουν Rampage Skills. 

Τα Rampage Decorations μπορούν να φτιαχτούν στον Blacksmith, εφόσον βέβαια έχετε τα απαραίτητα υλικά.

Τα Rampage Decorations δουλεύουν σαν κανονικά decorations.

MULTIPLAYER

Όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, το Sunbreak προσφέρει τη δυνατότητα να παίξετε με φίλους/ες σας οι οποίοι/ες έχουν το παιχνίδι και τη δική τους κονσόλα, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε locally (Switch Only).

Υποκειμενικά ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσετε τις ποιο δύσκολες αποστολές που έχει να προσφέρει το παιχνίδι, κάνοντας optimize το loadout σας με τους φίλους/ες σας.

REPLAYABILITY

Εάν σας αρέσουν παιχνίδια τα οποία μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε ακόμη και μετά την κύρια ιστορία, μη φοβάστε.

Το Sunbreak προσφέρει νέα τέρατα, άρα και ταυτόχρονα νέες πανοπλίες και όπλα για να κυνηγήσετε.

Θα σας πάρει δεκάδες ώρες για να καταφέρετε να κτίσετε ένα optimized loadout με το όπλο τις προτίμησης σας, και αν θέλετε περισσότερα, υπάρχουν 14 διαφορετικά είδη όπλων τα οποία μπορείτε να φτιάξετε, να μάθετε και να γίνετε καλοί στο να τα χρησιμοποιείτε.

Ας μην ξεχάσουμε επίσης τα διάφορα armour sets που θα πρέπει να δημιουργήσετε για να είστε ποιο αποτελεσματικοί με τα διάφορα ήδη όπλων.

Με λίγα λόγια, αν το gameplay loop του Monster Hunter είναι της αρεσκείας σας, να είστε σίγουροι/ες πως το Sunbreak έχει αρκετό content για να συνεχίσετε να παίζετε ακόμη και μετά το τέλος της κύριας ιστορίας.

POST LAUNCH DLC

Η Capcom έχει ήδη ανακοινώσει μεγάλα πλάνα για δωρεάν υποστήριξη του παιχνιδιού με νέα τέρατα και καινούριες περιοχές.

Το πρώτο μεγάλο update φτάνει τον Αύγουστο και ανυπομονώ!

SUMMARY

Το μεγαλύτερο προτέρημα του Sunbreak είναι το γεγονός ότι είναι περισσότερο content για το καταπληκτικό Monster Hunter Rise.

Φέρνει καινούριες περιοχές, τέρατα, στόχους, συστήματα και υπόσχεται ακόμη περισσότερα στη μορφή δωρεάν DLC.

Εάν ήσασταν ευχαριστημένοι με το Monster Hunter Rise και θέλετε περισσότερες περιπέτειες στον κόσμο του, το Sunbreak είναι απαραίτητο στη συλλογή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.