Creative Zen Hybrid Review

775

Η Creative δεν σταματά να παράγει αλλεπάλληλα προϊόντα που αφορούν φυσικά την ειδικότητά της, που είναι φυσικά ο ήχος. Αυτές οι αλλεπάλληλες κυκλοφορίες όχι μόνο προσφέρουν ποικιλία αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων, οικονομικές λύσεις δεδομένου αυτού που έχουν να προσφέρουν.

Μία από τις κατηγορίες στις οποίες η Creative παίζει τρομερά ”δυνατή μπάλα” είναι τα bluetooth ακουστικά. Σήμερα λοιπόν θα δούμε ακόμη μία πρόταση της. Ο λόγος για τα Creative Zen Hybrid, ένα over-ear σετ ακουστικών με ANC (Active Noise Cancellling) και Ambient Mode, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην αγορά, στα περίπου €90. Ας δούμε αναλυτικά τα specs:

Tech specs

Driver size 40mm Neodymium Driver x 2
Frequency response 20Hz – 20kHz
Battery 27 hours per full charge (with ANC on)
37 hours per full charge (with ANC off)
– 1.5 hours charging time to full
– 5 min quick charge for 5 hours playtime
Weight 271g
Bluetooth version 5.0
Connectivity Bluetooth, 3.5mm AUX-in

 

Περιεχόμενα κουτιού

Τελείως minimal το εσωτερικό. Εντός θα βρούμε τα ίδια τα Creative Zen Hybrid, τα οποία λάβαμε στην λευκή τους έκδοση. Επίσης, θα βρούμε ένα πολύ όμορφο πουγκί στο οποίο βρίσκονται τα ακουστικά και τα οποία χρησιμεύουν και σαν θήκη μεταφοράς. Εν συνεχεία θα βρούμε ένα καλώδιο από USB-A σε USB-C για την φόρτιση των ακουστικών, ένα 3.5mm AUX καλώδιο και το κλασσικό quick start guide.

Τα Creative Zen Hybrid διατίθενται μόνο σε ένα χρώμα, το οποίο είναι λευκό με χρυσές πινελιές που χρησιμοποιούνται για το λογότυπο και το κείμενο. Εκτός από το κυκλικό κείμενο που περιβάλλει το αυτί, νομίζω ότι το συνολικό σχέδιο φαίνεται αρκετά καθαρό. Τα Creative Zen Hybrid είναι κατασκευασμένα από πλαστικό με ματ φινίρισμα που έχει αξιοπρεπή ποιότητα, όχι την πιο premium αλλά σίγουρα όχι φθηνή αίσθηση. Το κεφαλόδεσμο είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένο από συνθετικό δέρμα αντί για πλαστικό σώμα, το οποίο είναι κάπως ωραίο.

UPDATE: Την ώρα που κυκλοφόρησε το παρών Review, η Creative κυκλοφόρησε και μία έκδοση σε μαύρο χρώμα.

Η Creative παράγει πάντα νέα προϊόντα ήχου που έχουν εντυπωσιακή σχέση ποιότητας-τιμής. Η σειρά των πραγματικών ασύρματων ακουστικών Outlier Air σημείωσε τεράστια επιτυχία και συνεχίζει ακόμη. Η Creative φαίνεται να θέλει ξεκινήσει το ίδιο για τα νέα Zen Hybrid.

Κάτι που θα ήθελα να αναφέρω είναι πως τα ακουστικά μπορούν να αναδιπλωθούν για μεγαλύτερη ευχέρεια χώρου και μεταφοράς. Και στην όλη εμπειρία προσθέτει και το πουγκί που είπαμε παραπάνω.

Τα Creative Zen Hybrid χρησιμοποιούν φυσικά κουμπιά ελέγχου. Τα κουμπιά βρίσκονται όλα στο δεξί ακουστικό του αυτιού, που είναι το κουμπί τροφοδοσίας, έντασης ήχου και κουμπί ANC. Το κουμπί λειτουργίας λειτουργεί επίσης ως αναπαραγωγή/παύση και ως έναυσμα για να καλέσετε τον φωνητικό βοηθό σας.

Εκτός από τη χρήση των ακουστικών ασύρματα, η Creative προσφέρει την επιλογή να το χρησιμοποιήσετε ενσύρματα με το καλώδιο AUX 3,5 mm που περιλαμβάνεται. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ANC ή Ambient Mode εάν ενεργοποιήσετε το Creative Zen Hybrid ενώ ακούτε σε ενσύρματη λειτουργία. Όσον αφορά τη φόρτιση, το καλώδιο USB-C βρίσκεται στο δεξί ακουστικό.

Τα Creative Zen Hybrid είναι γενικά άνετα στη χρήση. Με βάρος 271 γραμμάρια, είναι αρκετά ελαφριά με το κεφαλόδεσμο να είναι καλά προστατευμένο. Στο δικό μου κεφάλι πάντως κάτσανε πολύ καλά.

Τα μαξιλάρια αυτιών είναι κατασκευασμένα από συνθετική δερματίνη που παρέχουν μια ωραία απαλή στήριξη γύρω από τα αυτιά. Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να είχε το Creative Zen Hybrid ήταν μεγαλύτερος χώρος στο ακουστικό. Υπάρχει αρκετός χώρος για τα αυτιά μου μεσαίου μεγέθους, αλλά τα άτομα με μεγαλύτερα αυτιά πιθανότατα θα εκτιμούσαν περισσότερο χώρο.

Όσον αφορά περί του ήχου, η ποιότητα είναι αρκετά ουδέτερη αλλά όχι επίπεδη. Υπάρχει μια μικρή ώθηση στα μπάσα για να παρέχει ένα ζεστό βάθος στον συνολικό ήχο, αλλά δεν γίνεται υπερβολικά. Οι μεσαίες συχνότητες αποδίδονται με αρκετή λεπτομέρεια, αλλά θα μπορούσε να γίνει με λίγη περισσότερη ώθηση για να λάμψουν ακόμη περισσότερο η μουσική και τα φωνητικά. Τα πρίμα έχουν καθαρό ήχο και καλά ισορροπημένο για εκτεταμένη ακρόαση χωρίς κόπωση.

Την ίδια εμπειρία έλαβα και κάνοντας χρήση σε παιχνίδια λαμβάνοντας μία αρκετά ισορροπημένη εμπειρία δίχως κάτι το οποίο μου τίναξε το κεφάλι. Ενδεχομένως να σύστηνα τα εν λόγω ακουστικά σε ανθρώπους που τα θέλουν περισσότερο για μουσική και ταινίες και όχι τόσο για παιχνίδια, αλλά και πάλι η εμπειρία ήταν αξιοπρεπέστατη.

Η χρήση του Creative Zen Hybrid σε ενσύρματη λειτουργία φαίνεται να προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ένταση και φωτεινότερα prima. Όπως προαναφέρθηκε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Creative Zen Hybrid σε ενσύρματη λειτουργία και να ενεργοποιήσετε τα ακουστικά για να ενεργοποιήσετε το ANC. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι η ενεργοποίηση του ANC σε ενσύρματη λειτουργία αλλάζει αισθητά το EQ, με αποτέλεσμα ο ήχος να ακούγεται λεπτός. Αυτό δεν συνέβαινε όταν το ANC ήταν ενεργοποιημένο σε ασύρματη λειτουργία.

Το μικρόφωνο στο Creative Zen Hybrid είναι εκπληκτικά καλό. Αν και ελαφρώς απομακρυσμένο, η λήψη φωνής είναι ακριβής και καθαρή, με ένα άγγιγμα ζεστασιάς για πιο φυσικό ήχο. Σε θορυβώδη περιβάλλοντα, το Creative Zen Hybrid κάνει καλή δουλειά στην εξάλειψη των θορύβων, αλλά η καθαρότητα της φωνής επηρεάζεται από αυτό τον θόρυβο. Αλλά αν σκοπεύετε καθαρά να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι για κλήσεις σε Discord, Skype κλπ., θα έλεγα ότι το Creative Zen Hybrid είναι μια αξιόπιστη επιλογή.

Περνώντας στην μπαταρία τώρα. Τα Creative Zen Hybrid μπορούν να παρέχουν 27 ώρες αναπαραγωγής μουσικής με ενεργοποιημένο το ANC. Με το ANC απενεργοποιημένο, έχετε 10 ώρες περισσότερο χρόνο αναπαραγωγής στις 37 ώρες. Το Creative Zen Hybrid υποστηρίζει επίσης γρήγορη φόρτιση, εκ των οποίων μια γρήγορη φόρτιση 5 λεπτών θα σας δώσει περίπου 5 ώρες χρήσης, κάτι που είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η φόρτιση γίνεται μέσω USB-C.

Όσον αφορά το pairing, τα Creative Zen Hybrid είναι εξοπλισμένα με Bluetooth 5.0. Τα ακουστικά μεταβαίνουν αυτόματα σε λειτουργία σύζευξης όταν είναι ενεργοποιημένα και η σύνδεση με συσκευές που απομνημονεύονται διαρκεί περίπου 4-5 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά το latency, δεν υπάρχει καθυστέρηση ήχου βίντεο κατά την παρακολούθηση βίντεο στο YouTube για παράδειγμα.

Tέλος, αυτό που θα ήθελα να αναφέρω ως ”παράπονο” είναι πως δεν υποστηρίζεται κάποιο app.

Eν κατακλείδι, μιλάμε για ακόμη μία πολύ όμορφη πρόταση από την Creative. Με τα Hybrid Zen φαίνεται πως πάει να ανοίξει έναν νέο κύκλο σειράς, όπως με τεράστια επιτυχία έχει πορευτεί με την σειρά Outlier. Μία εξαιρετική πρόταση με όμορφα χαρακτηριστικά, και τιμή εκεί που πρέπει.

Ευχαριστούμε την Creative Labs για την παραχώρηση των ακουστικών ώστε να επιτευχθεί το Review.

To βραβείο μας είναι:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.