AOC CU34G3S Review | Ένα μοντέλο που θα απογειώσει την Gaming εμπειρία σου

0
583

Έχουμε φιλοξενήσει αρκετά Reviews οθονών της AOC. Από μοντέλα για απλούς χρήστες, για πιο απαιτητικούς αλλά και ακόμη πιο ακριβά μοντέλα για όποιον θέλει να έχει όλα τα τελευταία features τεχνολογιών.

Η AOC ήταν πάντα προσεκτική στις ανάγκες των επαγγελματιών παικτών αλλά και των casual gamers. Σε αυτή την περίπτωση όμως που θα μελετήσουμε σήμερα, βρισκόμαστε ξεκάθαρα μπροστά σε μια οθόνη που δεν κλείνει το μάτι σε κανέναν συμβιβασμό.

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία πρόσφατη προσθήκη στο οπλοστάσιο της εταιρίας φαινόμενο. Ο λόγος για τη CU34G3S. Ένα 34 ιντσών Ultrawide πάνελ WQHD (3440 × 1440 pixels) με refresh rate στα 165Hz και response time στo 1 millisecond. Η οριζόντια και κάθετη γωνία θέασης είναι 178°.

Πιο αναλυτικά τα Specs:

  • 34-inch Panel
  • 3440×1440 Resolution
  • 1000R Curvature
  • 21:9 Ultrawide Design
  • 165Hz Refresh Rate
  • 1ms Response Time
  • FreeSync Premium (not G-sync Compatible)
  • 3-Sided Frameless
  • Adjustable Stand

Το πάνελ δεν ξεφεύγει σχεδιαστικά από τα δεδομένα τα οποία μας έχει συνηθίσει η εταιρία. Μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες σε ένα αρκετά aggresive και παράλληλα κομψό ύφος.

Λάβετε υπόψιν σας ότι θα πρέπει να χρειαστείτε ένα αρκετά μεγάλο γραφείο μιας και το μέγεθος της οθόνης είναι αξιοσημείωτα μεγάλο. Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή VESA για να την κρεμάσετε στον τοίχο σας αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ο χώρος που θα μπει θα πρέπει να είναι επαρκής.

Όσον αφορά τη συναρμολόγηση της οθόνης, πολύ απλά τα πράγματα όπως πάντα άλλωστε. Το πάνελ έρχεται μόνο σε ένα μέρος αποσυναρμολογημένο. Απλώς τοποθετείτε τη βάση στην πλάτη της οθόνης και αυτό ήταν.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της οθόνης για ακόμη μία φορά η AOC δεν κάνει εκπτώσεις, οπότε θα βρούμε ένα USB hub το οποίο προσφέρει τέσσερα USB 3 ports, display port καθώς και είσοδο για ακουστικά. Φυσικά, υπάρχουν και τα τυπικά ηχεία, όπως σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας, που απλά κάνουν τη δουλειά τους. Μην περιμένετε εκληκτικά πράγματα.

Εντός του πακέτου της οθόνης υπάρχει ένα Display Port καλώδιο, ένα HDMI και φυσικά το power cable μαζί με το κλασσικό instruction manual.

Το On Screen Display της οθόνης λειτουργεί με πέντε συνολικά κουμπιά, τα οποία βασικά είναι τέσσερα εάν δε θέλετε να μετρήσετε το κουμπί on/off της οθόνης. Μέσω αυτών μπορούμε να περιηγηθούμε στα menu της οθόνης, και να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση του monitor, το οποίο προσφέρει μία πληθώρα ρυθμίσεων. Η επιλογή τοποθέτησης του OSD κάτω από την οθόνη και όχι στο πίσω μέρος είναι μία αρκετά βολική επιλογή.

Η εταιρία μοντέλο με μοντέλο φαίνεται πως δουλεύει σε επιμέρους τομείς και η CU34G3S είναι ένα τρανό παράδειγμα. Όντας VA panel κάποιος περιμένει να δει λιγότερο ζωντανά χρώματα, πιο ”ξεβαμμένα μαύρα”, μία πιο γκρίζα εάν μπορεί να μου επιτραπεί η έκφραση, αναπαράσταση της χρωματικής παλέτας.

Και όμως, προς έκπληξη μου η οθόνη by default προσέφερε μία εξαιρετική για τα δεδομένα τύπου της οθόνης, απεικόνιση χρωμάτων. Όταν δε, ”έπαιξα” με τις ρυθμίσεις και την έφερα εκεί που ήθελα, το αποτέλεσμα με άφησε ειλικρινά έκπληκτο.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει κάνει εδώ η AOC αλλά δεν είδα διαφορές σε σχέση με μία IPS οθόνη, εξαιρετικά μαύρα πολύ κοντά σε ακριβές IPS οθόνες χρώματα και γενικά μία πανέμορφη θέαση χρωμάτων.

Είχα τον χρόνο να τη δοκιμάσω σε διαφόρων ειδών παιχνίδια τόσο σε multiplayer οσο και single player. Όσον αφορά το πρώτο, το Adaptive Sync σε συνδυασμό με τα 165 Hz της οθόνης προσφέρουν μία κρυστάλλινη εικόνα. Φυσικά, χρειάζεστε και το κατάλληλο hardware εδώ.

Να αναφέρουμε πως έρχεται με το πρωτόκολλο FreeSynch Premium της AMD αλλά δυστυχώς ακόμη δεν υποστηρίζει και G-Sync της Nvidia. Πραγματικά, η εμπειρία σε Multiplayer παιχνίδια είναι φανταστική.

Το ίδιο καλά όμως πέρασα και στις single player εμπειρίες. Εκεί που θες τη λεπτομέρεια, τα όμορφα γραφικά και χρώματα και δε σε νοιάζει τόσο μα τόσο το μεγάλο framerate και η γρήγορη ανταπόκριση κινήσεων.

Για την ιστορία πέρασα μαζί της και λίγο χρόνο σε YouTube και Netflix, και τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από τίμια. ΟΚ, σε θέαση περιεχομένου μην περιμένετε να σας πέσουν τα σαγόνια αλλά είναι κάτι παραπάνω από απλώς OK.

Eν κατακλείδι για ακόμη μία φορά η AOC δε σταματά να με εκπλήσσει και η εδραίωση στον χώρο των monitors δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η CU34G3S μπορώ να πω με σιγουριά πως αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα που έχουν περάσει από τα χέρια μου, και η ενασχόληση μαζί της ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι.

Η τιμή της ορίζεται στα €679. Ίσως, σας φανεί ακριβή αλλά η οθόνη στην ουσία προσφέρει όλα τα τελευταία τεχνολογικά features, σε συνδυασμό με ένα πολύ μεγάλο panel και έναν σκασμό από θύρες συνδεσιμότητας. Σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει μία από τις επιλογές σας έαν βρίσκεστε σε αυτό το budget.

Ευχαριστούμε την Extrovert Business Communications για την παραχώρηση της οθόνης, ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.