Πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια EA Sports και Premier League για το EA Sports FC

364

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sky News η ΕΑ Sports φαίνεται πως θα βάλει γερά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να κάνει δικά της τα δικαιώματα του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος του κόσμου.

Το ρεπορτάζ, αναφέρει ότι η ΕΑ θα ξοδέψει 488 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή κοντά στα 550 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Premier League, στο EA Sports FC, το οποίο θα είναι το νέο όνομα για το ποδοσφαιράκι της εταιρίας, έπειτα το ”διαζύγιο” με την FIFA.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει, αναφέροντας, πως όσον αφορά το Ισπανικό πρωτάθλημα (LaLiga) η ΕΑ θα πληρώσει 30 εκατομμύρια ευρώ. Αν κάτσουμε και αθροίσουμε κόστη πληρωμής δικαιωμάτων, Premier League και LaLiga μιλάμε ήδη για 580 εκατομμύρια. Ένα ποσό που λογικά θα εκτοξευτεί ραγδαία με την ενσωμάτωση και άλλων δικαιωμάτων, από πρωταθλήματα άλλων χωρών, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία κλπ. Εφόσον φυσικά αυτά επιτευχθούν.

Να πούμε πως η FIFA ζητούσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, για μία συνεργασία 4 ετών από την EA μόνο και μόνο για το claim του ονόματος FIFA. Οπότε αυτό, ήταν ο καταλυτικός παράγοντας του διαζυγίου, EA και FIFA, με το τελευταίο FIFA παιχνίδι, υπό την ανάπτυξη της ΕΑ να είναι το FIFA 23.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αρχικά τι προσέγγιση θα ακολουθήσει η EA Sports με το EA Sports FC και τι θα κάνει η FIFA, με το FIFA ποδοσφαιράκι της, μιας και ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδια της και πιο studio θα αναλάβει να κουβαλήσει αυτό το βαρύ φορτίo, ενός εξαιρετικά εμβληματικού franchise.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.