Οι developers του The Day Before απαντούν με ηχηρό μήνυμα στις κατηγορίες περί Scam – Δείτε την τεράστια δήλωση

256

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως το The Day Before, ο μέχρι πρότινος και για αρκετό καιρό νούμερο 1 wishlist τίτλος του Steam, έλαβε ακόμη μία καθυστέρηση. Όλος ο κόσμος, έσπευσε να αναφέρει πως πρόκειται για παιχνίδι-scam και ότι στην πραγματικότητα δεν είδαμε ποτέ αληθινά gameplay πλάνα. Δείτε περισσότερα για το θέμα παρακάτω:

Καθυστερεί και επίσημα ξανά το The Day Before – ”Scam” τελικά ο Νο1 wishlist τίτλος του Steam;

Λίγο μετά την θύελλα αντιδράσεων του κόσμου, οι developers του παιχνιδιού προχώρησαν σε δηλώσεις σχετικά με αυτό. Μιλώντας στο ειδησεογραφικό μέσο IGN, οι συνιδρυτές της Fntastic Eduard και Aisen Gotovtsev, καταδίκασαν κάθε ισχυρισμό για απάτη. Εδώ να πούμε πως το παιχνίδι ήταν κανονικά να κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου και εν τέλει θα έρθει στις 10 Νοεμβρίου (αν θα έρθει) λόγω προβλήματος που αφορά το όνομα του παιχνιδιού και τα πνευματικά δικαιώματα αυτού.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία ανέφερε σε επίσημη δήλωσή της:

Σχεδιάζαμε να μεταφέρουμε την κυκλοφορία του παιχνιδιού από πριν και σχεδιάζαμε να το ανακοινώσουμε με τον [εκδότη] Mytona σε ένα βίντεο παιχνιδιού διάρκειας 10 λεπτών. Και τότε όλοι ξέρετε τι συνέβη. Για να είμαστε ασφαλείς, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις, επιλέξαμε, μαζί με τον εκδότη, την 10η Νοεμβρίου. Αυτή είναι μια ασφαλής ημερομηνία, δεδομένης της διαφωνίας για το εμπορικό σήμα.

Ενώ συνέχισε:

Είμαστε πολύ σίγουροι ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί καθώς έχουμε ισχυρούς νομικούς εταίρους. Ο επιπλέον χρόνος θα μας επιτρέψει να προετοιμαστούμε καλύτερα για την κυκλοφορία και να κάνουμε τις γενικές βελτιώσεις για το παιχνίδι. Θα γίνει ακόμα πιο εκλεπτυσμένο, βελτιστοποιημένο και γεμάτο περιεχόμενο.

Όσον αφορά τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς ότι το The Day Before δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα σε ανάπτυξη – οι οποίες έχουν ξεσπάσει σε ολάκερο το gaming community, όπως στο Reddit, Twitter και αλλού – η Fntastic υποστήριξε ότι το παιχνίδι της θα κυκλοφορήσει σίγουρα παρά τη χαοτική τροπή που έχει πάρει το πράγμα.

Η καταιγίδα θα ηρεμήσει τελικά και ο χρόνος θα βάλει τα πάντα στη θέση του. Όταν βγει το παιχνίδι, οι άνθρωποι θα δουν επιτέλους την αλήθεια. Αλλά όσο είμαστε εδώ, είμαστε ευγνώμονες για ένα τόσο φανταστικό ταξίδι και που είστε μαζί μας.

Ενώ στάθηκαν ξανά στις κατηγορίες περί scam αναφέροντας:

Για εμάς και για εκατομμύρια ανθρώπους, το The Day Before είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι ένα παιχνίδι με ζόμπι και άλλους ανθρώπους σε μια τεράστια μεταποκαλυπτική πόλη γεμάτη ουρανοξύστες. Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι παίκτες, που δεν βλέπουν ολόκληρη την εικόνα, μπορεί να έχουν αμφιβολίες για το παιχνίδι. Όλη μας η εστίαση ήταν πάντα στο ίδιο το προϊόν. Δημιουργούσαμε το παιχνίδι εδώ και τέσσερα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν γεμάτα ιδρώτα και αίμα για να γίνει αυτό το παιχνίδι, και για πολλά μέλη της ομάδας μας, είναι δυσάρεστο να ακούγονται τέτοιες κατηγορίες.

Δεν πήραμε ούτε μια δεκάρα από τον κόσμο: χωρίς crowdfunding, χωρίς προπαραγγελίες, χωρίς δωρεές. Το παιχνίδι χρηματοδοτείται πλήρως από τη Mytona, έναν από τους μεγαλύτερους εκδότες για κινητά στον κόσμο, ο οποίος έλεγχε την δημιουργία του παιχνιδιού.

Κάνοντας ένα φανταστικό ταξίδι από τα πέρατα της γης, νιώθουμε σαν αυτόν τον απλό τύπο από ταινίες δράσης της δεκαετίας του 90. Πιθανότατα τον θυμάστε ως τον ήρωα που σπάει το πέπλο της δυσπιστίας όταν κανείς δεν πιστεύει σε αυτόν, αλλά βρίσκει το εσωτερικό δύναμη να κερδίσει και να αποδείξει σε όλους τι αξίζει στο τέλος.

Ενώ για το τέλος ανέφεραν:

Πιστεύουμε μόνο στο τελικό προϊόν. Ό,τι και να πει κανείς, θα το δείτε μόνοι σας στις 10 Νοεμβρίου φέτος. Ελπίζουμε ότι μετά την επιτυχία του παιχνιδιού, θα δώσουμε στους ανθρώπους πίστη ότι σε αυτή τη ζωή, αν επιμείνετε ένα όνειρο, θα γίνει πραγματικότητα, παρ’ όλα τα εμπόδια και τις αμφιβολίες

Στις 10 Νοεμβρίου λοιπόν, θα δούμε αν οι μεγαλεπήβολες δηλώσεις της Fntastic έχουν βάση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.