Καθυστερεί και επίσημα ξανά το The Day Before – ”Scam” τελικά ο Νο1 wishlist τίτλος του Steam;

298

Μία ξαφνική καθυστέρηση (για ακόμη μία φορά) θα λάβει το The Day Before, της FNTASTIC, το οποίο όπως πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει αποτέλεσε ένα από τα πιο περιζήτητα παιχνίδια στις λίστες επιθυμιών του Steam. Και αυτό μιας και εκτός του όμορφου οπτικού του τομέα, φέρνει πολλά γνώριμα στοιχεία σε διάφορους τομείς, βγαλμένα από γνωστά franchises όπως το The Last of Us και Tom Clancy’s The Division.

Το παιχνίδι αρχικά είχε προγραμματιστεί να έρθει την 1η Μαρτίου, αλλά τελικά αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί, με το παιχνίδι να έρχεται στις 10 Νοεμβρίου. Και όλα αυτά εξαιτίας πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν να κάνουν με το όνομα ”The Day Before”. Πιο αναλυτικά ένας ιδιώτης πρόλαβε να κάνει claim τα πνευματικά δικαιώματα της παραπάνω ονομασίας και έτσι προβάλει εμπόδια στον επερχόμενο MMO τίτλο.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα ανάπτυξης ανέφερε:

Αγαπητοί fans!

Λίγο πριν την κυκλοφορία, το Steam μπλόκαρε τη σελίδα του παιχνιδιού μας μετά από αίτημα ενός ιδιώτη, λόγω του ονόματος The Day Before.

Όπως γνωρίζετε, το παιχνίδι μας ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2021. Κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης, το εμπορικό σήμα του παιχνιδιού The Day Before ήταν διαθέσιμο.

Μετά την ανακοίνωση του παιχνιδιού, ο συγκεκριμένος ιδιώτης συμπλήρωσε πριν από εμάς την αίτηση και κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα του The Day Before στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι θα συμβεί τώρα;

Προηγουμένως, δε γνωρίζαμε για την ύπαρξη του εν λόγω θέματος. Το μάθαμε στις 19 Ιανουαρίου του 2023, όταν λάβαμε μια καταγγελία από τον ιδιώτη και ένα αίτημα να επικοινωνήσουμε μαζί του. Τώρα μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού και θα λύσουμε τα πάντα.

Προηγουμένως σχεδιάζαμε να δημοσιεύσουμε ένα εκτενές gameplay βίντεο εντός του μήνα, όμως θα πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Θα δημοσιεύσουμε ένα βίντεο το συντομότερο δυνατό.

Ως αποτέλεσμα, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουμε την κυκλοφορία του παιχνιδιού για τις 10 Νοεμβρίου του 2023. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να απογοητεύσει πολλούς από τους fans μας, ωστόσο θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα κυκλοφορήσουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι.

Παραμένουμε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στο πώς θα παραδώσουμε σε εσάς το καλύτερο δυνατό προϊόν. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να έχουμε την υποστήριξή σας.

Όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ μιας και υπάρχει αρκετό παρασκήνιο. Πριν η ομάδα ανάπτυξης ανακοινώσει το παραπάνω θέμα, το παιχνίδι διαγράφτηκε από το Steam με τους developers να αναφέρουν πως ήταν θέμα ενός bug στην πλατφόρμα της Valve, το οποίο όλως τυχαίως έτυχε μόνο στην περίπτωση του The Day Before και όχι σε άλλο παιχνίδι. Λίγο μετά, ήρθε να πάρει πίσω αυτή την ”δικαιολογία” και να αναφέρει πως πρόκειται για το θέμα του ονόματος, το οποίο αναλύσαμε παραπάνω.

Φυσικά το όλο θέμα έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στο gaming community. Πολλοί κάνουν λόγο για ένα παιχνίδι απάτη και πως ότι gameplay πλάνα έχει δέιξει, δεν ήταν ποτέ πραγματικά. Και την ώρα μάλιστα που αναφέρει πως έχει έτοιμο ένα νέο gameplay βίντεο, προκύπτει το θέμα περί δικαιωμάτων του ονόματος.

Έχει ενδιαφέρον εν τέλει να δούμε αν πρόκειται περί ”scam” ή πολλών μαζεμένων ατυχιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.