Έξι μήνες πίσω η ανάπτυξη του Final Fantasy XVI – Μέσα στο 2022 θα μάθουμε περισσότερα

459

Ο Naoki Yoshida, μας είχε ενημερώσει όταν ανακοινώθηκε το Final Fantasy 16 πως μέσα στο 2021 θα μάθουμε περισσότερα για το παιχνίδι. Όμως… λίγο πριν η χρονιά μας αφήσει μία για πάντα, υπήρξε ένα σχετικό post από τον Twitter λογαριασμό του παιχνιδιού, το οποίο μας ενημερώνει πως περισσότερα πράγματα θα μάθουμε μέσα στην άνοιξη του 2022 παράλληλα με ένα συγνώμη, το οποίο ζήτησε ο Naoki Yoshida.

Όπως αναφέρθηκε, η πανδημία έκανε πολλούς από τους developers να αναγκαστούν να δουλέψουν από το σπίτι και πολλές δουλειές να καθυστερήσουν. Αυτό που θα κάνει η ομάδα μέσα στο 2022 είναι το polish του τίτλου, μιας και τα πιο μεγάλα προβλήματα στη διαδικασία εργασίας έχουν λυθεί.

Πιο συγκεκριμένα η μακροσκελής ανακοίνωση:

”Όταν τα είπαμε τελευταία φορά, υποσχέθηκα πως θα έχω περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το FINAL FANTASY XVI κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Όμως, λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι δεν είμαι σε θέση να κρατήσω την υπόσχεσή μου, καθώς τα θέματα που προκύπτον από την τρέχουσα πανδημία του COVID-19 έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού σχεδόν μισό χρόνο.

Όντας η πιο νέα προσθήκη στη σειρά FINAL FANTASY το οποίο αναπτύσσεται στο PlayStation 5, το FINAL FANTASY XVI, έχει αποκτήσει μία μεγάλη ομάδα την οποία απαρτίζουν ταλαντούχοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο. Όμως, σε μία προσπάθεια να εξισορροπήσουμε τις επιπτώσεις του COVID-19, έπρεπε να αποκεντρώσουμε αυτό το εργατικό δυναμικό, αφήνοντας το προσωπικό να εργαστεί από το σπίτι. Αυτό, δυστυχώς, εμπόδισε την επικοινωνία με τα γραφεία μας στο Τόκιο, η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε καθυστερήσεις η σε πιο ακραίες περιπτώσεις ακυρώσεις παραδόσεων assets από τους εξωτερικούς συνεργάτες μας.

Άρα έχουμε ξοδέψει μεγάλο μέρος του 2021 για την επίλυση αυτού του προβλήματος και ελπίζουμε να δούμε τα αποτελέσματα μέσα στο νέο έτος. Αυτός θα μας δώσει την ευκαιρία να εστιάσουμε καλύτερα στα καθήκοντα μας, όπως η αύξηση της ποιότητας των γραφικών, τη βελτίωση των gameplay μηχανισμών στις μάχες, καθώς και συγκεκριμένων μαχών, προσθήκες των τελικών πινελιών στα cutscenes και μία συνολική βελτιστοποίηση στο κομμάτι των γραφικών. Ο μεγαλύτερος στόχος μας τώρα είναι να περάσουμε χρόνο παίζοντας το παιχνίδι και να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο polish.

Άρα γεννάται η εξής ερώτηση: Πότε μπορείτε να περιμένετε νέες πληροφορίες; Λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το τρέχον σχέδιο είναι να πραγματοποιήσουμε την επόμενη μεγάλη μας αποκάλυψη την άνοιξη του 2022, μιας και θέλουμε να δημιουργήσουμε ενθουσιασμό πριν την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Ζητώ ταπεινά συγνώμη από όλους όσους ανυπομονούν να μάθουν περισσότερα για το FINAL FANTASY XVI και σας ευχαριστώ για την υπομονή, ενώ στοχεύουμε τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη”.

To παιχνίδι θα έρθει αποκλειστικά στο PS5 μέσα στο 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.