Wednesday , 19 September 2018

Mario + Rabbids Kingdom Battle – Review (Nintendo Switch)

Nintendo = Super Mario.

Χωρίς καμιά αμφιβολία, o ήρωας-μασκότ της Nintendo αποτελεί το μεγαλύτερο selling-point της με περισσότερες από 310 εκατομμύρια πωλήσεις παιχνιδιών. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείψει από το Nintendo Switch, μια σειρά από παιχνίδια Super Mario. Μόνο που αυτή τη φόρα, ο Mario επιστρέφει σε ένα καινούριο είδος παιχνιδιού καθώς ο αγαπημένος μας υδραυλικός και η παρέα του, συναντούν τα τρελό-κούνελα από την σειρά παιχνιδιών Raving Rabbids της Ubisoft, σε ένα turn-based tactical RPG παιχνίδι. Αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η Nintendo για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αφήνει την δημιουργία, παραγωγή και κυκλοφορία ενός παιχνιδιού Mario σε άλλη εταιρεία, καθώς η όλη διαδικασία προέρχεται αποκλειστικά από τη Ubisoft.

Mario + Rabbids Kingdom Battle λοιπόν και οι τρελές μάχες στο “Βασίλειο των Μανιταριών” ξεκινούν!

Ιστορία – Πλοκή

Η ιστορία μας ξεκίνα με μια νεαρή εφευρέτρια, η οποία είναι μεγάλη θαυμάστρια του κόσμου του Super Mario. Μαζί με τον AI βοηθό της, τον Bleep-O, έχουν δημιουργήσει το κράνος SupaMerge, μια συσκευή η οποία έχει τη δυνατότητα να ενώνει δύο αντικείμενα με αποτέλεσμα ένα συνδυασμό των δύο, με απώτερο σκοπό τη λύση της ενεργειακής κρίσης. Το SupaMerge όμως αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υπερθέρμανσης και η νεαρή εφευρέτρια φεύγει από το εργαστήριο για διάλειμμα και εκεί γίνεται ο χαμός. Τα Rabbids εμφανίζονται από μια μηχανή του χρόνου και το απόλυτο χάος επικρατεί στο εργαστήρι. Ένα από τα Rabbids αποφασίζει να “παίξει” με το SupaMerge και σημαδεύοντας τα υπόλοιπα Rabbids δημιουργεί τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, μεταξύ των οποίων η Princess Peach Rabbid, ο Mario Rabbid και άλλοι. Το τελειωτικό κτύπημα στη μηχανή του χρόνου στέλνει όλα τα μεταλλαγμένα και μη Rabbids στο Mushroom Kingdom, όπου ξεκινούν τις σκανδαλιές αναστατώνοντας όλο το κόσμο του Mario. Ο αυθεντικός Super Mario παρέα με την Princess Peach Rabbid και τον Luigi Rabbid, θα πρέπει να διασώσει το Mushroom Kingdom από τη καταστροφή, ακολουθώντας τα χνάρια του Rabbid το οποίο έχει στη κατοχή του το SupaMerge.

Gameplay

Ο κόσμος του Mushroom Kingdom σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε καλεί να τον εξερευνήσεις. Το παιχνίδι ξεκινά σε RPG mode, όπου οδηγώντας την ομάδα των τριών χαρακτήρων με επικεφαλής τον Mario, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να πάει όπου αυτός επιθυμεί, καθώς το παιχνίδι είναι open-world. Στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού, οι περιοχές που είναι διαθέσιμες προς εξερεύνηση είναι διαμορφωμένες σαν tutorial για να μάθει ο παίκτης τον τρόπο που παίζεται το παιγνίδι, χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο μενού ή οδηγός με τις διάφορες λειτουργείες. Στη διαδρομή η ομάδα μαζεύει τα γνωστά coins που είναι σκορπισμένα στον κόσμο του Mario και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του κάθε χαρακτήρα.

Υπάρχουν διάφορα quiz και puzzles για να αποκτηθεί πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και σε κρυμμένους θησαυρούς που περιέχουν collectibles ή αντικείμενα που βοηθούν στη πορεία του παιχνιδιού. Αυτό είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε παιχνίδια τύπου Zelda. Το τελευταίο και κυρίως μέρος του παιχνιδιού είναι τα battles (μάχες), στις οποίες η ομάδα με τους ήρωες μας έρχεται αντιμέτωποι με μια ομάδα Rabbids. Στο πεδίο μάχης το παιχνίδι μετατρέπεται σε turn-based tactical, όπου η κάθε ομάδα συμπληρώνει τις δικές της κινήσεις, δίνοντας στη συνέχεια τη σειρά στην αντίπαλη ομάδα για να εκτελέσει τη δική της στρατηγική. Ο κύριος σκοπός της μάχης είναι η ομάδα του Mario να εξολοθρεύσει τα Rabbids για να προχωρήσει στην επομένη περιοχή.

Οι χαρακτήρες είναι εξοπλισμένοι με όπλα και στην εκάστοτε σειρά χρησιμοποιούν τα όπλα για να κάνουν ζημιά σε κάποιο αντίπαλο. Ο κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικά στατιστικά και ιδιότητες τα οποία γίνονται level-up χρησιμοποιώντας τα coins. Στη σειρά για μάχη, ο παίκτης μπορεί ελεύθερα να επιλέξει το χαρακτήρα που θέλει να χρησιμοποιήσει (δηλαδή δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά) και να προχωρήσει σε κίνηση σε κάποιο σημείο της πίστας που να βρίσκεται στο πεδίο κίνησης του. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο για να κάνει ζημιά σε κάποιο αντίπαλο. Η κίνηση του χαρακτήρα και η χρησιμοποίηση του όπλου μπορούν να γίνουν με όποια σειρά επιθυμεί ο παίκτης. Τα διάφορα χαρακτηριστικά της πίστας (μπλόκς, σωλήνες και διάφοροι χαρακτήρες) θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στρατηγικά από τον παίκτη για να κερδίσει τη μάχη. Το επίπεδο δυσκολίας των μαχών αυξάνεται σταδιακά προσθέτοντας περισσότερους, δυνατότερους αντιπάλους και mini-bosses, έτσι το παιχνίδι δίνει επιλογή “easy” πριν από κάθε μάχη στη περίπτωση που ο παίκτης δεν καταφέρει να περάσει κάποια μάχη.

Το παιχνίδι αποτελείται από 4 κύρια κομμάτια γνωστά ως worlds. Ο κάθε κόσμος περιέχει τα δικά του quiz, puzzles και battles μέσω 10 διαφορετικών περιοχών τις οποίες ο παίκτης θα πρέπει να ολοκληρώσει για να προχωρήσει η ιστορία του παιχνιδιού και να ξεκλειδώσει επιπλέον χαρακτήρες και όπλα. Μέσω προόδου στο παιχνίδι ξεκλειδώνει και το multiplayer mode (σ.σ. δεν υπάρχει online mode) στο οποίο μπορούν να παίξουν δύο παίκτες. Στο multiplayer mode τα διαθέσιμα επίπεδα ξεκλειδώνονται ανάλογα με την πρόοδο στο main story. Οι δύο παίκτες, έχοντας ο καθένας από δύο χαρακτήρες στην ομάδα τους, πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τη μάχη ενάντια σε κοινό αντίπαλο. Σε γενικές γραμμές το multiplayer mode είναι αρκετά απλό και μετά από λίγη ώρα φαίνεται επαναλαμβανόμενο, κάτι που θα μπορούσε να ήταν βελτιωμένο μέσω ενός online mode όπου θα υπήρχαν leaderboards και στατιστικά.

Γραφικά

Από άποψη σχεδιασμού και γραφικών το Mario + Rabbids ταυτίζεται απόλυτα με το concept ενός παιχνιδιού Mario. Ζωντανά χρώματα και animations δίνουν στο κόσμο του Mario μια ενέργεια και διάθεση που ταιριάζει απόλυτα με τους ήρωες του παιχνιδιού, ενώ το Βασίλειο των Μανιταριών είναι σχεδιασμένο με μεγάλη λεπτομέρεια. Η Nintendo έχει αφοσιωθεί περισσότερο στο περιεχόμενο των παιχνιδιών που μπορούν να τρέξουν στις κονσόλες της, όπου τα παιχνίδια με toons και animations είναι ιδανικά. Παίζοντας το παιχνίδι σε TV-mode, υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου χάνονται κάποια frames, αλλά αυτό γίνεται μεμονωμένα, συνήθως όταν ο παίκτης εισέρχεται σε μια νέα περιοχή. Αντίθετα, στο portable-mode το παιχνίδι τρέχει φανταστικά ενώ τα χρώματα της οθόνης του Nintendo Switch είναι υπέροχα.

Ευχαριστούμε τον Louis Shianios για το review.

Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού και της κονσόλας Switch για αυτό το review.

Nintendo = Super Mario. Χωρίς καμιά αμφιβολία, o ήρωας-μασκότ της Nintendo αποτελεί το μεγαλύτερο selling-point της με περισσότερες από 310 εκατομμύρια πωλήσεις παιχνιδιών. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείψει από το Nintendo Switch, μια σειρά από παιχνίδια Super Mario. Μόνο που αυτή τη φόρα, ο Mario επιστρέφει σε ένα καινούριο είδος παιχνιδιού καθώς ο αγαπημένος…

Review Overview

Γραφικά - 8
Gameplay - 8.5
Ήχος - 9
Αντοχή στο χρόνο - 7
Ψυχαγωγία - 9

8.3

Πολύ καλό

Mario+Rabbids σε ένα παιχνίδι στρατηγικής και το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός τρέλας και διασκέδασης. Ο Super Mario επιστρέφει σε ένα ρόλο που δεν τον έχουμε ξαναδεί όπου καλείται να σώσει το Mushroom Kingdom από την καταστροφή. Οι μάχες σε αυτό το turn-based strategy παιχνίδι προσφέρουν μια ζωντανή και διασκεδαστική εμπειρία.

Buy now
User Rating: Be the first one !
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Inspyrouation

Given breath in LHX, F117 A and Commanche, faced evil in Hunter Hunted and RE2. Explored the space of Earthworms and Necromorphs, the lands of New Austin and Empire city. Forged in the fires of Olympus, fought Dahaka, Vladimir Lem, Pagan Min and the Joker. Responded to the Call of Duty in the Battlefield, as Destiny dictated, in Uncharted waters. Was named Aiden Pearce, Enzio Auditore, Trevor Philips, and Jack Cooper. Hundreds of worlds. Thousands of identities. The life of a gamer.

Check Also

Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy Review (PS4)

Back to the future? Blast from the past? Ή μια νέα αρχή για ένα παλιό ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.