Αντιμέτωπη με ποινή που ξεπερνά τα $7 δισεκατομμύρια βρίσκεται η Sony, για τις τιμές του PS Store

288

Μία βαριά κατηγορία έχει να αντιμετωπίσει η Sony στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πρόστιμο που ενδεχομένως να αγγίξει τα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια! Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω αγωγή, κάνει λόγο για εκμετάλλευση της Sony όσον αφορά τις τιμές στο PlayStation Store.

Ο Alex Neill, ο οποίος είναι ο συνήγορος των καταναλωτών, αναφέρει στα επιχειρήματά του την digital αγορά παιχνιδιών από το PS Store, όπου προφανώς εντός του θα βρούμε τόσο παιχνίδια όσο και DLCs. Από αυτές τις αγορές, η Sony κρατά προμήθεια 30% από developers και publishers το οποίο οδηγεί μαθηματικά σε αυξήσεις τιμών εν τέλει.

Εννοείται πως η Sony απάντησε αναφέροντας πως η παραπάνω επιχειρηματολογία είναι εξαιρετικά άτοπη. Το εφετείο, που ειδικεύεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με το αθέμιτο ανταγωνισμό όμως, πήρε την απόφαση, ότι το θέμα χρειάζεται πολύ περισσότερη εξέταση.

Τέλος, όσον αφορά το δικαστήριο, αποφασίστηκε πως άνθρωποι οι οποίοι προχώρησαν σε αγορές από το PS Store έπειτα την επισημοποίησης της αγωγής, που έγινε για πρώτη φορά το 2022 δεν θα συμπεριληφθούν στην υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.