Η Μεγάλη Βρετανία ρίχνει ”άκυρο” στην Microsoft για την εξαγορά της Activision-Blizzard!

878

Πριν λίγο, ανακοινώθηκε και επίσημα πως η CMA (Competition and Markets Authority), δεν αποδέχεται την πρόθεση εξαγοράς της Activision-Blizzard από την Microsoft. Ναι, μιλάμε για το ποσό των 70 δισεκατομμυρίων, το οποίο είχαμε μάθει εδώ και καιρό.

Όπως ανέφερε η Βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού, η Microsoft δεν έδωσε αποτελεσματικές απαντήσεις, για τις ανησυχίες που υπήρχαν στο cloud gaming.

Η Μicrosoft, απάντησε μέσω του προέδρου της Brad Smith αναφέροντας:

Παραμένουμε πλήρως συγκεντρωμένοι σε αυτή την εξαγορά και θα ασκήσουμε έφεση. Η απόφαση της CMA απορρίπτει μια ρεαλιστική πορεία για την αντιμετώπιση των προβληματισμών σχετικά με τον ανταγωνισμό και αποθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε ήδη υπογράψει συμβόλαια για να διασφαλίσουμε τα δημοφιλή παιχνίδια της Activision Blizzard διαθέσιμα σε 150 εκατομμύρια περισσότερες συσκευές και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση αυτών των συμφωνιών μέσω ρυθμιστικών διορθωτικών μέτρων. Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι που μετά από μακρές διαβουλεύσεις, η απόφαση αυτή φαίνεται να προωθεί μια εσφαλμένη κατανόηση αυτής της αγοράς και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί στην πραγματικότητα η σχετική τεχνολογία cloud.

Αυτή η απόφαση έρχεται λίγο πριν δοθεί η τελική απόφαση στην FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.