Klonoa Phantasy Reverie Series Review

0
537

Ακόμα ένα Remaster στις σύγχρονες κονσόλες!

Το Klonoa Phantasy Reverie Series είναι ένα πακέτο αναπτυγμένο από την Monkey Craft και δημοσιεύεται από την Bandai Namco Entertainment που περιλαμβάνει το Klonoa: Door to Phantomile (αρχικά είχε κυκλοφορήσει στο PlayStation 1 το 1997) και το Klonoa 2: Lunatea’s Veil (που είχε αρχικά κυκλοφορήσει στο PlayStation 2 το 2001) σε μία Remastered έκδοση για όλες τις σύγχρονες κονσόλες γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του franchise.

Το Klonoa: Door to Phantomile, είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1997 στο PlayStation 1 αλλά η Remaster έκδοση που συμπεριλαμβάνετε σε αυτό το πακέτο είναι βασισμένη στο Re-release του Nintendo Wii που κυκλοφόρησε το 2008. Ενώ τo Klonoa 2: Lunatea’s Veil είναι βασισμένο στο original release του PlayStation 2 που κυκλοφόρησε 2001. Γράφει ο Γιώργος Αδάμου!

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία του πρώτου παιχνιδιού ξεκινά όταν ο κεντρικός ήρωας, ο Klonoa, αντικρίζει ένα μυστηριώδες αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό, και πηγαίνοντας να δει από περιέργεια τι ήταν, αντικρίζει ένα μεγάλο δαχτυλίδι. Όταν το παίρνει βγαίνει από το διαμάντι ένα μικρό πλάσμα-πνεύμα με το όνομα Huepow. Οι δύο χαρακτήρες φαίνονται να το διασκεδάζουν καθώς επιστρέφουν στο χωριό του Klonoa, αλλά απ’ ότι φαίνεται η μοίρα άλλα έχει σχεδιασμένα για τους ήρωες μας. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και κάτι φαίνεται να πέφτει στο καμπαναριό.


Στη επόμενη σκηνή βλέπουμε τον Klonoa να ξυπνάει… αμέσως, βλέπουν μία έκρηξη στο καμπαναριό… με την βοήθεια του Huepow ο Klonoa τρέχει να δει τι συμβαίνει, μήπως ήταν όνειρο; O παίχτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Klonoa σε μία τρομερή platforming εμπειρία με σκοπό να σώσει το χωριό του από ένα πνεύμα το οποίο προσπαθεί να γεμίσει τον κόσμο με εφιάλτες.


Το Klonoa 2 : Lunatea’s Veil, συνεχίζει απευθείας την ιστορία από τον επίλογο του πρώτου παιχνιδιού. Βλέπουμε τον Klonoa να ξυπνά από ένα βαθύ ύπνο αφού του είχε ζητηθεί βοήθεια από μια φωνή στο όνειρο του. Ένα αεροπλάνο με άγνωστους επιβάτες προσπαθούν να ‘σώσουν’ τον Klonoa για να του πάρουν το δαχτυλίδι. Όταν βλέπουν ότι δεν είναι δυνατό καθώς αντικρίζουν την Lolo και τον Popka που είναι στο Sea of Tears (ένα νησί που είναι όχι τόσο μακριά), φεύγουν και ο Klonoa φτάνει στο βραχώδες νησί (Sea of Tears). Εκεί τoν βρίσκουν η Lolo, μία εκπαιδευόμενη priestess και o Popka, ένα ζώο που μοιάζει με σκύλο. Οι νέοι μας φίλοι ενημερώνουν τον Klonoa ότι το περίμεναν μέσω μιας προφητείας, και ετοιμάζονται να πάνε να δούνε την Αρχιερέα. Εδώ ξεκινάνε οι καινούργιες περιπέτειες του Klonoa. Ποιος ζητάει την βοήθεια του? Ποιοι τον κυνηγάνε? Πώς βρέθηκε σε αυτό το μαγικό κόσμο που ονομάζεται Lunatea?

GAMEPLAY

Ο παίκτης χειρίζεται τον Klonoa καθώς εξερευνά έναν τρισδιάστατο κόσμο σε δύο διαστάσεις. Ο Klonoa έχει την δύναμη του μαγικού δακτυλιδιού όπου του επιτρέπει να τραβά τους εχθρούς πάνω του και κρατώντας τους μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις κτυπώντας άλλους εχθρούς η κάνοντας διπλό πήδημα για να φτάσεις σε πιο ψηλά επίπεδα.
Στα Remasters, υπάρχει και συνεργατικό παιχνίδι που επιτρέπει στον δεύτερο παίκτη να δίνει βοήθεια στον πρώτο παίκτη να περάσει διάφορα εμπόδια. Αυτό υπήρχε μόνο στο δεύτερο Klonoa (Klonoa 2 : Lunatea’s Veil) και έχει προστεθεί και στο πρώτο, επίσης έχει προστεθεί και επιλεγμένη δυσκολία ‘Easy’ & ‘Medium’ ενώ το Medium ήταν η αρχική δυσκολία του παιχνιδιού όταν είχε κυκλοφορήσει. Είναι ένα πολύ καλό συμπλήρωμα που δένει τα δύο παιχνίδια μαζί για καινούργια άτομα που θέλουν να παίξουν το Klonoa για πρώτη φορά.


ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ

Και τα δύο παιχνίδια έχουν γίνει Remastered με βελτιωμένα γραφικά και ηχητικά, ενώ υπάρχει επιλογή και στα δύο παιχνίδια του Pixel Filter που μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια με Pixelated γραφικά.

Τα παιχνίδια μπορεί να είναι Remastered παλιών παιχνιδιών αλλά τα γραφικά είναι αρκετά ικανοποιητικά και στέκουν αρκετά καλά για την ηλικία τους. Ακόμη και η μουσική σου θυμίζει ένα retro κλασσικό παιχνίδι που συνδυάζεται υπέροχα με το μοναδικό τρόπο παιχνιδιού που έχει το Klonoa.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οφείλω να συμπληρώσω ότι το πρώτο παιχνίδι δεν είναι αρκετά μεγάλο σε περιεχόμενο, υπάρχουν 12 διαφορετικά στάδια, ενώ το δεύτερο παιχνίδι περιλαμβάνει 24 διαφορετικά στάδια που σε συνδυασμό με το Remastered πακέτο είναι αρκετά ικανοποιητικό, ώστε να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους σε ένα καινούργιο φανταστικό κόσμο.

ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα Remaster είναι σχεδιασμένα για 60fps και 4Κ resolution σε συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Εμείς το έχουμε δοκιμάσει σε Nintendo Switch και γνωρίζοντας ότι δεν θα βρούμε το 4k resolution που θα είχαμε σε άλλες πλατφόρμες περιμέναμε να έχουμε ένα συνεχές smooth παιχνίδι με 60fps… όσο ωραία και ανανεωμένα είναι τα Remasters δυστυχώς δεν υπάρχει 60fps, είναι αισθητό σε κάποια σημεία να χάνει το smoothness του, αλλά δεν μας έχει χαλάσει την ολική εμπειρία που μας έχουν δώσει τα Remasters.


ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Ένα κλασσικό platform παιχνίδι για όσους είχαν περάσει τα νιάτα τους στο gaming με PlayStation 1 και PlayStation 2, θα είναι ένα νοσταλγικό παιχνίδι που φέρνει αναμνήσεις από τις παιδικές μας ηλικίες.

Μπορείτε να βρείτε Demo στο Nintendo e-shop και στις πλατφόρμες των υπόλοιπων κονσόλων, για όσους προτιμούν να δοκιμάσουν το παιχνίδι πρώτα.

Ευχαριστούμε την Bandai Namco Entertainment για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.