Creative Zen Air Dot | Review

565

Στα χέρια μας πριν λίγες μέρες έφτασαν τα νέα ασύρματα ακουστικά Zen Air Dot από την Creative με σκοπό να δοκιμαστούν σε καθημερινές αλλά και πιο hardcore συνθήκες. Είναι κατασκευασμένα ώστε αποτελούν τον σύντροφο επικοινωνίας και μουσικής χωρίς να μας βαραίνουν η να μας κουράζουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ποιότητα ήχου

Βουτάμε κατευθείαν στο πιο σημαντικό θέμα ενός ζευγαριού ακουστικών που δεν είναι άλλο φυσικά από τον ήχο που μεταδίδουν στα αυτιά μας και την ποιότητα τελικά που θα φτάσει σε αυτά. Στον τομέα αυτό, τα Zen Air Dot παίρνουν άριστα. Ο ήχος χαρακτηρίζεται εφάμιλλος με ακουστικά πολύ ακριβότερα, γιατί πρέπει να αναφέρουμε και το χαμηλό τους κόστος που ανέρχεται μόλις στα 29,99 ευρώ την δεδομένη στιγμή, χωρίς εκπτώσεις ωστόσο στην ποιότητα τους.

Τα μπάσα είναι καθαρά με βάθος, οι υψηλοί τόνοι ξεχωρίζουν όσο θα έπρεπε ενώ τα μεσαία και οι φωνές είναι πολύ καλά ισορροπημένα, συγκροτώντας ένα πολύ καθαρό ηχητικό αποτέλεσμα. Σε όλα αυτά συνεισφέρουν και οι νέοι custom drivers Νεοδυμίου των 13mm. Κανένα θέμα δεν αντιμετωπίστηκε ούτε με την ένταση του ήχου, καθώς ακόμη και σε συνθήκες με πολλούς και δυνατούς εξωτερικούς θορύβους συμπεριφέρθηκαν άριστα  ενώ πότε δεν χρειάστηκε να τα βάλω σε max volume ώστε να ακούσω την μουσική η τον άνθρωπο στην άλλη γραμμή.

Δίνω πάσα λοιπόν στην τηλεφωνική ποιότητα που και στον τομέα αυτόν, τα Creative Zen Air Dot δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Η επικοινωνία ήταν σταθερή με καθαρές φωνές ενώ και εγώ αλλά και οι συνομιλητές μου, δεν ενοχληθήκαμε από τους όποιους εξωτερικούς θορύβους. Την δουλεία του πολύ καλά στο τμήμα αυτό, κάνει η τεχνολογία ENC (Environmental Noise Cancellation) όπου είναι υπεύθυνη ώστε να φιλτράρει τους εξωτερικούς ήχους, προσδίδοντας μία καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας στον τελικό χρήστη, σε όποια πλευρά αυτής και να βρίσκεται.

Ποιότητα κατασκευής και εργονομία

Ελαφριά (μόλις 33gr), compact, τόσο η θήκη όσο και τα ακουστικά, κρίνονται ιδιαίτεροι σύμμαχοι στην καθημερινότητα και στην πολύωρη χρήση. Το υλικό κατασκευής και το μικρό μέγεθος των ακουστικών, τα καθιστά σχεδόν αόρατα στο αυτί ενώ το ελαφρύ κράμα τους σου δίνει την εντύπωση πως μετά από λίγο ξεχνάς πως τα φοράς. Δηλαδή αν κλείσεις και τον ήχο μπορεί και να τα ξεχάσεις. Η θήκη δε είναι τόσο ελαφριά που ίσως θεωρήσεις ότι τα άφησες στο σπίτι, αλλά βρίσκονται πραγματικά στην τσέπη σου.

Η ποιότητα των πλαστικών είναι καλή και στιβαρή, δίνοντας την αίσθηση πως δεν θα σκορπίσουν σε ενδεχόμενες πτώσεις, χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να έχουμε και ιδιαίτερα τεράστιες απαιτήσεις από ένα budget friendly ζεύγος ακουστικών. Τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται στο άνω πλαϊνό μέρος τους θέλουν μερική συνήθεια και στην λειτουργία τους αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει και ιδιαίτερο εμπόδιο.

Αποδείχθηκαν επίσης και ανθεκτικά σε συνθήκες έντονης γυμναστικής και αερόβιας άσκησης καθώς κράτησαν επάξια την θέση τους επάνω στα αυτιά ενώ δεν επηρεάστηκαν από τον ιδρώτα η την μερική βροχή λόγω της αδιαβροχοποίησης τους.

Μπαταρία

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των Zen Air Dot με την θήκη φόρτισης ανέρχεται στις 24 ώρες, αρκετό για τις δικές μου ανάγκες αναλογικά του βάρους και του μεγέθους τους αλλά αυτό κρίνεται στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Ωστόσο, για όποιον το χρειαστεί, η φόρτιση είναι γρήγορη και θα δώσει στον χρήστη τις ώρες διασκέδασης που χρειάζεται.

Συμπέρασμα

Τα νέα ακουστικά της Creative, Zen Air Dot αποτελούν μία εξαιρετική budget friendly επιλογή με ιδιαίτερες τεχνολογίες και κομφόρ για τα χρήματα τα οποία κοστίζουν. Η ποιότητα του ήχου, των υλικών και το χαμηλό βάρος με την πολύ ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας είναι χαρακτηριστικά που σίγουρα οφείλουμε να κοιτάξουμε και να τα έχουμε υπόψιν όταν θα βρεθούμε στην επιλογή ακουστικών.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ: 

 


Ευχαριστούμε την Creative για την παραχώρηση των ακουστικών, ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.