Creative SXFI Air Gamer Review | Μία εξαιρετική all-around λύση!

0
831

Η Creative συνεχίζει ακατάπαυστα να δίνει υλικό στους gamers καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους, για κάθε τσέπη.

Πρόσφατα σας είχαμε παρουσιάσει τα Creative SXFI Gamer ένα εκπληκτικό ενσύρματο σετ ακουστικών. Η εταιρία στην παρούσα φάση μας παρουσιάζει κατά βάση το ίδιο μοντέλο σε μια άλλη παραλλαγή του, προσφέροντας κάποιες επιπλέον δυνατότητες, κάνοντας τα ακουστικά προσβάσιμα σε ακόμη περισσότερες συσκευές σας.

Ο λόγος για τα Creative SXFI Air Gamer, τα οποία πλέον ενσωματώνουν Bluetooth, υποστήριξη microSD κάρτας για να προσαρμόσετε εσείς τη μουσική που θέλετε στα ακουστικά σας, gesture controls με αφή και ακόμη περισσότερα.

Περιοχόμενα Συσκευασίας

Τα ακουστικά έρχονται κλασσικά σε μία άκρως προσεγμένη συσκευασία από τη Creative και ανοίγοντας τη συσκευασία θα μας αποκαλυφθούν αμέσως τα ακουστικά.

Εντός του κουτιού θα βρούμε το αποσπώμενο μικρόφωνο, ένα USB Type-C για να φορτίσετε τα ακουστικά σας, έναν αντάπτορα από type-C σε type-A, ένα κάλυμμα για το μικρόφωνο καθώς και ακόμη ένα καλώδιο σε περίπτωση που θέλετε να συνδέσετε τα ακουστικά σας σε κονσόλες (PS4, Xbox One κτλ).

Design

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα SXFI Gamer. Σχεδόν τίποτα…. Η πρώτη βασική διαφορά είναι τα μαξιλαράκια τα οποία διαφέρουν σε σχέση με τα SXFI Gamer. Έχοντας τα στην κατοχή μου μπορώ να πω, πως τα μαξιλαράκια στα Air Gamer είναι πιο μαλακά αλλά από την άλλη βρήκα (τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο) ζέσταιναν τα αυτιά μου πιο γρήγορα. Η απομόνωση που έχουν εκπληκτική και αγκαλιάζουν υπέροχα το αυτί.

Πέρα του ότι ίδρωσαν τα αυτιά μου σχετικά εύκολα δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό μιας και μετά από πολλές ώρες χρήσης συνέχιζαν να είναι άκρως βολικά.

Από εκεί και πέρα η επόμενη διαφορά σε σχέση με το κλασσικό  μοντέλο είναι τα gesture controls τα οποία λειτουργούν μέσω αφής. Για παράδειγμα, για να πειράξετε τον ήχο χαμηλώνοντας ή ανεβάζοντας αρκεί να σύρετε με το δάχτυλο σας, πάνω στο earcup πάνω ή κάτω.

Για να αλλάξετε κάποιο μουσικό κομμάτι πάτε μπροστά ή πίσω και πάει λέγοντας.

Η τελευταία διαφορά, είναι όπως αναφέραμε και πάνω και η υποδοχή microSD. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια. Το design, οι πανέμορφοι RGB δακτύλιοι κλπ.

Συνεχίζοντας θα ήθελα να σταθώ στο bluetooth και το gamerchat. Αρχίζοντας να πούμε πως μέσω blueetooth μπορούμε να συνδέσουμε οτιδήποτε υποστηρίζει την αντίστοιχη τεχνολογία. Το pearing σε αυτές είναι αστραπιαίο και δεν αντιμετώπισα κανένα μα κανένα θέμα.

Όσον αφορά το gamerchat, αποτελεί ένα feature το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία bluetooth και την ενσύρματη σύνδεση, έχοντας ως σκοπό, να μπορούμε να μιλάμε και την ομάδα μας αλλά και για παράδειγμα να μπορούμε να απαντήσουμε σε κλήσεις στο κινητό, καθώς είμαστε Online στην κονσόλα ή το PC.

Εξαιρετική πραγματικά λύση και ένα από τα features που λάτρεψα στα ακουστικά.

SXFI Τεχνολογία και εδώ

Πρόκειται για μία πατέντα-αλγόριθμος, τον οποίο δημιούργησε η Creative, προσαρμόζοντας τον ήχο του εκάστοτε προϊόντος που θα εμπεριέχει το εν λόγω, feature, ανάλογα το κεφάλι και τα αυτιά του κάθε ανθρώπου.

Αυτός λοιπόν ο ”ολογραφικός ήχος” δουλεύει ως εξής. Μέσω του app της Creative, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στο iOS ή Android σας (μπορείτε μετά να μεταφέρετε τα δεδομένα σας στο SXFI Control στον υπολογιστή σας, κατευθείαν από το mobile app σας, μέσω του λογαριασμού σας), σκανάρει τα αυτιά σας καθώς και ολόκληρο το πρόσωπο σας.

Με βάση λοιπόν τα δικά σας χαρακτηριστικά αυτός ο αλγόριθμος δημιουργεί ένα ξεχωριστό και μοναδικό περιβάλλον ήχου, το οποίο απευθύνεται σε σένα και μόνο, βάση των φυσικών σου χαρακτηριστικών. Σε συνέχει αυτού, δημιουργείται μία ηχητική παλέτα η οποία δεν απομονώνεται στα δύο ακουστικά αλλά απλώνεται σε όλο τον χώρο.

Ο ήχος που λαμβάνεις όντας ”On” το SXFI, είναι σαν να είσαι σε ένα δωμάτιο και ένα πολύ καλό ηχοσύστημα. Φορώντας τα ακουστικά νιώθεις πως ήχος έρχεται από παντού και αυτό που λαμβάνεις εν τέλει…μα τον Θεό…είναι ότι καλύτερο έχω βιώσει. Και από τα χέρια μου έχουν περάσει δεκάδες πραγματικά ακουστικά.

Φυσικά, μέσω του software της Creative, SXFI Control, μπορείτε να ρυθμίσετε τον ήχο των ακουστικών, του μικροφώνου, να προσαρμόσεις τον ήχο στα μέτρα σου και γενικά υπάρχει μία πληθώρα επιλογών.

Περνώντας στην ποιότητα του ήχου, δε συνειδητοποίησα πολλές αλλαγές σε σχέση με τα SXFI Gamer. Θεωρώ πως είναι ελαφρώς κατώτερα στο μπάσο τους και τις ψηλές συχνότητες, όμως για να αντιληφθείς τη διαφορά πρέπει να έχεις και τα δύο ακουστικά στην κατοχή σου και να τα έχεις δουλέψει αρκετά, ώστε να εντοπίσεις τις διαφορές.

Ο ήχος πραγματικά, παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά σε σημεία χάνει, σε σχέση με το κλασσικό ενσύρματο μοντέλο. Η λειτουργία SXFI κλασσικά κάνει θαύματα και είμαι περίεργος να δω πόσο παραπάνω θα την εξελίξει η Creative.

Φυσικά, ένας μεγάλος τομέας που πρέπει να εξετάσουμε είναι και η μπαταρία, μιας και τα ακουστικά δίνουν και την επιλογή της ασύρματης λειτουργίας.

Και εδώ θεωρώ πως τα πάνε εξαιρετικά καλά δίνοντας μία αυτονομία κοντά στις 10 ώρες, με το audio να είναι λίγο πιο πάνω από το 60%. Η Creative μας δίνει 11 ώρες, άρα είμαστε πολύ κοντά στις μετρήσεις.

Εν κατακλείδι τα SXFI Air Gamer, είναι το μοντέλο που παίρνει τα καλύτερα στοιχεία των SXFI Gamer δίνοντας 3-4 επιπλέον εξαιρετικά features για περισσότερες επιλογές και ευελιξία.

Η Bluetooth φύση τους, η υποδοχή για microSD και το gamerchat mode σε συνδιασμό με τη SXFI τεχνολογία και τον εξαιρετικό ήχο τους, τα καθιστούν ως μία κορυφαία επιλογή για κάποιον που τα θέλει όλα σε ένα πακέτο.

Μπορείτε να βρείτε τα Creative SXFI Air Gamer στα 139,99€ πατώντας εδώ

To βραβείο μας:

Ευχαριστούμε τη Creative για την παραχώρηση των ακουστικών ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.