Creative Stage V2 Review

0
1035

Ήρθε η ώρα να εξετάσουμε ακόμη ένα προϊόν από τη Creative η οποία αλλεπάλληλα παραδίδει στο κοινό καινούργια πράγματα και ιδέες.

Σήμερα θα δούμε την πιο πρόσφατη soundbar από την οικογένεια Stage της Creavive, η οποία έκανε ντεμπούτο πίσω στο 2019 με τις Creative Stage 2.1 και Creative Stage Air. Ο λόγος για τη Creative Stage Air V2, η οποία έρχεται ανανεωμένη σε αρκετούς τομείς.

Αρχίζοντας με τα βασικά, έχουμε να κάνουμε με μία soundbar η οποία συνοδεύεται και με το σχετικό Subwoofer, για ενίσχυση του μπάσου. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της soundbar, έχουμε μία μπάρα βάρους 2 κιλών και διαστάσεις 78 x 680 x 100 χιλιοστά.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση το μεγαλύτερο μέρος της μπάρας είναι κατασκευασμένο από μία glossy υφή. Κάτω αριστερά θα βρούμε το λογότυπο της εταιρίας και γενικά είναι μία αρκετά στιβαρή και καλή κατασκευή επιρρεπής όμως στη σκόνη, λόγω του glossy φινιρίσματος.

Στη δεξιά πλευρά της έχουμε τέσσερα στο σύνολο buttons, τα οποία αφορούν το bluetooth, το power button, καθώς και άλλα δύο για μείωση ή αύξηση της μπάρας αντίστοιχα. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει και με το χειριστήριο που παρέχεται. Τέλος, στο κέντρο ακριβώς της μπάρας, υπάρχει η LED λυχνία η οποία μας δίνει διάφορες πληροφορίες, όπως την ένταση της μπάρας, το mode στο οποίο βρίσκεται κλπ.

Περνώντας στο subwoofer έχουμε να κάνουμε με μία αρκετά μεγάλη κατασκευή δεδομένων των συνθηκών. 3.3 κιλά, με έναν drive 133.35 χιλιοστών και διαστάσεις 423 x 116 x 250 χιλιοστά. Μπορεί και δίνει σύνολο 160W παρέα με την μπάρα που εάν κάτσεις και το σκεφτείς, είναι ένα αρνητικό. Και εξηγούμαι…

Είναι η σκοπιά με την οποία θα δεις αυτό το ποιον. Εάν το δεις ως μία μπάρα η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως blueetooth ηχείο είναι πραγματικά εξαιρετική η απόδοσή του. Εάν από την άλλη το δεις ως ένα προϊόν το οποίο θα αποτελέσει την κύρια πηγή ήχου κάτω από την τηλεόρασή σου, παρακολουθώντας σειρές και ταινίες εκεί τα πράγματα ζορίζουν. Προσωπικά τη χρησιμοποιώ σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο, ως κύριο μέσω αναπαραγωγής στον υπολογιστή μου και είναι υπεραρκετό. Όταν μετακινήθηκε στην τηλεόραση για δοκιμή σε σειρές και ταινίες η αδυναμία του ήταν εμφανής. Δεν είχε κακό ήχο. Απεναντίας. Απλά ήταν χαμηλή αισθητά.

Το πάρα πολύ καλό από την άλλη είναι πως δίνονται πάρα πολλές λύσεις συνδεσιμότητας. Από Bluetooth μέχρι υποδοχή USB-C, AUX καθώς και μία οπτική είσοδο. Φυσικά, μπορείτε να τη συνδέσετε στην τηλεόρασή σας μέσω HDMI (1.4 οπωσδήποτε) ή optical καλώδιο. Σημείωση: δεν εμπεριέχονται στη συσκευασία.

Όπως είπαμε η συσκευασία εμπεριέχει και το χειριστήριο το οποίο είναι πραγματικά σωτήριο και άκρως εύχρηστο και μέσω αυτού μπορείτε να κάνετε τα πάντα από ρυθμίσεις στην μπάρα.

Πολύ εύστοχες βρήκα δύο λειτουργίες της μπάρες μέσω των οποίων το προϊόν πήρε τα πάνω του. Νούμερο 1, σας προτείνω να ενεργοποιήσετε το Surround. Βάζοντας το στο On, όχι μόνο ο ήχος δυναμώνει αλλά γεμίζει και γίνεται πιο καθαρός και ξεκάθαρος. Το δεύτερο είναι το Dialog, το οποίο ενεργοποιώντας το, μέσω ειδικών τεχνολογιών μπορεί και βρίσκει τους διαλόγους και τους ομιλητές και τους δίνει boost στον ήχο δίχως να χαλάει όλο το υπόλοιπο ακουστικό σύνολο. Πραγματικά, αυτές οι δύο ρυθμίσεις αλλάζουν την όλη συμπεριφορά της μπάρας.

Θέλω να αναφέρω πως είναι άκρως ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του subwoofer το οποίο τα πάει εξαιρετικά και πραγματικά χρειαζόταν ώστε να ισορροπήσει την απόδοση της Stage V2.

Εν κατακλείδι, η Stage V2 δε θα σας απογοητεύσει αλλά δε θα σας κάνει να μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Είναι ένα άκρως ενδιαφέρον και τίμιο προϊόν με εξαιρετικά μπάσα αλλά σε γενικές γραμμές ”κατεβασμένο” ήχο ανάλογά πάντα τη χρήση με την οποία θέλετε να κάνετε.

Και μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό, την τιμή της μιας και αυτή την περίοδο μπορείτε να τη βρείτε στα €100, και 100% δεν υπάρχει τέτοια sounbar σε τέτοιο εύρος τιμής. Οπότε στο τέλος της ημέρας, μπορεί να έχει τις αστοχίες της σε σημεία, αλλά είναι ένα πάρα πολύ καλό προϊόν, για αυτά που θέλει να προσφέρει σε αυτή την τιμή.

Ευχαριστούμε τη Creative για την παραχώρηση της soundbar ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.