Chocobo GP Review

0
788

“Yahoo! Here we g…” wait, λάθος kart game.

Το Chocobo GP είναι επιτέλους κοντά μας!
Ένα από τα πιο απρόσμενα announcements και releases του τελευταίου χρόνου, το Chocobo GP ήρθε και προσφέρει ένα σχεδόν-καταπληκτικό karting experience exclusively στο Nintendo Switch.

Χρησιμοποιώντας γνωστούς χαρακτήρες από το ευρύτερο Final Fantasy Universe όπως τον Cid, Ιfrit, Moogles, Chocobos, μπορείτε να λάβετε μέρος σε κούρσες, μέσα σε πίστες εμπνευσμένες από γνωστές περιοχές της σειράς! Γράφει ο Λεύκος Σαββίδης!

Gameplay

Με buttery smooth 60fps, το karting experience νιώθει πολύ καλό και responsive. Το drift είναι παρόμοιο με το Mario Kart, και αρκετά ικανοποιητικό.

Θα έλεγα πως η κύρια διαφορά είναι πως το Mario Kart νιώθει λίγο ποιο “βαρύ” το οποίο προσωπικά προτιμώ. Τα pickups και abilities είναι αρκετά fun, και δίνουν ένα extra layer of depth στην εμπειρία.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του ability, και τα pick-ups χωρίζονται σε 3 tiers, επιτρέποντας σας να τα αναβαθμίσετε εάν πιάσετε περισσότερα του ιδίου τύπου πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό κάνει την επιλογή χαρακτήρα πιο ουσιώδες πριν από κάθε κούρσα διότι τα abilities είναι unique στον κάθε ένα.Ο συνδυασμός abilities και pick-ups, κάνει τις κούρσες πολύ χαώδες, με τον καλύτερο απολύτως τρόπο! Η ομάδα στην Square έκανε πολύ καλή δουλειά στο karting experience. Το μεγαλύτερο μου παράπονο στις κούρσες, είναι το μεγάλο recovery time εάν ο χαρακτήρας σας βγει έξω από την πίστα.

Επίσης, κάτι περίεργο που έχω παρατηρήσει είναι ότι το default drift button ήταν στο R και όχι στο ZR όπως θα περίμενα. Δυστυχώς, δεν σας δίνετε η δυνατότητα να αλλάξετε τα συγκεκριμένα κουμπιά. Δίνετε μόνο η δυνατότητα να διαλέξετε μεταξύ κάποιων Control Layouts.

Online

Το online mode φαίνεται – ενδιαφέρων -, και παρόλο που νιώθει “rewarding”, αυτόματα γίνετε και ο μεγαλύτερος εχθρός του Chocobo GP και ο λόγος που με απογοήτευσε.

Το παιχνίδι περιέχει “season pass” το οποίο μπορείτε να κάνετε progress και να ανοίξετε διάφορα rewards, συμπεριλαμβανομένων και πολυαγαπημένων παιχτών όπως ο Cloud Strife από το Final Fantasy VII.

Αυτό θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο σφάλμα του παιχνιδιού, διότι το season pass, όχι μόνο είναι available για limited time κάθε -season-, αλλά επίσης, κοστίζει χρήματα. Υπενθυμίζω πως το παιχνίδι δεν είναι free to play, αλλά κουβαλά ένα -σχεδόν- full price tag.

Κατά τη γνώμη μου, content όπως αυτό θα ήταν καλύτερα να μένει μόνο σε free to play παιχνίδια και όχι σε full releases.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρω πως υπάρχουν αρκετά παράπονα από παίκτες για το online connectivity, συγκεκριμένα στο GP Mode, το οποίο αναγνωρίζει και ο αυθεντικός λογαριασμός του Final Fantasy στο Twitter.Προσωπικά δεν είχα θέματα, αλλά ευελπιστώ να φτιαχτεί για όλους τους παίκτες το συντομότερο. Για αποζημίωση, η Square θα δώσει δωρεάν Mythril (Premium Currency) στους παίκτες.

Story

Χαίρομαι που το Chocobo GP περιέχει και Story Mode, το οποίο έρχεται και με voice acting!

Η ιστορία χρησιμοποιείται αρχικά σαν tutorial για το παιχνίδι, και σιγά σιγά κάνει introduce χαρακτήρες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις κούρσες.

(Κάποιοι από αυτούς γίνονται unlocked απευθείας, και άλλοι γίνονται available για να αγοραστούν από το in-game shop)


Music

Αναμενόμενα, η μουσική στο Chocobo GP συμπεριλαμβάνει remixes εικονικών τραγουδιών της σειράς, τα οποία ταιριάζουν με το racing.

Εννοείτε, όταν τερματίσετε, η μουσική αυτόματα αντικαθιστάτε με ένα νέο version του Victory Fanfare το οποίο είναι staple της σειράς από το πρώτο Final Fantasy, all the way back στο 1987.

Multiplayer

Ένα από τα πιο ενδιαφέρων κομμάτια των racing παιχνιδιών, είναι η δυνατότητα να παίξει κάποιος/α με τους φίλους/ες του/ης όταν μαζεύονται σαν παρέα.

Το παιχνίδι ευτυχώς υποστηρίζει local split-screen multiplayer μέχρι 2 άτομα στην ίδια κονσόλα, και μέχρι 8 με τον σωστό αριθμό κονσόλων.

Lite Version

Αν κάποιος/α θέλει να δοκιμάσει το Chocobo GP πριν το αγοράσει, η Square κυκλοφόρησε ένα Free Version στο e-shop με την ονομασία Chocobo GP Lite, το οποίο περιέχει την πρώτη αποστολή του Story Mode και πρόσβαση σε μερικά online modes.

To progress σας μπορεί μετά να μεταφερθεί στο full game αν αποφασίσετε να το αγοράσετε. Είναι η τέλεια ευκαιρία για να δει κάποιος/α εάν το παιχνίδι είναι για αυτόν/ην.

Κάτι το οποίο μου άρεσε επίσης, είναι η δυνατότητα να παίξει κάποιος/α local co-op με το Lite Version, αρκεί ένας από την παρέα να έχει το full παιχνίδι.

Summary

Εν κατακλείδι, το Chocobo GP είναι ένα διασκεδαστικό kart racer που νιώθει μέλος του ευρύτερου Final Fantasy universe με εικονικούς χαρακτήρες, καλό performance, όμορφα visuals και καλό soundtrack.

Το potential του όμως κόβετε νωρίς, και δεν φτάνει στα ύψη τα οποία μπορούσε λόγο questionable business practices όπως την συμπερίληψη season pass το οποίο κλειδώνει από πίσω του limited time content, ενώ το παιχνίδι πωλείται σχεδόν full price.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.