APC Back UPS PRO 1600 SI Series | Ένα UPS για κάθε Gamer

582

Η ασφάλεια του υπολογιστή σας είναι το άλφα και το ωμέγα, είτε πρόκειται για ένα ακριβό σύστημα που αποσκοπεί σε gaming ή workstation ακόμη και σε πολύ φτηνότερα συστήματα.

Εάν δεν είστε από αυτούς που βρίσκονται σε διαδικασία, να χτίσουν κομμάτι κομμάτι έναν υπολογιστή, σίγουρα δύο πράγματα θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε πολύ ψηλά στη λίστα σας, όσον αφορά τη δαπάνη χρημάτων. UPS και PSU! Δύο παράγοντες που αποτελούν την ασφάλεια του συστήματός σας και θα σας κάνουν να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Για πρώτη φορά στο site φέρνουμε ένα τέτοιο προϊόν θέλοντας να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας, όσον αφορά το hardware portfolio μας, συστήνοντας σας το APC Back UPS PRO 1600 SI Series, το οποίο απευθύνεται σε gamers αλλά και όχι!

Εφόσον φέρνουμε για πρώτη φορά ένα τέτοιο προϊόν στο site, ας δούμε κάποια βασικά στοιχεία.

Τι είναι το UPS;

UPS είναι η συσκευή, η οποία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε άλλες συσκευές, στην περίπτωση διακοπή ρεύματος. Πρόκειται τυπικά για μία μεγάλη μπαταρία που παρεμβάλλεται μεταξύ των συσκευών μας (είτε λέγεται υπολογιστής, είτε modem, κλπ) και του δικτύου της ΔΕΗ.

Γιατί χρειάζεσαι ένα UPS στο PC σου;

1. Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, οι συσκευές μας μπορεί λόγω της απότομης διακοπής λειτουργίας να πάθουν βλάβη.
Το UPS μας δίνει τη δυνατότητα να κρατήσουμε σε λειτουργία τις συσκευές μας και να τις τερματίσουμε σωστά. Εάν δε, ζείτε, σε περιοχή με συνεχές διακοπές ρεύματος το UPS αποτελεί μία επιτακτική λύση.

2. Αν το ηλεκτρικό δίκτυο στην περιοχή σας έχει συχνές αυξομειώσεις τάσης (τα φώτα χαμηλώνουν η δυναμώνουν στιγμιαία), οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν
βλάβες στις συσκευές.

Εφόσον λύσαμε τα βασικά, ας γνωριστούμε και με την APC, που 100% γνωρίζετε οι περισσότεροι και εάν όχι, σίγουρα έχει τύχει να δείτε κάποιο προϊόν της, οπουδήποτε.

Πρόκειται για μία εταιρία η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή UPS και πριζών. Γενικά ασχολείται με την ενέργεια και παρέχει λύσεις πάνω σε αυτό το είδος αγοράς. Πρωτοπορεί στον τομέα από το 1981 και έχει έδρα στο Kingston των ΗΠΑ. Είναι σαν να λέμε, η Ferrari των UPC. Η ποιότητα της είναι αδιαμφισβήτητη και είναι εγγυημένα τα αποτελέσματα τα οποία θα πάρετε επενδύοντας σε ένα από τα προϊόντα της.

Στα χέρια μας ήρθε λοιπόν το APC Back UPS PRO 1600 SI Series, ένα από τα βαριά χαρτιά της εταιρίας που αποσκοπεί σε όλους τους χρήστες, αλλά έχει και κάποια όμορφα features το οποίο το καθιστούν, εάν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι ένα gaming UPS.

Όπως αναφέρει και το όνομα έχουμε να κάνουμε με ένα UPS στα 960Watt. Αυτό που αρχικά θα ήθελα να σχολιάσω είναι πως όντας κάτοχος αρκετά παλιού APC UPS δεν είχα την ευκαιρία να αλλάζω την μπαταρία του εύκολα. Πλέον, με μία κίνηση μπορείς πολύ απλά να αλλάξεις την μπαταρία του UPS, μιας και αυτή έχει ημερομηνία λήξης, με το πέρασμα των χρόνων.

Tι μπορεί τυπικά να σηκώσει στις πλάτες του;

Πρόκειται για ένα UPC το οποίο άνετα σηκώνει ένα high end pc, με οθόνες, το ρούτερ εάν το έχετε δίπλα σας και όλα τα παρεμφερή!

Το πόσα λεπτά μπορεί να κρατήσει το συγκεκριμένο UPS έπειτα από διακοπή ρεύματος, ποικίλει. Ο πρώτος παράγοντας είναι η χρήση που γίνεται εκείνη τη στιγμή, την ώρα της διακοπές και ο δεύτερος είναι σε τι είναι συνδεδεμένο το UPS. Ένα απλό PC με μία οθόνη και όλα τα παρεμφερή; Μία κονσόλα με μία τηλεόραση; Όλα είναι σχετικά! Πάντως, μία μέση χρονική περίοδος λειτουργίας, στο συγκεκριμένο UPS, κυμαίνεται από 15-30 λεπτά, αλλά τονίζω ξανά του παραπάνω παράγοντες! Not bad!!!

Στην εξωτερική του εμφάνιση, το UPS είναι ντυμένο σε μαύρα χρώματα ενώ είναι και αρκετά μικρό οπότε δε θα σας ταλαιπωρήσει, ακόμη και εάν δεν έχετε και πάρα πολύ χώρο.

Περνώντας στο πίσω μέρος του UPC, θα βρούμε μία πληθώρα από inputs όπως Gigabit protection καθώς και υποδοχές για να συνδέσετε τα τηλέφωνά σας. Επίσης, θα βρούμε ένα κουμπί το οποίο κάνει recover σε περίπτωση overload του UPC, σε περίπτωση τεράστιο φόρτου-συγκέντρωσης ηλεκτρονικού φορτίου. Επί προσθέτως θα βρούμε ένα USB & Serial port καθώς και ένα data port το οποίο λατρεύω σαν χαρακτηριστικό.

Το data port μπορείτε να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας και μέσω software το οποίο ελέγχετε, ασφαλίζει το PC σας. Και τι εννοώ… Σε περίπτωση διακοπή ρεύματος και παράλληλα χαμηλής μπαταρίας στο ίδιο το UPC, το χαρακτηριστικό αυτό, τερματίζει με ασφάλεια όλες τις διεργασίες που τρέχετε εκείνη τη στιγμή στο PC σας, και κάνει shut down το σύστημά σας με απόλυτη ασφάλεια!

Συνεχίζουμε στο πίσω μέρος το UPS στο οποίο θα συναντήσουμε ακόμη 8 εξόδους (4 οι οποίες στηρίζονται μέσω της μπαταρίας στην εκάστοτε συσκευή, 2 οι οποίες χρησιμοποιούνται και ως surge και 2 που είναι μόνο surge).

Στο μπροστινό μέρος τώρα, θα συναντήσουμε μία LCD οθόνη μία πραγματικά εκπληκτική ανάλυση, στην οποία πάνω αναγράφονται όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να γνωρίζεις. Όπως για παράδειγμα, τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Μπροστά επίσης θα βρούμε και δύο θύρες USB (μία C και μία A) οι οποίες μπορούν και φορτίζουν ταχύτατα παρακαλώ συσκευές, όπως για παράδειγμα το κινητό σας!

Ναι, αλλά τι το κάνει gaming UPS;

Η gaming φύση του ορίζεται από το χαρακτηριστικό sine wave. Με απλά λόγια η μπατατία του UPS παίρνει τη μορφή ηλεκτρικών κυμάτων που παραδίδει το δίκτυο ρεύματος της ΔΕΗ. Αυτό τυπικά είναι ένα feature το οποίο πάει γάντι με gaming κονσόλες και PC με active PFC και Power Factor Corretion που στην ουσία είναι μία τεχνική που χρησιμοποιεί πυκνωτές για τη μείωση της συνιστώσας άεργου ισχύος ενός κυκλώματος εναλλασσόμενου ρεύματος, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοσή του, και να μειωθεί το ρεύμα.

 

Eν κατακλείδι

Η εμπειρία με την APC ήταν η καλύτερη και συνεχίζει αναμφίβολα να τη στηρίζω με κλειστά μάτια. Για ακόμη μία φορά μιλάμε για ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ προϊόν τόσο σε features, όσο και σε ποιότητα κατασκευής και χρήση.

Η εταιρία έχει πραγματικά μία τεράστια γκάμα από UPC για όλες τις ανάγκες και τις τσέπες και εάν είστε από αυτούς που ψάχνονται για αγορά ενός νέου UPS σίγουρα πρέπει να το βάλετε στη λίστα σας. Αλλά από την άλλη, ακόμη και εάν δεν ψάχνεται, αλλά έχετε ένα ακριβό σύστημα ή ένα PC στο οποίο στηρίζεται η δουλειά σας ή αποτελεί το gaming station σας καλό θα ήταν να το ασφαλίσετε μία για πάντα από κάθε κίνδυνο.

Και η μόνη λύση, σας το εγγυώμαι ακούει στο όνομα APC.

Ευχαριστούμε τη Schneider Electric Greece για την παραχώρηση του UPS ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.