Το τεράστιο ρεκόρ των views του Trailer του GTA 6, μόλις καταρρίφθηκε με τον πιο περίεργο τρόπο…

234

Αν και το γεγονός συνέβη την 1η Απριλίου, μόνο αστείο δεν ήταν! 

Το ρεκόρ του πρώτου trailer του Grand Theft Auto 6, μόλις καταρρίφθηκε με έναν άκρως αλλόκοτο τρόπο και πιο συγκεκριμένα από το Discord!

Στα πλαίσια της Πρωταπριλιάς, το Discord πόσταρε στα social media του ένα βίντεο το οποίο ονόμασε ”Discrod Loot Boxes are here”. Mε αυτόν τον τρόπο, ήθελαν να τρολάρουν τους παίκτες και τους χρήστες πως τα loot boxes έρχονται στο πασίγνωστο πρόγραμμα συνομιλίας και βιντεοκλήσεων, ως ένας νέος τρόπος για monetization.

Αυτό, όχι απλά λειτούργησε αλλά έγινε ο απόλυτος χαμός. Σε μόλις μερικές ώρες το βίντεο κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές. Όχι απλά ξεπέρασε το απίστευτο ρεκόρ του Trailer του GTA 6, το οποίο κατείχε τον θρόνο, εκθρόνισε με πολύ παραπάνω views. Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, το ”Trailer 1” του GTA 6, έχει 183 εκατομμύρια προβολές αυτή την στιγμή, ενώ την ώρα που γράφεται το άρθρο, το σχετικό βίντεο του Discord, έχει πάνω από 1,40 δισεκατομμύρια προβολές παρακαλώ!!!

Όμως…

Όλα αυτά τα views δεν ήρθα με οργανικό τρόπο, και εδώ είναι η παγίδα. Οι developers της γνωστής πλατφόρμας, μέσω καλέσματος του viewbotting, έφεραν έναν τεράστιο αριθμό από bots να παρακολουθήσουν το εν λόγω βίντεο ανεβάζοντας τα views. Το εν λόγω view bot βρισκόταν εντός του Discord, παίζοντας στο παρασκήνιο σε λούπα, μέσω του toast notification feature, το οποίο βρισκόταν στο βίντεο.

Με αυτόν τον τρόπο οι προβολές αυξάνονταν με τελείως τεχνικό τρόπο και εννοείται πως δεν έγινε με φυσικό τρόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.