Όχι, το συντριπτικό ποσοστό των δολοφόνων δεν ενδιαφέρεται για τα video-games!

385

Τον τελευταίο καιρό ξαναβγήκαν στην φορά οι τοποθετήσεις περί video-games, βίας και δολοφονικών πράξεων εξαιτίας αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Donald Trump , πρόεδρος των Η.Π.Α, διοργάνωσε μία συνάντηση με στελέχη της gaming βιομηχανίας συζητώντας για το πόσο τα video games ωθούν  και γεννούν βίαιες πράξεις στους παίκτες.

Στα παραπάνω ήρθε να παίξει σημαντικό παράγοντα τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Φλόριντα της Αμερικής, όπου ένας νέος 19 χρονών, άρχισε να πυροβολεί μέσα σε ένα σχολείο σκοτώνοντας 14 μαθητές και 3 καθηγητές. Όλοι έσπευσαν φυσικά να κατηγορήσουν τον νεαρό ότι πάσχει από ψυχικές διαταραχές και ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης ήταν η κατάχρησή του σε video games.

Η γνώμη περί βίας και video games καταρρίπτεται όμως για ακόμη μία φορά από ακόμη μία μελέτη και πιο συγκεκριμένα από τον ψυχολόγο Patrick Markey, ο οποίος αναφέρει πως το 80% των δολοφόνων δεν ασχολείται με τα video games και έχει μία αδιάφορη στάση προς αυτά. Δείτε την έρευνα πατώντας εδώ.

Αξίζει να σημειώσουμε τα λόγια του:

”Είναι κάτι το οποίο φαίνεται πως θα μας κάνει πιο ασφαλείς, οπότε η εν λόγω δράση είναι απολύτως κατανοητή. Το πρόβλημα εδώ είναι πως η ίδια η επιστήμη, και τα δεδομένα δεν πατάνε κάπου ώστε να υποστηρίξουν πως προκαλούνται αυτά”.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.