Όλες οι ανακοινώσεις από το Opening Night Live της Gamescom 2022

374

Στα πλαίσια της έναρξης της Gamescom 2022, όπως έχουμε συνιθίσει τα τελευταία χρόνια, έχουμε το εναρκτήριο λάκτισμα μέσω του Opening Night Live, το οποίο παρουσιάζει ο Geoff Keighley.

Στο δύωρο show που πραγματοποιηθηκε είχαμε την ευκαιρία να δούμε ανακοινώσεις νέων παιχνιδιών καθώς και updates-trailers για τίτλους που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω μαζί.

Everywhere

Το show ανοιξε με το Everywhere, έναν τίτλο δια χειρός Rocket Boy Games, στο οποίο Lead Developer έχει αναλάβει ο Leslie Benzies γνωστός από τη δουλειά του στη Rockstar και τη σειρά GTA. Ο open-world αυτός τίτλος θα αποτελέσει ένα Blend ανάμεσα στην περιπέτεια, το exploration και ακόμη περισσότερα είδη μαζί.

Η Funcom ανακοίνωσε επίσημα το Dune: Awakening, ένα open world Survival MMO της που διαδραματίζεται στο σύμπαν Dune. Η ομάδα ανάπτυξης επίσης ανακοίνωσε πως η εγγραφή για την beta είναι ανοιχτή, οπότε πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Η Sony αποκάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι ο κύριος ανταγωνιστής της Elite Controller του XBOX, μέσω του DualSense Edge, ενός ολοκαίνουργιου και εξαιρετικά προσαρμόσιμου χειριστηρίου υψηλής απόδοσης για το PlayStation. Περισσότερα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Νέο gameplay αποκαλύφθηκε για τον επερχόμενο και πολυαναμενόμενο The Callisto Protocol. Ο δημιουργός Glen Schofield εμφανίστηκε στη σκηνή για να δώσει στους θαυμαστές άλλη μια γρήγορη επεξήγηση σχετικά με το παιχνίδι παρέα με νέα gameplay πλάνα στο απόλυτο gorefest!

The Lords of the Fallen

Το μέχρι πρότινος Lords of the Fallen 2 ονομάζεται πλέον The Lords of the Fallen, έλαβε ένα νέο τρέιλερ κατά τη διάρκεια του Opening Night Live. Το studio Hexworks Studio εξακολουθεί να στοχεύει σε μια ημερομηνία κυκλοφορίας για το 2023 για τον Souls-like τίτλο, ενώ παράλληλα μας έδωσε και ένα νέο trailer:

Moving Out 2

Ένα σύντομο trailer είδαμε να συνοδεύει την ανακοίνωση του Moving Out 2, sequel του κλασσικού co-op το οποίο είδαμε το 2020. Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει και Online co-op αυτή τη φορά. Δείτε το σχετικό trailer:

Hogwarts Legacy

Ένα ολοκαίνουργιο story trailer είχαμε την ευκαιρία να δούμε για το επερχόμενο Harry Potter παιχνίδι, Hogwarts Legacy. Αυτή τη φορά εστιάζοντας στην ιστορία του παιχνιδιού, οι παίκτες φαινομενικά θα μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν τη σκοτεινή μαγεία ενώ βρίσκονται στo Hogwarts το οποίο προφανώς δεν έχει καλή κατάληξη!

Νew Tales from the Borderlands

Το νέο Tales from the Borderlands είναι γεγονός και αποκαλύφθηκε επίσημα στη σκηνή της Gamescom! Το παιχνίδι θα ονομάζεται New Tales from the Borderlands και μάλιστα έρχεται πάρα πολύ σύντομα.

Οι fans της σειράς θα μπορούν να το παίξουν στις 21 Οκτωβρίου σε όλες τις πλατφόρμες!

Dying Light 2: Stay Human Bloody Ties DLC

Το πρώτο μεγάλο story expansion του Dying Light 2 θα ονομάζεται Bloody Ties και αναμένεται να έρθεις στις 13 Οκτωβρίου. Πάρτε μία γεύση στο παρακάτω Trailer:

Tortuga: A Pirate’s Tale

Ένα πολύ σύντομο τρέιλερ για το Tortuga: A Pirate’s Tale κυκλοφόρησε κατά τη διεξαγωγή του Opening Night Live. Δεν γνωρίζουμε πολλά για το παιχνίδι αυτή τη στιγμή, αλλά επιβεβαιώθηκε ότι είναι υπό ανάπτυξη για PlayStation, Xbox και PC.

Sonic Frontiers

Νέο gameplay trailer και επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το open-world παιχνίδι Sonic! Το Sonic Frontiers λοιπόν αναμένεται στις 8 Νοεμβρίου. Απολαύστε:

Ένα νέο παιχνίδι περιπέτειας βασισμένο στην αφήγηση που ονομάζεται Under the Waves ανακοινώθηκε από την Quantic Dream και το Parallel Studio.

Το Under The Waves ακολουθεί τον Stan, έναν δύτη πετρελαϊκών εταιρειών στη δεκαετία του 1970 που εξερευνά τα βάθη της Βόρειας Θάλασσας και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Το Goat Simulator 3 έλαβε το πρώτο του επίσημο gameplay στο Opening Night Live, δείχνοντας μας περισσότερο χάος, περισσότερες κατσίκες και ότι random μπορεί να σκεφτεί το μυαλό σας. Ο τίτλος αναμένεται στις 17 Νοεμβρίου. 

Το Return to Monkey Island φτάνει επίσημα στο “International Talk Like a Pirate Day” ή πιο απλά στις 19 Σεπτεμβρίου!!!

Ο εμβληματικός τίτλος έρχεται σε πολύ λίγο καιρό, ενώ στο trailer που θα δείτε παρακάτω, μας παρουσιάστηκε με έναν άκρως χιουμοριστικό τρόπο, το υλικό που μπορεί να λάβει κάποιος αν κάνει Pre-Order τον τίτλο. Το περιμένουμε σε PC και Nintendo Switch. 

Ο ομάδα πίσω από το Subnautica, Unknown Worlds, ανακοίνωσε ένα ψηφιακό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής γραμμένο από τον Brandon Sanderson που ονομάζεται Moonbreaker. Οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν το gameplay σε στυλ Warhammer 40.000 και εμφάνιση που φέρνει πολύ στο Star Craft. Ο τίτλος θα έρθει σε Early Access φτάσει για PC και Mac αυτό το φθινόπωρο.

Friends vs. Friends

το Friends vs. Friends, πρόκειται για ένα first person shooter με ένα σύστημα από abilities, το οποίο βασίζεται σε κάρτες τράπουλας. Το παιχνίδι έρχεται δια χειρός Raw Fury.

Lies of P

Ένα από τα highlight της βραδιάς ήταν σίγουρα το Lies of P. Ένας Souls-like τίτλος ο οποίος διαδραματίζεται στην εποχή της Belle Époque βασισμένο στην ιστορία του Πινόκιο. Ο σκοτεινός τίτλος, φέρνει έντονα vibes από Bloodborne. Το παιχνίδι αναμένεται το 2023 σε όλες τις πλατφόρμες καθώς και στο XBOX Game Pass από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. 

Stranded: Alien Dawn

Ένα υπέροχο cinematic trailer συνόδευσε την αποκάλυψη του Stranded: Alien Dawn, ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες πρέπει να επιζήσουν σε έναν επικίνδυνο νέο κόσμο παλεύοντας για επιβίωση. Το Stranded: Alien Dawn, που περιγράφεται ως planet-sim survival  και παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό trailer:

Atlas Falling World

Η Focus Home Interactive ανακοίνωσε το Atlas Falling World, ένα νέο παιχνίδι από το studio Deck 13 όπου το κύριο όπλο του παίκτη είναι η άμμος. Ένα τρέιλερ έδειχνε δύο πολεμιστές να πολεμούν με θηρία τύπου Monster Hunter χρησιμοποιώντας όπλα που αλλάζουν σχήμα από άμμο και ικανότητες με βάση την άμμο. Αναμένεται σε όλες τις πλατφόρμες:

Homeworld 3

Ο επερχόμενος RTS τίτλος της Blackbird Interactive, Homeworld 3 έλαβε το πρώτο gameplay trailer του. Παρουσιάστηκαν διάφορα σενάρια που δείχνουν πώς οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές στρατηγικές και τακτικές για να ξεπεράσουν τους εχθρούς τους στο βαθύ διάστημα.

Genshin Impact

Mία πρώτη ματιά από το 3.0 update του Genshin Impact, είχαμε την ευκαιρία να δούμε. Νέοι χαρακτήρες, δυνάμεις παρέα με τη νέα περιοχή, Sumeru:

Ο προγραμματιστής του Genshin Impact, HoYoverse, αποκάλυψε ένα νέο μυστηριώδες story trailer για το επόμενο παιχνίδι που ετοιμάζει, το Honkai: Star Rail. Πάρτε μία γεύση παρακάτω:

Νέο gameplay υλικό από το θεόμουρλο FPS, High on Life, το παιχνίδι από τον συνδημιουργό του Rick and Morty, Justin Roiland. Στο gameplay είδαμε ένα από τα πιο ”προσβλητικά” όπλα του παιχνιδιού σε ένα αλλόκοτο boss fight! Nαι τα όπλα στο παιχνίδι, μιλάνε και έχουν προσωπικότητα σε ένα εικαστικό βγαλμένο από την πασίγνωστη σειρά του Netflix.

Ακόμη ένα highlight σίγουρα αποτελεί το The Expanse δια χειρός Telltale Games. Σε αυτό παίρνουμε μία ιδέα από το gameplay και τη σκοτεινή ιστορία του παιχνιδιού, βλέποντας παράλληλα πόσο αλλαγμένα είναι βασικά στοιχεία του gameplay, σε σχέση με τα παλαιότερα παιχνίδια της Telltale. Ο τίτλος αναμένεται το καλοκαίρι του 2023:

Killer Klowns From Outer Space

Ναι, η πασίγνωστη comedy horror ταινία της δεκαετίας του ’80 γίνεται παιχνίδι βάζοντας μας σε ένα 3v7 χαοτικό σκηνικό! Το παιχνίδι θα έρθει στις αρχές του 2023 σε όλες τις πλατφόρμες! Πάρτε μία γεύση:

Scars Above

Το Scars Above, είναι ένα dark sci-fiction action παιχνίδι για το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε το πρώτο trailer. Ρίξαμε μια ματιά στην ιστορία στην οποία θα δούμε μια εξωγήινη δύναμη να εμφανίζεται πάνω από τη Γη και ανθρώπους εξερευνητές να αντιμετωπίζουν τους εφιάλτες που βρίσκουν όταν εξερευνούν το ”φαινομενικό” της σπίτι.

Ο πρώην επικεφαλής της Bethesda, Jeff Gardiner, επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο στούντιο που ονομάζεται Something Wicked Games και επιβεβαίωση ότι ήδη εργάζεται σε ένα open-world RPG που ονομάζεται Wyrdsong.

Αν και δόθηκε μόνο ένα σύντομο trailer, το παιχνίδι θα διαδραματίζεται σε μια σκοτεινή, φανταστική εκδοχή της ιστορικής Πορτογαλίας γεμάτη συνωμοσίες και υπερφυσικά γεγονότα.

Age of Empires IV

Ένα νέο Expansion στο Age of Empires 4 το οποίο ονομάζεται ”Ottomans and Malians” ανακοινώθηκε στη σκηνή της Gamescom. Πάρτε μία γεύση από τους νέους πολιτσμούς παρακάτω:

Ολοκαίνουργιο trailer για το Gotham Knights αποκάλυψε πως όχι μόνο η Harley Quinn αλλά και ο Clayface θα είναι οι μεγάλοι villains του τίτλου. Μάλιστα το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει νωρίτερα και θα έρθει στις 21 Οκτωβρίου αντί στις 25 Οκτωβρίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Where Winds Meets

Η Everstone Games ανακοίνωσε το Where Winds Meet, ένα open world RPG που διαδραματίζεται στην εποχή των Δέκα Βασιλείων της μεσαιωνικής Κίνας.

Θυμίζει αρκετά το Ghost of Tsushima, ενώ υπόσχεται μία πληθώρα από επιλογές και τη δυνατότητα αυτών να μπορέσουν να αλλάξουν τη δομή των βασιλείων αυτών.

Πάρτε μία γεύση:

Hideo Kojima

Geoff Keighley δίχως Hideo Kojima δε γίνεται να υπάρξει, οπότε προφανώς και ο τεράστιος δημιουργός έκανε την εμφάνιση του, δυστυχώς όμως όχι για να ανακοινώσει ή να μας δείξει κάτι που αφορά game projects. Όμως, μας ανακοίνωσε πως αρχίζει το δικό του Podcast στο Spotify, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά και Ιαπωνικά. Το πρώτο επεισόδιο θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου. 

Το Park Beyond είναι ένα amusument park simulator, το οποίο θυμίζει Thrillville. Αυτό είναι το πρώτο του trailer:

Η Pokémon Company συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία Mini για να φέρει στη ζωή ένα Mini Aceman, με θέμα τον Pikachu. Το αυτοκίνητο είναι ”σχεδιασμένο για να είναι τόσο παιχνιδιάρικο όσο το παιχνίδι” και, όπως ο Pikachu, είναι πλήρως ηλεκτρικό αναφέρει η εταιρία. Δείτε το παρακάτω:

Dorfromantik

Το διάσημο building strategy παιχνίδι Dorfromantik, έρχεται επίσημα στο Nintendo Switch! Ο τίτλος έχει εξαιρειτκά καλές κριτικές στο Steam, στο οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρλίλιο για πρώτη φορά:

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, γνωρίζαμε από πριν πως σήμερα θα δούμε περισσότερα για το Τhe Outlast Trials, όπως και έγινε, μέσω ενός trailer.

Πρόκειται για ένα prequel του πρώτου παιχνιδιού, στο οποίο θα δούμε τουυς παίκτες να δοκιμάζονται σε βάναυσες δοκιμασίες (ναι έχουμε προφανώς co-op) φτιαγμένες και μοστραρισμένς στον κόσμο του Outlast, φέρνοντας θα έλεγα vibes από τις ταινίες SAW. Επίσης ανακοινώθηκε και μία closed beta, το διάστημα 28 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου, δηλαδή πάνω στο Halloween! 

The Finals

Το Embark Studio, το οποίο δημιουργήθηκε από πρώην προγραμματιστές του Battlefield, ανακοίνωε το The Finals, ένα νέο competitive shooter. Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μία πιο αναλυτική αποκάλυψη στο παιχνίδι:

Dead Island 2

Το show έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και οι φήμες, όπως σας είχαμε μεταφέρει και νωρίτερα επιβεβαιώνινται. Έπειτα από πολλά κύματα και την πρώτη ανακοίνωση του παιχνιδιού να γίνεται πριν 8 χρόνια, το Dead Island 2 ναι, έρχεται! Θα μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι χαρακτήρες-zombie slayers οπως ονομάζονται, όπου ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό στυλ.

Ο τίτλος θα έρθει σε όλες τις πλατφόρμες στις 3 Φεβρουαρίου του 2023 και παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε ένα νέο cinematic trailer παρέα με τα πρώτα gameplay πλάνα:

Aυτές ήταν όλες οι ανακοινώσεις και όπως βλέπουμε έρχεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υλικό τους επόμενους μήνες. Αν θέλετε να δείτε όλο το Show ακολουθεί το σχετικό video:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.