Το The Last of Us Part 1 θα κάνει χρήση του Haptic Feedback από το DualSense για να βοηθήσει τους κωφούς παίκτες!

333

Η Naughty Dog, παρουσίασε και επίσημα όλες τις ενδιαφέρουσες δυνατότητες προσβασιμότητας που ενσωμάτωσε στο The Last of Us Part 1.

Ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα παράλληλα χαρακτηριστικά είναι πως θα κάνει χρήση του haptic feedback ώστε να βοηθήσει τους κωφούς παίκτες να αισθανθούν τη ροή των διαλόγων.

Όπως ανέφερε η ομάδα ανάπτυξης, πολλά από τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας βασίστηκαν στον ήδη εκτεταμένο κατάλογο δυνατοτήτων που προσέφερε το The Last of Us: Part II και παράλληλα εξελίχθηκαν.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεκίνησε ως πρωτότυπο αλλά κατέληξε να είναι πραγματικά επιτυχημένο κατά τη διάρκεια της δοκιμής του, είναι η δυνατότητα να αναπαράγεται ο διάλογος μέσω του χειριστηρίου PS5 DualSense με τη βοήθεια του haptic feedback

ανέφερε ο Matthew Gallant, game director του The Last of Us Part I.

Με αυτόν τον τρόπο ένας κωφός παίκτης μπορεί να νιώσει τον τρόπο με τον οποίο παραδίδεται μια γραμμή, μπορεί να νιώσει την έμφαση, μαζί με τους υπότιτλους για να δώσει κάποια αίσθηση του τρόπου με τον οποίο παραδίδεται αυτή η γραμμή διαλόγου.

Στην πράξη αυτό παραδίδεται από λεπτές αποκρίσεις του χειριστηρίου, ένα βουητό ή μία απλή δόνηση.

Περιμένουμε ότι αυτή θα είναι μια προσβάσιμη εμπειρία για τυφλούς παίκτες, για κωφούς παίκτες, για παίκτες με κινητικές ανάγκες προσβασιμότητας

ανέφερε ο Gallant.

Όμως οι δυνατότητες προσβασιμότητας δεν τελειώνουν εκεί.

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό που έχουμε είναι οι ηχητικές περιγραφές για τα cinematics. Συνεργαστήκαμε με την Descriptive Video Works, μία επαγγελματική υπηρεσία η οποία της οποίας το φόντο βασίζεται στην τηλεόραση, τις ταινίες και τα τρέιλερ βιντεοπαιχνιδιών, και τις ενσωματώσαμε στα cutscenes σε όλες τις τοπικές γλώσσες.

Στην ουσία το audio description το οποίο είναι μία κοινή τεχνική στην τηλεόραση, θα βοηθήσει ουσιαστικά άτομα με προβλήματα όρασης.

Και αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα φέρει το remake του The Last of Us, θέτοντας μία νέα βάση για τους προγραμματιστές παιχνιδιών στον τομέα της προσβασιμότητας.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Phil Spencer, το ”αφεντικό” του XBOX, απάντησε στη σχετική ανάρτηση της Naughty Dog στο Twitter, λέγοντας.

Πραγματικά, εντυπωσιακό να βλέπεις την εστίαση στην προσβασιμότητα. Το στούντιο συνεχίζει να καινοτομεί κυκλοφορία με κυκλοφορία κάνοντας τα παιχνίδια τους να μπορούν να παίζονται από περισσότερους παίκτες. Έργο που εμπνέει. 

Το The Last of Us Part 1 αναμένεται αποκλειστικά στο PlayStation 5 στις 2 Σεπτεμβρίου ενώ αναμένεται και σε PC, σε άγνωστη ημερομηνία για την ώρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.