Σε άλλα νέα το Skull & Bones αναβάλλεται για έκτη φορά – Ακυρώνονται επίσης τρία παιχνίδια από την Ubisoft

279

Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο!

Ο πειρατικός τίτλος της Ubisoft, Skull & Bones καθυστερεί για έκτη συνεχόμενη φορά. Να θυμίσουμε πως ο τίτλος, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2017 και εκ τότε έχει περάσει στην κυριολεξία από πάρα πολλά κύματα! Η τελευταία καθυστέρησή, προέκυψε τον Σεπτέμβριο του 2022, όπου εκεί η Ubisoft μας είχε ανακοινώσει πως το παιχνίδι εν τέλει θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου, κάτι το οποίο και προφανώς δεν θα γίνει.

Το νέο παράθυρο κυκλοφορίας που έδωσε η Ubisoft για την κυκλοφορία του παιχνιδιού (κρατάμε μικρό καλάθι) είναι πως θα κυκλοφορήσει μάλλον στο οικονομικό έτος το οποίο διανύουμε. Όπως ανέφερε θα έρθει στις αρχές του 2023-2024, ότι και αν σημαίνει αυτό. Οπότε το συντομότερο που θα δούμε το παιχνίδι είναι ο Απρίλιος ενώ το αργότερο ο Δεκέμβριος.

Επί προσθέτως προχωρά και στην ακύρωση τριών τίτλων, οι οποίοι βέβαια δεν είχαν ανακοινωθεί. Οπότε αν υπολογίσουμε και τους τέσσερις τίτλους που ακύρωσε το προηγούμενο καλοκαίρι, μιλάμε συνολικά για επτά ακυρωμένα projects!

Σε σχετικό δελτίο τύπου, η Ubisoft περιέγραψε μια νέα στρατηγική για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους της, καθώς παράλληλα μείωσε τις προσδοκίες της για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο. Η Ubisoft εξηγεί την κίνηση αυτή, ως αποτέλεσμα του ότι η εταιρεία ”αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να στρέφεται προς τα μεγάλα brands και τους μακροχρόνιους τίτλους που μπορούν να προσεγγίσουν πιο πολλούς παίκτες στον κόσμο, σε όλες τις πλατφόρμες και τα επιχειρηματικά μοντέλα”.

Συνέχισε λέγοντας ότι στόχος της ήταν να δημιουργήσει μεγάλα παγκόσμια brands μέσω franchises όπως το Assassin’s Creed, Far Cry, Tom Clancy’s κλπ, ενώ προσθέτει ότι ”τα παιχνίδια από αυτήν την επενδυτική φάση δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, ενώ οι πρόσφατες εκδόσεις μας δεν είχαν την απόδοση που αναμενόταν”. Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου αργότερα αναφέρει πως το Mario + Rabbids: Sparks of Hope σημείωσε χαμηλές επιδόσεις τις τελευταίες εβδομάδες του 2022 και τις αρχές Ιανουαρίου παρά το «φιλόδοξο σχέδιο μάρκετινγκ». Το Just Dance 2023 επίσης κινήθηκε σε ρηχά μονοπάτια.

Τέλος, μαθαίνουμε πως η εταιρία προχωρά σε απόσβεση 500 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά τους R&D για έρευνα και ανάπτυξη δηλαδή σε μελλοντικούς premium και free-to-play τίτλους, όπως επίσης και στα παιχνίδια που ακύρωσε. Στόχος της πλέον είναι να κάνει focus σε λιγότερα παιχνίδια και ίσως να προχωρήσει και σε μειώσεις των budgets, στα projects του επόμενου έτους. Ένα παράδειγμα αυτού, είναι πως έχει προβεί σε μείωση εισπράξεων για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, από τα 830 εκατομμύρια ευρώ στα 725 εκατομμύρια ευρώ.

Δύσκολη η κατάσταση στις τάξεις του Γαλλικού studio.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.