Πραγματικά βαφτίσια στο VRChat!!

480

Τα πάντα είναι πιθανά στο διαδικτυακό κόσμο, αυτό δεν είναι νέο. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας ήδη, με εικόνες και video για όλα τα γούστα, ηλικίες και ενδιαφέροντα. Κι όμως, το internet και η ευρηματικότητα των χρηστών του δεν παύει να μας εκπλήσσει.

Αυτή τη φορά, το spotlight παίρνει ένας πραγματικός πάστορας, ο DJ Soto, που χρησιμοποιεί το VRChat για να βαφτίζει “κόσμο”, άλλους χρήστες ουσιαστικά, μέσω των avatar τους. Η εικόνα είναι αλλοπρόσαλλα περίεργη και αστεία από μια άποψη, με χαρακτήρες όπως τον Winnie the Pooh και ένα Raving Rabbid να στέκουν στο νερό και να μιλούν για το συμβολισμό των Χριστιανικών Βαφτίσεων. Από την άλλη όμως, δίνει την ευκαιρία σε άτομα που πραγματικά επιθυμούν να λάβουν αυτή την (με το φόβο να ακουστώ βλάσφημος ή/και προκλητικός) ευλογία, έστω και με ηλεκτρονική μορφή, ανεξαρτήτως διαμονής, υπόβαθρου και ηλικίας.

Ο χρήστης Symor (από το Polygon) κατέγραψε τη βάφτιση ενός anime girl και μας παρουσίασε τη φιλοσοφία του τελετουργικού, στο video πιο κάτω. Είναι αυτή η οδός εκμοντερνισμού της εκκλησίας; Είναι μια προσβολή στην ιερότητα και το μυστήριο της βάφτισης; Το καπρίτσιο ενός πάστορα; Ή ένας νέος τρόπος εξαγνισμού και εξοικείωσης με τα Θεία; Δείτε το video, και πείτε μας τις απόψεις σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.