Ο Phil Spencer το αφεντικό του XBOX λέει ”Η Sony θέλει να μεγαλώσει κάνοντας το XBOX μικρότερο”

210

To αφεντικό του XBOX, Phil Spencer πιστεύει πως το PlayStation προσπαθεί να διατηρήσει την ”κυριαρχία” του, στην αγορά των κονσολών κάνοντας το XBOX μικρότερο διαφωνώντας παράλληλα με την εξαγορά της Activision Blizzard.

”Η Sony προσπαθεί να προστατεύσει την κυριαρχία της στις κονσόλες. Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουν είναι κάνοντας το XBOX μικρότερο”. 

ανέφερε ο Spencer στο Second Request podcast όταν μίλησε για το ποιος είναι ο ”μεγάλος αντίπαλος” σε αυτή την συμφωνία (δηλαδή την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft).

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

”Η Sony έχει μια πολύ διαφορετική άποψη για τον κλάδο από εμάς. Δεν παρέχουν σε PC τα παιχνίδια τους από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, ούτε δεν βάζουν τα παιχνίδια τους στην συνδρομή τους όταν αυτά κυκλοφορούν, από την πρώτη ημέρα”.

Ο Spencer υποστήριξε ότι ‘‘η Sony ηγείται του διαλόγου σχετικά με το γιατί η συμφωνία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί’‘, λέγοντας ότι η εταιρεία προσπαθεί να προστατεύσει την «κυρίαρχη θέση του PlayStation στην κονσόλα» «αρπάζοντας το στο Call of Duty».

”Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κονσολών στον κόσμο εγείρει ένσταση σχετικά με το ένα franchise που είπαμε ότι θα συνεχίσει να αποστέλλεται στην πλατφόρμα του”, πρόσθεσε ο Spencer. ”Είναι μια συμφωνία που ωφελεί τους πελάτες μέσω της επιλογής και της πρόσβασης”. 

Η Microsoft επίσης συμφώνησε μια 10ετή συμφωνία για να φέρει το Call of Duty στην πλατφόρμα της Nintendo εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard.

Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, ανέβασε στο Twitter μία ανακοίνωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η οποία επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να κυκλοφορεί παιχνίδια Call of Duty στο Steam “ταυτόχρονα και στο Xbox”, εάν εγκριθεί η τεράστια προσφορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αγορά της Activision Blizzard. Οι τελευταίες εκδόσεις του Call of Duty, Modern Warfare 2 και Warzone 2.0, είναι ήδη στο Steam.

Η FTC φαίνεται έτοιμη να εγκρίνει την εξαγορά. Η Microsoft και η Activision έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένουν ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί πριν από τα μέσα του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.