Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εντάσσει το gaming στην λίστα των ασθενειών του!

580

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πριν κάμποσο καιρό είχε επίσημα θεσπίσει τον εθισμό στα video games ως ψυχική διαταραχή.

Οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά πολλές και έτσι ανακάλεσε την άποψη αυτή. Επανέρχεται όμως αυτή την φορά, μένοντας στην αρχική άποψή του, αναγνωρίζοντας τον εθισμό στα video games ως ”gaming διαταραχή”.

Ποιος έχει gaming διαταραχή λοιπόν;

Σύμφωνα με τον οργανισμό, αυτή που δεν μπορούν να μειώσουν την συχνότητα ενασχόλησης τους, αυτοί που ασχολούνται περισσότερα με τα βιντεοπαιχνίδια αντί άλλων πραγμάτων, όπως καθημερινές δραστηριότητες αλλά και αυτοί που συνεχίζουν να παίζουν παρά τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει αυτό σε επίπεδο οικογένειας, εκπαίδευσης, επαγγέλματος και κοινωνικής ζωής, πάσχουν από gaming διαταραχή.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, πολλά ήταν τα κρούσματα που οδήγησαν σε άσχημα γεγονότα λόγω μη μέτρου στην ενασχόληση με τα video games. Οι αντιδράσεις όμως στον παραπάνω ορισμό συγκεντρώνονται στο αυτό καθ’ αυτό τον ορισμό, ως gaming διαταραχή μιας και είναι πολύ αόριστος και ασαφής, δίχως να δίνει μεμονωμένα και συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία υφίστανται μετρήσιμες παραμέτρους.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε πως κάθε είδους εθισμός σε οποιοδήποτε τομέα μπορεί να επιφέρει άσχημα αποτελέσματα. Και ο νοών νοείτω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.