Οι κλεμμένες GPUs της EVGA από φορτηγό στην Καλιφόρνια, βρέθηκαν στο Βιετνάμ!

408

Πριν κάμποσο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για μία κλοπή, που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια, και από την ποια εκλάπησαν κάρτες RTX 30 Series από την EVGA.

Τότε είχε υπολογιστεί ότι η αξία τους κυμαινόταν από $329,99 έως και $1959,99, οπότε εύλογα μπορείτε να φανταστείτε πως εντός του φορτίου που κλάπηκε είχαμε και τα πολύ μεγάλα μοντέλα.

Τότε η EVGA μέσω ανακοίνωσης ανέφερε ότι τα serial numbers αρκετών προϊόντων από αυτά είχαν περαστεί στο σύστημα της εταιρίας, οπότε εάν κάποιος ήθελε να κάνει register το προϊόν του ή ήθελε να προχωρήσει σε πώληση αυτού, θα είχε θέμα.

Το γνωστό site VideoCardz, αναφέρει πως οι κάρτες εμφανίστηκαν στο Βιετνάμ. Πιο συγκεκριμένα ένας πωλητής εκεί έχει συλληφθεί, ο οποίος μάλιστα συσκευάζει GPUs σε συστήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με mining, και φέρεται πως πουλούσε κομμάτια από τις κλεμμένες κάρτες.

O ύποπτος πιάστηκε στα πράσα έπειτα από αναφορές πελατών οι οποίοι μετά την αγορά τους προσπάθησαν να κάνουν register ώστε να λάβουν τη σχετική εγγύηση, πράγμα το οποίο και φυσικά δε γινόταν, μιας και τα προϊόντα ανήκαν σε αυτά που είχε στο στόχαστρο η EVGA.

Το site δεν ανέφερε το όνομα του πωλητή αλλά δεν αποτελεί ένα μικρό κατάστημα, ίσως να έχουμε να κάνουμε με αλυσίδα καταστημάτων. Μάλιστα η τιμή των καρτών ήταν πολύ καλή για τα δεδομένα, όμως από την άλλη ο πωλητής προσέφερε έναν μήνα εγγύησης μόνο, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να τους χτυπήσει το καμπανάκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.