Οι γυναίκες και οι παίκτες του Rainbow Six Siege είναι πιο έξυπνοι σε σχέση με τον μέσο Gamer

626

Σύμφωνα με σχετική μελέτη…

Ενδιαφέρον είναι τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης από ψυχολόγους στο Royal Panda, οι οποίοι συνέκριναν τα IQ των παικτών από διάφορους τίτλους, πλατφόρμες κτλ.

Αυτά τα στατιστικά προέρχονται από την μέτρηση μίας ομάδας άνω των 1000 παικτών των οποίων τα IQ μετρήθηκαν μαζί με τα είδη παιχνιδιών που έπαιξαν. Στην συνέχεια, η μελέτη παρουσίασε τα αποτελέσματα των ευρημάτων τους.

Πρώτον, η μάχη των φύλων: Οι γυναίκες είναι πιο έξυπνοι από τους άνδρες με μέσο IQ 108,4 όταν την ίδια στιγμή ένας άνδρας έδωσε μέσο όρο το 102,3. Για την ιστορία, το 100 ήταν ο μέσος όρος στις περισσότερες δοκιμές για όλους.

Περνώντας στα παιχνίδια, το αποτέλεσμα ήταν, ότι ο μέσος όρος ανθρώπων με το υψηλότερο IQ, ανήκε σε αυτούς του παίζανε Rainbow Six Siege με το τεράστιο σκορ του 120,3!

Ο δεύτερος υψηλότερος, ανήκε σε αυτούς που παίζανε το παιχνίδι φαινόμενο, Among Us. Tρίτο είναι το Minecraft με με μέσο όρο 116,3, τέταρτο το Call of Duty: Modern Warfare με 111,2 ενώ η πεντάδα κλείνει με το FIFA στο ποσοστό του 106.6.

Η μελέτη επίσης, αναδεικνύει και την άλλη άκρη. Αυτούς τους παίκτες που έχουν χαμηλότερο IQ. Σύμφωνα με τα ποσοστά, αυτοί ήταν παίκτες του GTA: Online και του Assassin’s Creed!

Σύμφωνα με την Royal Panda, η πλατφόρμα που φιλοξενεί τον υψηλότερο ποσοστό παικτών με αυξημένο IQ είναι το PC, με ποσοστό 112.3. Λογικό το βρίσκω…

Στην συνέχεια έρχεται το PlayStation με 110.7 ενώ ακολουθεί το Xbox με 103.8. Στην τέταρτη θέση είναι οι Nintendo Switch παίκτες με 101.3 και η πέμπτη θέση κλείνει με τους mobile gamers  στο 99.4 ποσοστό IQ.

Τέλος, οι ψυχολόγοι για να δοκιμάσουν το IQ των παικτών τους υπέβαλα σε αρκετά τεστ τα οποία είχαν να κάνουν με την λεκτική νοημοσύνη, μαθηματική ικανότητα, λογικό και οπτικό συλλογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.