Νέα μελέτη: Δεν υφίσταται ψυχική διαταραχή λόγω των Video-Games

450

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν καιρό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τοποθέτησε το gaming στην λίστα των ασθενειών του, με όνομα ”gaming disorder”.

Mία νέα μελέτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πιο συγκεκριμένα από το Oxford Internet Institutute. Τα δείγματα πάρθηκαν από 1004 παιδιά ηλικίας 14-15 ετών στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Dr. Przybylski, έπειτα από τα αποτελέσματα ανέφερε:

”Οι έρευνες μας δεν μας έδωσαν στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν κάποια ανθυγιεινή σχέση παιδιών και βιντεοπαιχνιδιών. Δεν είδαμε κάποια σημαντικά συναισθηματικά προβλήματα ούτε παρενέργειες στην συμπεριφορά. Ακριβώς το αντίθετο, μιας και οι διακυμάνσεις στην ψυχολογία των παιδιών αυτών που έτυχε να παίζουν είναι πιο πιθανό να συνδέονται με το κατά πόσο υπάρχουν οι βασικές ψυχολογικές ανάγκες αυτών των εφήβων, για ικανότητα, αυτονομία, κοινωνική ένταξη ή εάν ήδη έχουν περισσότερα λειτουργικά ζητήματα”. 

Η Dr. Netta Weinstein με την σειρά της πρόσθεσε:

”Παροτρύνουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται σε επαγγελματικό επίπεδο με τον τομέα της ψυχικής υγείας να εξετάσουν πιο προσεχτικά τους υποκειμενικούς παράγοντες στο περιβάλλον που ζουν τα παιδιά, όπως τους εκνευρισμούς, απογοητεύσεις και τις διεξόδους που βρίσκουν ευχαρίστηση. Έτσι, θα μπορέσουν να καταλάβουν καλύτερα για ποιο λόγο μία μειοψηφία gamers έχει την τάση να χάνεται μέσα από έναν ψηφιακό κόσμο”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.