Με λιγότερη ισχύ κατανάλωσης, μικρότερο βάρος και μικρότερη απαίτηση ψύξης, έρχεται πλέον το PS5 στους καταναλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

332

Σύμφωνα με τον YouTuber Austin Evans, ο οποίος προχώρησε σε μία ενδελεχή ανάλυση του hardware του PS5, μαθαίνουμε ότι οι κονσόλες PlayStation 5 πλέον φτάνουν στους καταναλωτές, με μικρότερο βάρος, καλύτερη ψύξη και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Το νέο είδος φέρει την ονομασία ”CFI-1202”.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και η σελίδα τεχνολογίας Angstronomics, επιβεβαιώνοντας στην ουσία ότι οι νέες παρτίδες κονσολών φορούν ένα AMD Oberon SOC ή αλλιώς Oberon Plus, το οποίο έρχεται στα 6nm (TSMC N6).

Ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του Oberon Plus είναι πανομοιότυπες με την παραλλαγή των 7 nm, ωστόσο το τσιπ είναι μικρότερο, περίπου 260 mm² σε σύγκριση με το αρχικό 300 mm². Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι η κονσόλα απαιτεί λιγότερη ισχύ και λιγότερο απαιτητική λύση ψύξης.

Αυτό φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, που η διαφορά στα μεγέθη είναι εμφανέστατη:

Για την AMD και τη Sony, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορούν να κατασκευαστούν περισσότερα τσιπ, επομένως το εκτιμώμενο κόστος παραγωγής της ”updates” κονσόλας θα μπορούσε να είναι έως και 12% χαμηλότερο.

Ακολουθεί το σχετικό video:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.