Θύμα Hacking έπεσε η CD Projekt Red!

498

Τα προβλήματα για την CD Projekt Red δεν έχουν τελειωμό!

Μέσω Twitter η εταιρία μας ενημέρωσε πως έπεσε θύμα hacking. Όπως μας αναφέρει στην ανακοίνωση της, hackers κατάφεραν και απέκτησαν αντίγραφα του source code για τα Cyberpunk 2077, Witcher 3 και GWENT.

Και δεν σταματά εκεί…

Οι hackers κατάφεραν και βρήκαν έγγραφα τα οποία αφορούν τα οικονομικά της εταιρίας, τον τρόπο διαχείρισης της εταιρίας, τους επενδυτές της και πολλά άλλα. Έτσι ζητούν λύτρα, ώστε να μην δώσουν στην δημοσιότητα όλα αυτά, τα οποία θα βλάψουν άκρως την εικόνα της εταιρίας.

Ακολουθεί η αναλυτική δήλωση της CD Projekt:

”Χθες ανακαλύψαμε πως πέσαμε θύμα μιας στοχευμένης κυβερνοεπίθεσης, όπου μέσω της οποίας κάποια από τα εσωτερικά μας συστήματα έχουν παραβιαστεί.

Ένας άγνωστος απέκτησε μη-εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο μας, και κατάφερε να πάρει ορισμένα δεδομένα που ανοίξουν στην CD PROJEKT, αφήνοντας ένα σημείωμα και ζητώντας λύτρα, το περιεχόμενο του οποίου το δίνουμε στην δημοσιότητα. Κάποιες συσκευές στο δίκτυο μας έχουν κρυπτογραφηθεί, αλλά από την άλλη κάποια αντίγραφα ασφαλείας, έχουν μείνει άθικτα. Έχουμε ήδη οχυρώσει τις υποδομές μας και αρχίζουμε να αποκαθιστούμε τα δεδομένα.

Δεν θα ενδώσουμε σε απαιτήσεις ούτε θα διαπραγματευτούμε μαζί του, μιας και αυτό μπορεί να τελικά να οδηγήσει στην δημοσιοποίηση των δεδομένων που έχουν κλαπεί. Παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες μίας τέτοιας πράξης, προσεγγίζοντας μέρη που ενδέχεται να επηρεαστούν λόγω αυτή της παραβίασης.

Συνεχίζουμε να ερευνούμε το περιστατικό, όμως αυτή την στιγμή μπορούμε να πούμε ότι απ’ όσα γνωρίζουμε, τα συστήματα που έχουν παραβιαστεί δεν είχαν προσωπικά δεδομένα παικτών ή χρηστών των υπηρεσιών μας.

Έχουμε ήδη μιλήσει με τις αρμόδιες αρχές, όπως των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και του Προέδρου του Γραφείου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς και εγκληματολόγους πληροφορικής και θα έρθουμε σε στενή συνεργασίας μαζί τους για να ψάξουμε εις βάθος το περιστατικό”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.