Η Square Enix πούλησε τα Studios των Tomb Raider και Deus Ex!

438

Οι εξαγορές και τα deals εκατομμυρίων δεν έχουν τελειωμό.

Αυτή τη φορά η Square Enix ανακοίνωσε πως πούλησε στη Σουηδική Embracer, τα πασίγνωστα studios, Crystal Dynamics, Eidos Montréal και Square Enix Montréal.

Αυτό τυπικά σημαίνει πως franchises όπως τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief και άλλα πλέον δεν ανήκουν στην κυριότητα της Square Enix.

Η Crystal Dynamics είναι επίσης το studio πίσω από το Marvel’s Avengers και βοηθά τώρα την The Initiative της Microsoft στο Perfect Dark.

Η Eidos Montréal, είναι το studio πίσω από τα Deus Ex Human Revolution, Thief 4, Shadow of the Tomb Raider και πολλά άλλα, και εργάζεται σε μία σειρά ΑΑΑ τίτλων, συμπεριλαμβανομένων νέων παιχνιδιών από αγαπημένα franchises και νέων IPs.

Η Square Enix Montréal, είναι υπεύθυνη για παιχνίδια όπως το Tomb Raider GO, Hitman GO, Deus Ex GO και θα συνεχίσει αν εργάζεται σε παιχνίδια για mobile συσκευές τα οποία βασίζονται σε ΑΑΑ τίτλους.

H πώληση ορίστηκε στο ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων! Η Embracer μοιράστηκε τα νέα σε ένα δελτίο τύπου, λέγοντας ότι αυτή η εξαγορά περιλαμβάνει περίπου 1.100 υπαλλήλους σε τρία στούντιο και οκτώ παγκόσμιες τοποθεσίες.

Η συμφωνία, αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022/2023 της Embracer.

”Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε αυτά τα στούντιο στον Όμιλο Embracer. Αναγνωρίζουμε τα φανταστικά IP, το δημιουργικό ταλέντο παγκόσμιας κλάσης και το ιστορικό αριστείας που έχουν επιδειχθεί ξανά και ξανά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ήταν μεγάλη χαρά να συναντήσω τις ηγετικές ομάδες και να συζητήσουμε μελλοντικά σχέδια για το πώς μπορούν να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και να γίνουν μεγάλο μέρος της Embracer”, λέει ο Lars Wingefors, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Embracer Group.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, η Embracer θα έχει περισσότερους από 14.000 υπαλλήλους, 10.000 προγραμματιστές παιχνιδιών και 124 εσωτερικά στούντιο. Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει περισσότερα από 230 παιχνίδια υπό ανάπτυξη σε αυτά τα στούντιο και περισσότερα από 30 είναι ΑΑΑ τίτλοι.

Η Embracer δεν είναι νέα στον χώρο μεγάλων εξαγορών μιας και έχει αποκτήσει γνωστές ομάδες όπως τη 3D Realms, Gearbox, THQ Nordic, Saber Interactive, Koch Media, Dark Horse Comics και πολλές άλλες. 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.