Η Google βάζει λουκέτο στο Google Stadia – Επιστρoφή χρημάτων σε κατόχους hardware και παιχνιδιών

343

Πριν λίγο καιρό, η Google είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως πρόκειται να βάλει λουκέτο στο Google Stadia, έπειτα από την έντονη φημολογία περί κλεισίματος.

Λίγο καιρό μετά όμως, φαίνεται πως προφανώς και δεν ίσχυε αυτό, μιας και η εταιρία ανακοίνωσε πως στις 18 Ιανουαρίου του 2023, η streaming υπηρεσία θα κλείσει μια για πάντα.

Η Google ανακοίνωσε επίσης, πως θα επιστρέψει όλο το χρηματικό ποσό στους κατόχους που αγόρασαν σχετικό hardware καθώς και ποσά που δαπανήθηκαν από τους παίκτες, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του Stadia καθώς και το Google Store. Οι επιστροφές χρημάτων θα αρχίσουν τον Γενάρη.

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1575524318481879040

Αναλυτικά τα λόγια του Phil Harrison, αντιπροέδρου του Google Stadia:

Καθώς η προσέγγιση του Stadia βασίστηκε σε ισχυρά τεχνολογικά θεμέλια, δεν έχει κερδίσει την έλξη των παικτών, οπότε πήραμε τη δύσκολη απόφαση να ξεκινήσουμε τον τερματισμό της streaming υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι της ομάδας του Stadia θα διανεμηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρίας.

Η κατρακύλα ξεκίνησε πίσω στο 2021 όταν η Google ξεκίνησε να ακυρώνει Projects και εσωτερικά studios. Αναπόφευκτα λοιπόν, αργά ή γρήγορα θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.