Η μάχη Sony και Microsoft για το Call of Duty συνεχίζεται – Η επίσημη απάντηση του PlayStation στο XBOX

165

Το σίριαλ που αφορά το Call of Duty franchise το οποίο θα ανήκει από εδώ και πέρα στη Microsoft, μιας και προχώρησε στην εξαγορά μαμούθ της Activision Blizzard καλά κρατεί.

Έπειτα την αποκάλυψη πως η ίδια η Microsoft έστειλε επιστολή στη Sony σχετικά με το Call of Duty, ο Jim Ryan επιστρέφει, λέγοντας δημοσίως πως η πρόταση που κατέθεσε το XBOX και ο Phil Spencer για το Call of Duty είναι ανεπαρκής και δε σκέφτεται τους παίκτες του PlayStation.

Πιο συγκεκριμένα ο Jim Ryan ανέφερε:

Δεν είχα τον σκοπό να σχολιάσω αυτό το θέμα, μιας και νόμιζα πως πρόκειται για μια ιδιωτική επαγγελματική συζήτηση. Όμως, αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, επειδή ο Phil Spencer έφερε το θέμα στον δημόσιο διάλογο.

Η Microsoft προσφέρθηκε να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μόνο για τρία χρόνια μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας μεταξύ Activision και Sony.

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια με το Call of Duty στο PlayStation, η πρότασή τους ήταν ανεπαρκής σε πολλά επίπεδα και δε λάμβανε υπόψη το τι αντίκτυπο θα είχε για τους δικούς μας παίκτες. Θέλουμε να εγγυηθούμε ότι οι παίκτες του PlayStation θα συνεχίσουν να έχουν την υψηλότερης ποιότητας Call of Duty εμπειρία και η πρόταση της Microsoft υπονομεύει αυτό το στόχο.

Εδώ, πρέπει να πούμε πως με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, το PlayStation κατέχει τα δικαιώματα που αφορούν το marketing του Call of Duty μέχρι το 2024, άρα με βάση τα παραπάνω θα γινόταν μία επέκταση μέχρι το 2027 και έπειτα ο τίτλος θα γινόταν αποκλειστικός.

Επίσης, όπως σας είχαμε ενημερώσει, πριν λίγο καιρό, μέσω ενός εγγράφου που παρέδωσε η Microsoft στην κυβέρνηση της Βραζιλίας (πιο συγκεκριμένα στο CADE, Διοικητικό Συμβούλιο Οικονομικής Άμυνας) που αφορά την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard, προέκυψαν κάποια άκρως ενδιαφέρουσα νέα.

Πιο συγκεκριμένα η Microsoft κάνει στα ίδια επίθεση, έναντι της Sony, αναφέροντας πως πληρώνει εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης ώστε τα παιχνίδια των εκάστοτε δημιουργών να μην εισέρχονται στο XBOX Game Pass!!! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το σίριαλ λοιπόν συνεχίζεται, και περιμένουμε να δούμε πως και που θα καταλήξει όλο αυτό.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.