Αποχωρεί ο Creative Director του Battlefield μετά από 22 χρόνια στην EA DICE – Νέα εποχή για το Battlefield franchise

194

Η ΕΑ προέβη σε μία ανακοίνωση η οποία φέρνει αρκετά νέα. Ενδεχομένως για τους περισσότερους μερικά εξ’ αυτών να είναι κακά.

Πιο συγκεκριμένα ο Lars Gustavsson, creative director του Battlefield franchise, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την DICE έπειτα από 22 χρόνια καριέρας στο πασίγνωστο Studio. Η δήλωση του Byron Beede, επικεφαλή του Battlefield για το θέμα:

Ο Lars Gustavsson, ο οποίος εργάζεται για το franchise από την αρχή του και είναι γνωστός στην κοινότητα ως ο ‘Mr Battlefield’, αποφάσισε πως είναι έτοιμος για μια νέα περιπέτεια. Ο Lars έχει αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος της ζωής του στο Battlefield και είναι περήφανος που βοήθησε να διαμορφωθεί το franchise σε αυτό που αποτελεί σήμερα. Είναι ενθουσιασμένος που θα παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά δημιουργών της DICE, Ripple Effect, Industrial Toys και Ridgeline Games.

Με αυτή την αποχώρηση λοιπόν, πλέον υπεύθυνοι του franchise είναι ο αγαπημένος Vince Zampella της Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends, κλπ), Rebecka Coutaz της DICE, Alex Seropian της Industrial Toys και Christrian Grass από τη Ripple Effect Studios.

Τα ωραία νέα εδώ είναι πως η ΕΑ δημιούργησε ένα νέο studio εν ονόματι Ridgeline Games, στο οποίο ηγείται ο Marcus Lehto, ο οποίος αποτέλεσε βασικό πυλώνα δημιουργίας του HALO. Ο Lehto και η ομάδα του, έχουν αναλάβει να αναπτύξουν ένα νέο campaign αφήγησης, το οποίο προφανώς και θα λαμβάνει χώρα στο σύμπαν του Battlefield. Όπως ξεκαθάρισε η EA, δε θα αποτελέσει Single-player μέρος του Battlefield 2042, αλλά μία νέα εμπειρία στο σύμπαν του franchise.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.